HANİFLİK ÜZERİNE


25 Temmuz 2003 – HANS VON AİBERG
HANİFLİKTE yalan, riya, mübalağa vb. yoktur. Haniflik bozulmamış tek BAKİR dindir. DİNDEN öte Allah dostluğudur. Ona hiç bir abartı ve yalanı, ya da yakıştırmayı koymamalıyız. Hanif olmanın inanılmaz ağır bedelleri vardır. Bunlardan ilki “ KATIKSIZ” olmaktır. İman ile yalan bir arada durmaz.
Kaldı ki “İki kez iman eden” hanif'in, yalanlarını da iki kez süzmesi gerekir. Buna günlük beyaz yalanlar da dahil. Haniflik MİSAK emanetidir. Misakın metni “Haniflik” dini başlığı altına yazılmıştır. Başka din ve bağlı alt kurumu yoktur. Varsa yoksa İbrahim atamızın DİNİ vardır.
İbrahim atamız üç yalan söyledi. Bizim buna yakın derecede doğru ve >>> ALLAH dostu olmamız gerekiyor. Günde üç yalandan başka SÖYLEMEMELİYİZ. Kendimizi günde üç yalan ile TERBİYE edelim. (ben edemiyorum, kırkı aşıyor). Atamız ömrünce üç yalan söyledi, biz bari günde üç yalana inelim.
ŞEHİDLİK kapısı açılır MUTLAKA ve İLLA Kİ!!! Şehid/şahit'in DOĞRU olması aranılan şart değil midir? Ben kendimi ne kadar ıslah ettimse de 40 yalan ile gün geçiriyorum. 40 yalandan aşağı inmek için bütün gün uyumak gerekir ve/veya UZLET, bu ikisi de YASAKTIR.
Hanif islam dini SOSYAL dindir. Yalancılar dünyasında en az yalan söyleyendir. ŞEHİDLİĞİN sırrı DOĞRU tanık olmaktan geçiyor, dosdoğru tanık…
Haniflikten başka hiç bir FAKÜLTE madem ki “Şehid” vermeyecek; ikinci olarak şehidliğin sırrı, Allah'ın mucize kitabındaki sayısız “ÖLMEDEN ÖLÜNÜZ” örneği üzerine kuruludur. Ben bunlardan bir kaçını yakaladım ve yaşadım. Sayısız ÖRNEK (misal) var diyorum; bunun anlamı sizler de MUTLAKA BU ÖRNEKLERİ yaşayacaksınız.
Bizden başka hiçbir kurumun ŞEHİD olma şansı yoktur! Bu şansı KORUYALIM. Allah El Hafizz'dir.

Yorumlar