Nokta’nın anlamları – Dünya hayatı hologram

Şimdi gelelim KALUBELA‘ya… Nokta=Sıfır (.) anındayız. Yani herşey Külli şey’in durumunda. İmtihanı göğüsleyecek olan BİZ KÜME/TÜMCE/CÜMLELERİ (canlı doğasını, cin, insan, melek vb.) oluşturacak NOKTA+LAR=ŞEY+İN meşhur sözü verirler. Ama söz şudur:

.(,,,,,,,,,,,,,,,,)

Baştaki NOKTA sıfırdır.

Anlamı şu: Tüm yapacaklarınız size bir DÜNYA HAYATI olan HOLOGRAM ile gösterilerek, kendinize şahit oldurulacaksınız.

Yani sıfır parantez önünde BOŞ CÜMLE oluşturmak için konduğunda: Artık Reel/GERÇEL bir yaşam yerine SANAL/İmajiner=Holografik bir yaşam yaşayacaksınız.

Biz aslında bir RÜYADAYIZ. REEL yaşam EBEDİ CEHENNEM VE CENNETTİR!

Burası bize REEL geliyor; ölenlerin alemi ise HAYAL gibi. Ama Rabbim buyuruyor: “Onlara ÖLÜ (hayal/soyut/imajiner/takyonik) demeyin. Onlar DİRİ(real/realistik, somut)’dir;  a s ı l  ÖLÜ=İMAJİNER/HAYALİ olan SİZ(yaşayanlar)’sınız. SİZ DE vefat ettiğinizde bu HAYAL’den çıkıp GERÇEK yaşama geleceksiniz!”

Demek ki, KALUBELA/Elesti‘de nokta (ŞEY veya sıfıra en yakın şey) konmuş en başa… Sonra B harfi konmuş (PARANTEZ AÇILMIŞ). O arada bizler RÜYA/HAYAL GÖRÜYORUZ -şu anda bile biz hologram ortamındayız-.

Bir NUN (nokta) konmuş EN BAŞA >>>>> NİYE? >>>>>> HAYAL YAŞAYACAKSINIZ anlamında…

PEKİYİ BU NOKTA NEYİN NESİ? 7 anlamı var:

1. NOKTALI TEK HARF olan “B“yi >>>>>>>>>>>>>>>> İŞARETLEMEK için gösterge. (Başka noktalı bir harf daha yoktur ve yoktu. Ama ÖZELLİKLE o nokta İDRİS‘den beri gelen bir gelenek ve sadece B harfi için)

<> .

Karadeniz şivesiyle karışır ya “Takaya pinduk = Tekneye BİNDİK” hani öyle karışmasın diye o nokta konmuş ve dudak harfi olan iki AŞIRI BENZER harf /ses ayırt edilmiş. [Candaş] noktayı koyduğuna göre sende karadenizlilik var. 🙂

<> 🙂

2. Nokta (NUN) o güne kadar bilinmeyen ve (sadece Elcabir’in dünyaya hediyesi olan) SIFIR‘ın yerine geçen TEK POTANSİYEL işaretti.

Demek ki, SIFIR‘ın üç tanımı vardır Kur’an’da: önce (şeylerden bir) ŞEY! Sonra NUN (Kalemin koyduğu nokta). Ve sonuncu olarak SIFIR! (Elcabir’e kadar kronolojik sırayla yazdım)

Bunları açmaya girmeyeceğim ama şöyle sıralayalım:

3. (külli)ŞEY(in),

4. NUN,

5. SIFIR

6. BOŞ CÜMLE anlamında… Bunu matematikte belki okudunuz ama, ne kadar önemli olduğunu ŞİMDİ anlayabiliyorsunuzdur.

<> evet

Öyle önemli bir kullanım alanı var ki, size aynen YESEVİ gibi “Dünya hayatının bomboş (cümle) olduğunu, boş-tümce-boş-küme EMPTY SET olduğunu” söylüyor.

Elcabir SIFIR‘ı icat edip diğer 9 sayının yanına korken, (Ondalık veya sağda sıfırları ve CEBİR matematiğini ALGEBRA‘yı bulan El Cabir’dir biliyorsunuz), elinde sağlam bir pozitif bilim vardı.

Ama ya YESEVİ??????????????? Pozitif felsefeden ve ALLAH‘ından  B A Ş K A  hiçbir şeyi yoktu.

Hans von Aiberg, 02/09/2003 (182/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 182 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

182-07-kalubela-be-nin-noktasi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar