Kalu bela – İmtihan

<> Sonsuz azap konusunda: İnsanlardan ve cinlerden çoğunun cehenneme girmesi hakkında… Şu kısacık hayatlarında yaptıklarından ötürü sonsuza kadar orada kalacak olmaları adil mi?

En başa dönelim: Allah bilinmeyi istedi. Ve orada GERÇEK/REEL bir yaşamda (burası hologram, orası gerçek yaşam veya burası AYNA, orası aynaya poz veren GERÇEK KİŞİLER) biz SINAV olduk. Bizleri CENNET ve CEHENNEME; Cennete kalıcı (şeytan hariç), Cehenneme: 1. Geçici; 2. Devamlı olarak bizleri AYIRDI!

Oraya GİTTİK ve orayı GÖRDÜK ve ORALARA girdik.

İtiraz ettik. NEDEN??? Ben ne yaptım???

Mesela Şeytan da bu soruyu sordu: “BEN NE YAPTIM???“.

Ey İblis seni melek durumuna çıkardım, sonra oradan kendini kovdurttun. Orada bana kafa tuttun ve BAĞIŞLANMAYI istemedin!

Bunun yerineBANA CEHENNEMİ ver, çünkü ben bu cenneti değil, Ademoğlu nesillerinden İNTİKAM da İNTİKAM istiyorum. Benim cennetim senin vereceğin İNTİKAM olacaktır, beni ebedi Siccin’e kapasan bile, ben burayı gördüm ve Cennet’ten daha çok sevdim“…

Allah İblis’e BUNLARI söyleyeCEKini bildirdi.

İblis henüz HAM halde(!):

Ya Rabbi, ben bu dediklerinin hiç birini bilmiyorum. Melek olmak ne demek, kovulmak ne demek? İntikam ne demek? İntikam almak ne demek?

Kafa tutmak ne demek? Bağışlanmayı reddetmek ne demek? Siccin ne demek, orayı sevmek ne demek? EBEDİ cehennemi istemek ne demek?

Ya rabbi ben bunların HİÇBİRİNİ henüz bilmiyorum. (Yeni doğan bir bebeğe sorunuz o da bilmeyecektir) Hiçbir fikrim yok. Sen beni SORUMLU olmadığım ve hiç bilmediğim bir şeylerden dolayı mahkum ediyorsun? Sen adalet sahibi değil misin?” diyor Allah’a!

Hepimiz de öyle dedik.

BUYRUN size UNUTTURACAĞIM ilk nefeste, ve hatırlatacağım SON NEFESTE… Hatırlayıp bana RÜCU edecek BURAYA huzuruma YENİDEN döneceksiniz.

Bu kez şahitleriniz ve hesap defterleriniz (kayıt eden kameralar vb.) de olacak. İnkar ederseniz, organlarınız tüm kuantlarınız DOĞRUYU söyleyecek. Ve sizler bu İMTİHANDA kalıcı (hulül vade) veya Cehennemde geçici olarak SİZ YÜKLENDİĞİNİZ BİLET ile kendi mevkiilerinizi seçeceksiniz.

Cehenneme ATEŞ koymayacağım, SİZ getirecek, siz tutuşturacak ve getirdiğinizin içine oturarak, kendi kendinizi yakacaksınız. İster EBEDİ (münafıklar ve Şeytanlar) ister geçici (Ehli kitab vb.). Bu cehennemde cinler ve insanlardan ezici çoğunluk kalacaktır“.

(Ayetten çıkarsayalım: “Cehenneme o gün sorarız: doldun mu? Der ki cehennem: “daha var mı?” Bu ayet uyarınca EZİCİ çoğunluktan söz ediyorum)

<> Kaf-30: O gün cehenneme: “Doldun mu?” deriz. O ise: “Daha yok mu?” der.

Azap bizim hayırsız hasenatımızdır, yakıtımızdır. BİZ istedik, böyle oldu. Allah sadece bizleri DÜNYA yaşamına göndererek, kendimizi kendimize ŞAHİT tutup, neler yaptığımızı bilmek istememize OLUR dedi.

Hans von Aiberg, 17/08/2003 (172/05)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.

önceki bölümü okusonraki bölümü oku

kalubela-dunya-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar