Etimoloji – Gram/Graf – Hologram türleri

Allah’ın zatı HU (İng. Who sorusunun yanıtı olan He gibi.) Allah’ımızın suretinin HOLOGRAM dilinden anlatımı >>>>> Hüvelikram’dan HUVEGRAM‘dır. Bir biçimi (Yarattıklarına benzememesi nedeniyle bu suret) WHO’ya muhataptır >>>> WHO+GRAM gibi.

Öte taraftan, Küllişey’in yani tüm yaratılacak ihtimaller, bunlara da WHOLE diyoruz. Herbirşey, tüm şeyler anlamında. Bu yüzden yaratılan/yaratılacak herşey bir WHOLEGRAM’dır.

Bunlar Melekler ise “Holygram ve Hollygram” olarak iki takımdır.

(Etüd: Holy ve Holly kelimelerini araştırınız.) (Ben hüüüpleteyim geliyorum.)

<> afiyet olsun

Teşekkürler hepimize yarasın. 😉

<> amin

<> eski chatlerden: “Alm. Helau ya da germence Hallo, Hello ve Holy-Holly ile de alakalı elbette. Holy >>> Kutsal, Haloween ve Hollow ile ilgilidir. Yani tüm dillerin ORTAK bir yanılsaması vardır. Çünkü insanın atası ortaktır ve ortak genler yüzünden ortak hata yaparlar. İyi bir filolog bunları ayıklayabilir”.

Almanca Heilige. Şimdi HOLY ve HOLİ karşılıklarını sözlükten arayınız ltf. Holiday ve hollywood gibi.

<> holly: çobanpüskülü, holy: kutsal

Bu iki kelime arasındaki (Holy ve Holi Hollie vb. dahil)) farkı söyleyeyim: KUTSAL YÜZ ve KUTSAL RUH anlamında. Yani birinci’de SURETİNDE yarattı; ikinci de RUHUNDAN üfledi. İşte bu ikisi de birer HOLOGRAM çiftidir. (Holigram ve Holygram.)

ÜFLEME >>> HOLOGRAMIN ta kendisidir. Çünkü iki boyutlu bir resme projektörle ÜFLERSENİZ >>> HOLOGRAM OLARAK canlanır. (Ruhu olur adeta) Ama resmin kendisi de iki boyut iken dahi yine de KUTSALDIR! Sadece surettir ve ruh üflenmemiştir.

<> 32-Secde/9: Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir. Ve sizin için; kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır. Ne kadar az şükrediyorsunuz!

Teşekkürler. İşte Rabbim SURETİNDEN yarattı ve KENDİ RUHUNDAN ÜFLEDİ kelimelerinin evrensel Arya karşılığı HOLİ ve HOLY+GRAMDIR. Holigram, holygram.

<> Hollow = boş, oyuk, çukur, yankı yapan, boşluktan gelen.

Evet, Hollow takımı ise Arya dilinde Mecnun olmak, deliğe/kuyuya düşmek, çukura düşmek anlamındadır. HOLE (Delik kelimesi) ile özdeştir.

<> cornHOLE

Evet, ruhların ÜFLENDİĞİ yer HORN HOLE (Nefhi sur). Alt Horn Hole’lara >>> Corn Hole diyoruz (Süper ve hyper uzay hologramları.)

<> Elimizdeki mushaflarda sûr kelimesi suver/sûretler kelimesi karışmış mı, imlası ayni olduğu için

SVR kökünde zaten SuReT, SuRaT var. HORN HOLE’un (Sur borusunun) asli görevi SURET ve ÜFLEMEK’tir.

HollowGRAM, HolloweenGRAM, Hooli(gan)GRAM, Halu(Sinasyon)Gram: Bunlar da Rahmani olmayan biçimlerdir.

Kelime kökü illa ki HAYAL/HÜLYA’dır. Etüd=Halo uzay. Halo kelimesi >>>> HAYAL’dir. Halo uzay ne demektir? Link veya bilgi lütfen! (Halo Space gibi.)

[] http://web.archive.org/web/20031117014203/http://hiwaay.net/~hal5/HALO/SL-1/index.shtml

[] www.isis.rl.ac.uk/AcceleratorTheory/frank/talks/jas02.pdf

[] http://web.archive.org/web/20030207080358/http://www.space.com/scienceastronomy/astronomy/blackhole_in_milkyway_010223.html

[] http://web.archive.org/web/20031021233441/http://www.spacetoday.org/DeepSpace/Galaxies/NGC4631GalaxyHalo.html

[] http://web.archive.org/web/20020825001505/http://spacetoday.org/images/DeepSpace/Galaxies/GalaxyHaloNGC4631Chandra.jpg

<> http://www.noao.edu/noao/scistaff/kinman.html

[] http://www.space.com/images/i/000/016/754/i02/milky-way-artists-impression-annontated.jpg

Kasten bekledim ki etüd edesiniz diye…

HALO’yu biraz HaYaLet biçiminde sezdiniz değil mi?

<> evet

Tanıdık bir kelime daha var. Türkçesi HALE. ÖzTürkçesi AYLA, arapçası HALE (Ay halesi gibi, galaksi halesi gibi.) İşte bu HALE (HALO) bir HALOGRAM olarak ŞABLON çizer. Galaksiler de buna oturur.

HALO’nun bir diğer eş anlamlısı AURA’dır ve NEFSİN HALE’sidir. (Kirlian hale’lerine bakınız.)

[] https://hanifislam.com/mih/wp-content/uploads/2016/12/kirlian-photography.jpg

<> hilal gibi

Evet türevleri çok…

Bunları niye ayrıntıladım, kelimelerin salt ARAPÇA olmadığını, HALE, HAYAL, HÜLYA kelimelerinin kökeninin Sanskritçe HALO olduğunu, latince Holoistik uzay olduğunu (Halau ve Halo) vurguladım. Demek ki HAYAL kelimesi ARAPÇA DEĞİL!

Bize dost şekillere HALLOGRAM demekteyiz. Karabasan hologramlara da Hallow(een)GRAM demekteyiz. (Hallo=Selam/Hello, telefonda Alo kelimesi.)

Ama HOLLOW Kabus biçimleri anlatır. Mesela Hollow (yanlış olarak) Zebani de demektir. Doğrusu Cadı bayramında olduğu gibi Holloween’dir. Bu Germen şamanizminden (Fasching) gelmektedir ve Helau’dır.

<> HOLİGAN kelimesi aynı kategoriye dahil midir hocam

Holigan da saldırgan iblisler demektir. (Futbolda ünlenmiştir)…

Hans von Aiberg, 14/12/2003 (205/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 205 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

hologramlar

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar