Zülkarneyn’in Amerika yolculuğu – Batan güneş – Karadelik – Kızıl devler

86 lütfen.

<> Kehf/86: Nihayet, Güneş’in battığı yere varınca onu kara balçıklı bir gözede batar buldu. Onun yanında bir de kavim buldu. Dedik ki: “Ey Zülkarneyn, ya bunlara azap edersin ya da haklarında güzel bir tavrı esas alırsın.”

Burayı daha önceki basit 7 anlamdan biri olarak, BASİT (Amerika kıtasının ve yerlilerinin bulunuşu) diye anlatmıştım. Yerliler, Amerika’ya Ortaasya’dan göç eden ve kimi Türklerin akrabaları olan bir toplum. Bunlar Kuzey kırgız ve kazaklarıyla akrabadır.

İkinci değişimde ise Kuzeybatı sibiryaya giderler. Oradaki yerlileri de oluştururlar. (Saha/Yakut, Dolgan, Çukçi, Aleut, Eskimo vb.) Eskimolar orada kalırken, Alaska GEÇİDİNDEN Kuzey Amerika’ya gelirler, Sonra da Orta ve Güney Amerika’ya… (Maya, Toltek, Zapotek, İnca vb.)

İşte Zülkarneyn ABD kıtasını ilk bulan Kızılderililerden sonra ikinci kaşiftir. (Üçüncü vikingler/Kensington taşını hatırlayınız, sonuncusu da Christopher Colombus)

(Dünya ters: Halen Colomb’un keşfettiğini sanırız;) )

<> 🙂

Amerika kıtasına Zülkarneyn iki yönden girer:

1. Mexican Gulf >>> Meksika körfezi

2. Amazon nehrinin DELTASI

(İkisi de kara balçıklıdır.)

Orada Kızılderililer ile rastlaşır. Bu ikisini niye saydım? Çünkü kuzey Amerika göçebelerinin ANI‘larında KIZILDERİLİ Zülkarneyn yoktur. Zülkarneyn sadece MAYA ve AMAZON-İnka kızılderirilerinin ANISI‘dır. Kur’an böylece daha önce bilmeyen atalarımız için Amerika kıtasını da HABER VERİYORDU!

Bu basit tefsirimdi. Gelelim zor olanına:

86: Nihayet, Güneş’in battığı yere varınca onu kara balçıklı bir gözede batar buldu. Onun yanında bir de kavim buldu. Dedik ki: Ey Zülkarneyn, ya bunlara azap edersin ya da haklarında güzel bir tavrı esas alırsın.

Zülkarneyn’e HER TÜR TEKNİK DONANIM verilmiş. Dev bir gemisi var (TARIK veya UFO değil). Bildiğimiz sci-fi filmlerindeki star trek gibi bir şey, yarım km çapında. Ve güçlü bir motor servisi var. (Fusion reaktörleri başta olmak üzere, daha da ileri teknikler.) Motorların basıncı/ivmesi/itmesi öyle güçlü ki, bir yapay karanokta bile yapabilirsiniz.

NİHAYET SEBEP tuttu” >>> Yola çıktı >>> GEÇMİŞE  g i d e c e ğ i  iyice belli oldu. SEBEP dendiğinde >>>>>>>>>>>>> Sonuçtan (gelecekten) sebebe (GEÇMİŞE) dönersiniz -ki aşikar belli-.

Bakalım nereye gidecek??? Güneş’in battığı yere. Güneş >>>> YILDIZDIR >>>>> YILDIZLAR  n e r e d e  BATAR?????

<> Karadelik!

Şimdi dikkat ediniz:

1. Güneş’in de diğerleri gibi BİR YILDIZ olduğu bildirilmiş. (Bu daha yeni bulundu, bu yüzyıldan az önce, 150-180 yıl önce… Daha 1927’de galaksilerin de yıldız olduğu sanılıyordu. Ama Hubble bir çoğunun SAMANYOLU gibi galaksi olduğunu buldu.)

2. GİTTİĞİ GÜNEŞİN RENGİ NE? O rengin adı Colarado ve Amazon deltasındaki RENK ile aynıdır.

<> Kızıl cüce?

<> kahverengi-kızıl

Colarado “Kızıl nehir” demek. Colarado nehrini niye örnek verdim? Çünkü o rengi hemen hatırlamanız için. Amazon deltasının ne renk olduğunu bilen var mı? WEB’den bulabilirsiniz, kıpkızıl! (Okyanus mavi, fakat döküldüğü yer kızıldır.)

Şimdi “GÜNEŞ BATARKEN” ne renk olur? (Ayette Güneşin battığı yazılı.)

<> kızıl

Evet. KIZIL GÜNEŞLER >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> KIZIL DEVLER. (Web’den seyredebilirsiniz.)

Zülkarneyn yola çıktığında bir kızıl devin süpernova ile çökmesini bekliyordu. Bu dev en az 3 güneş kitlesinde olduğundan, kaçınılmaz sonuç olarak >>>>>>> KARADELİK olacaktı…

Hans von Aiberg, 26/08/2003 (178/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 178 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

178-06-star-evolution-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar