Bilim – Alimin geleceği – Cehennem ne demek

Ayetleri biliyorsunuz. Tekrara gerek yok. Bu konuda başka soru var mı? Ya da anlaşılmadıysa daha derin ve ayrıntı verebilirim.

Çünkü biz Hanif’iz MUTMAİN olmadan HİÇ BİR ŞEYE razı olmamalıyız. Biz İbrahim’in MİLLETİNDENİZ. Elbette Mutmain olacağız ya da olmayacağız.

Ben bir MUALLİM’im. Ben Cehenneme de gidebilirim. Benim peşimden değil, İLMİN yani CENNET ÜSTÜ CENNET’in peşinden gideceksiniz. Adres orası. ORADA BULUŞMAYA ÇALIŞALIM diyorum.

<> İnşallah

Ama yerim Cehennem ise (Ki asla Cehennem uzak değildir)

<> Alim cehenneme gider mi? Cehennem İLMİN olmadığı karanlık.

Evet. Alim’in HATASI çok büyüktür. SEKAR diye Cehennem-altında cehenneme gider…

Cehennem ya da Cahim şu demektir: Cahilin C’si, Hannas’ın H harfi ve Merdut’un M’sidir.

<> Bağlantı sorunu yaşandı, tekrar bağlanıldı

Bugün öğretmenler günü olduğundan 20 kadar öğrenci yarım saatliğine beni tebrike geldiler şu an… Onlara biraz zaman ayırmalıyım, siz aranızda 20 dakika kadar söyleşirken, Allah’ın inşaasıyla hemen geleceğim.

<> İnşaallah dr.

Çok üzgünüm. Sonuna kadar direndim ama olmadı. Benim istifa öncesi öğrencilerim. Öğretmenler günü için bir diskoda adıma “Gece” tertiplemişler ve bu benim için yapılmış. Biletim, pastam ve hatta Gitar bile hazırmış.

Şu an 17 öğrencim var. Orada bekleyen de çok. Bu kadar kişiyi kırmam mümkün değil. Bugün bir kereye mahsus beni Chat’ten affedebilir misiniz?

<> Elbette dr.

Çok ayıp olacak, bu geceyi benim için tertiplemişler “Sürpriz yapmışlar” dediklerine göre. Gelemem dedim ama, şu an hallerini görseniz, karadenizde gemileri batmış gibi oldular.

<> Ne demek hocam şahsıma bir mahsuru yok

<> Öğretmenler gününüzü biz de kutlarız! Biz de öğrenciniz sayılırız

Tşk.ler.

Bu bir formalite ama, yine de öğretmen olarak anılmak gurur veriyor bana…

Öğrencilerim de beni unutmamışlar… Ben birbuçuk ay önce işten ayrıldım. Buna rağmen beni eskisinden çok seviyorlarmış… Onları kırmak ayıp olur.

<> Gitmeden bize ödev verin de ders boş geçmesin 🙂

😉 Ödev ne olsun?

<> Öğretmen sizsiniz siz söyleyeceksiniz.

Burada öğrencilerimden [N] diyor ki: “Nur 35. ayet olsun.” Onlara 7 anlamını birden anlatmıştım geçenlerde.

-sohbetin sonu-

Hans von Aiberg, 23/11/2001 (024/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 024 anasayfasına dön | sonraki CHAT’i (025) oku

024-03-alim-ilim

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar