Haniflik nedir?

10987659_806768619359277_9202128476979428780_n
Hans Von Aiberg
3 Nisan ·
EHLİ SÜNNET ATALARININ İTİKAD VE İMANINA UYMUŞLARDIR. HANİF OLAN UYANMIŞ, DİĞERLERİ DE BU MASALLARLA UYUMUŞLARDIR. Karl Marx'ın dediği gibi "DİN AFYONDUR" durumuna getirilmişiz. Bakara-170 gibi ayetler bu hadislere aykırı olduğundan TEZ, o ayetleri silelim ve MUKALLİT imanı, yani taklitçi NAKLİ imanı onun yerine koyalım(!!)
***
"Canım sende, ben atalarımdan gördüğümü yapıyorum, günahı onlara, hem işin doğrusunu Mahşerde öğreniriz, olur biter! ": Evet böyle yazan da var aramızda… Atalarımızın mirası olan hatalarımıza örnek olarak sayısız ayetten biri olan Bakara-170'i sunmuştum.
Bakara-170 ve benzeri ayetler şöyle diyor: 'Onlara Allah'ın indirdiğine (KUR'AN'a örneğin, Cuma'nın tatil olmadığı ayetine) uyun dendiğinde, onlar "Hayır biz atalarımıza (Hadislere) uyarız. derler. Ya ataları hiçbirşeyi akıl edemeyen ahmaklarsa da mı uyacaklar?'
O zaman bir Budist çıkıp: "Ben atamdan böyle gördüm" dediğinde, ayetlere göre Allah'ın onu da "AKLI" nedeniyle sınadığı ve bu savunmasının mazeret olmadığını söyleyecektir. Yani yırtarı yok! Benim on kardeşim daha var. Hepimiz atamızın dini olan Hristiyanlığı benimserken, ben atamın dinine uymadım, AKLIMLA ve tahkiken Müslüman oldum. Bu yolla müslüman olana da HANİF deniyor.
İnanmayan Ali İmran-113 ila 115. ayetlere bir daha baksın. "Doğrusunu mahşerde öğreniriz" diyenlere zaten kapı açık: 'Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır, bütün işler-kişiler O'na döndürülecektir.' Ama "ÇOK GEÇ!": Orası yeniden öğrenilecek, sınanılacağımız bir yer değil, herşey burada, son nefesine kadar öğrenememişsen, eyvah ki eyvah!
Ali İmran-110. ayet çoktan vefat eden Resulullah sahabelerinin mezhebsiz, hadissiz ve ilk (MONOFİZİST) dönemidir. İlerideki çağlarda sizlerden 104. ayet uyarınca, ata dininizin dejenerasyon ve deformasyonuna karşı çıkmanızı ve artık onlardan ayrılmanızı, 110 bazında Mişnasız (Mezhebsiz demektir, Kur'an dışı başka kaynak kitablara revaç edenlere Mişna=Mezhebli, mesnetli yalan atan demektir.) iman etmenizi istiyor.
Budizm, Hinduizm, atalarından taklit ve nakil üzerine kuruludur. Aynı mantıkla şu andaki durumumuz, atalarımızdan taklitle bizler de SÜFYANİ müslümanlarız. Yani Tibet, Çin vb. de doğsaydık adımız Budist olacaktı. Atalarımızın dini (Bakara 170) gereği müslüman atadan doğmuşuz ve bir tür İslam Budizmi gibi bir din oluşturmuşuz.
Günümüzde ata dininden ayrılması gereken sizler de Ali İmran-104. ayette bildirilen "SONRAKİ HANİFLER" olmanız gerekenlersiniz. Biz ehli kitab içindeki, ata mirası, akil ve taklit yoluyla değil de bunları reddedenler ise Ali imran-113, 114 ve 115. ayetlerde adresleniyoruz. Bizler ata mirasını (BATIL BATI) reddediyoruz.
Bizler sizin de ata inancınızı (DOGMA DOĞU) reddediyoruz. Bizim gibi sonradan müslüman olanlara (114) ve pek azınız gibi atalarının dinine (Bakara 170) karşı çıkıp müslüman olanlara (104) ve müslümanlığın temeli olan 110 sayılı Resulullah ve çevresindeki monofizistlere gelen emir şudur
* "Ey iman edenler BİR DAHA İMAN EDİNİZ" (Ey müslümanlar bunu da aşıp HANİF olunuz)
* "Yüzünüzü Hak din, Allah'ın indindeki en güzel ve en gerçek din olan Hanifliğe çeviriniz ki, Allah sizden razı olsun, SİZ DE ALLAH'TAN RAZI OLUN!" (Müslümandan Allah razı olur ama, Hanif Müslümandan Alla'ımız razı olduktan başka, KULUNUN DA KENDİSİNDEN RAZI OLMASINI İSTER)
***
İşte herkes birbirine atacak, anne-babasına suçu yükleyecek… Allah soracak: pekiyi ben size açıkça "Sizin aklınız yok mu? Aklınızı anne-babanıza mı ipotek ettiniz?" [demedim mi?]" diye soracak. (Bakara 170 gibi)…
<> Bakara/170: Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun" dendiğinde: "Hayır! Biz,atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız" derler. Peki, ataları bir şeye akılerdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler!
Daha bir çok sey söyleyecek Rabbimiz… Atalarımız EN DOĞRUSUNU MU biliyorlar sizce???? Uzağa gitmeyeceğim: kendi atalarımdan örnek vereceğim. Babam Heiberg ve annem Eva Weissschild, toprağı bol olsun ikisinin de… Onlara uyduk 11 kardeşiz biz… Babamın dört evliliği, annemin iki evliliği var. 11 kardeş iyi bir protestant calvenist olarak onlara uyduk… Atalarımıza uyduk yani…
Derken biri SAPIK ÇIKTI! Atalarına uymadı. Herta, Herman, Harald, Antje, Dieten, Baerbel, Gunnar… atalarına uydular ve hrıstiyan kaldılar… sapık erkek kardeşleri ise atalarına ihanet etti, atası Azer'e ihanet eden İbrahim gibi… 20 buçuk yaşında müslüman oldu. Altı ay sonra da müslümanlığı terketti ve HANİF müslüman oldu. Yani kendi atalarına uymadığı gibi, müslümanların da atlarına uymadı…
İbrahim milletinin banisi İbrahim'e uydu. Ve bunu Allah duydu. Kuşkusuz… O şimdi huzurunuzda… Atalarına uymayan bir kişi olarak, burada yazıyor ve çızıyor… Atalarınızı "üff" bile demeden, ACELE TERK edin! Acele!!!! Atalarınızın atası İbrahim'e kulak veriniz. O Allah'ımızın TEK DOSTU. Dostumun dostu dostumdur!
HANS VON AIBERG
 

Yorumlar