Ebi Leheb – Serin Ateş – Zemzem – Kuru odun – Yaş odun

Yani Ebi LEHEB’e yeğeni olan Efendimiz, Cennet’i anlattığında ve İslam’a çağırdığında SENİN CENNETİN BENİM CEHENNEMİMDİR! demiştir ve aynı gece, yeğeninin evini kundaklamıştır.

(Eşi çamaşır kazanı tutuşturmak numarasıyla odunlar taşımış, sonra bunları efendimizin penceresinin önüne taşıyarak, geceleyin de gizlice Leheb gelerek, efendimizi yakmaya çalışmıştır.)

Bunu nereden anlıyoruz? “Ey Ateş İbrahim’e SERİN OL” ayetinden…

(Ayrıntıları çok uzun bugünkü konumuz değil.) (Siz inanılmaz birilerisiniz. Kaş göz arası tlf. açtınız ve şimdi anlatmamı istediniz. Gerçekten inanılmazsınız.)

Bakın bunu anlatacak değilim ama şu ipuçlarını vereceğim:

1. Resulullah efendimizi SÜREKLİ takip eden bulut, İBRAHİM’e serin olan ATEŞİN ta kendisiydi.

2. RESULULLAH hep GÜL kokardı (parfüm sanayi ile ilgilidir).

NEDEN GÜL? Neden karanfil değil? Veya İbrahim atamızın, ATEŞİ HANGİ ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞMÜŞTÜ? Size soruyorum.

<> Gül bahçesi

🙂

3. İsmail atamız/atası da O ATEŞİ BULMUŞTU, hatırladınız mı?

Susuzluktan YANIYORDU, topuklarını yere vurduğunda daha yeni doğmuştu. Topuklarını vurduğu YAKICI kumlar (Güneşte 65 santigrat) birden ISLANDI! Hacer ana geldiğinde, oğlunu KANA KANA su içerken buldu! Küçük dilini yutmuştu. Bu suyun adını hatırladınız mı?

<> zemzem

 

PEKİYİ şimdi İBRAHİM‘in ateşinin NE OLDUĞUNU anladık mı?

<> evet

4. İbrahim ZEMZEMİ geri vermek zorunda hissetti kendini… İsmail’i KURBAN edecekti! KIRMIZI KAN ile… Kırmızı işte bu SÖZÜ edilen GÜL‘ün rengini açıklıyor. (Demek ki İbrahim’in gülistanı beyaz, sarı, kayısı gül değilmiş, kırmızıymış.)

KIRMIZI GÜL >> Bu kutsal değil, ama kutsal olan şu ayet: “Görmüyorlar mı, biz ateşten suyu, sudan ateşi çıkarıyoruz.

YAŞ odun kuruyunca yanar demek sadece birinci anlam… (Hidrojen yanıcı, Oksijen yakıcı gaz olup 2H ve bir tek O) bir araya gelince su olur.

<> 36/80: O size, o yeşil ağaçtan bir ateş oluşturdu da siz ondan tutuşturup duruyorsunuz.

Bu ve başka ayetler var [candaş]. (Diriden ölüyü, ölüden diriyi çıkarmak gibi)

<> 10/31: Sor: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya o işitme gücünün ve gözlerin sahibi kim? Kim çıkarıyor ölüden diriyi ve kim çıkarıyor diriden ölüyü? Kim çekip çeviriyor iş ve oluşu?” Hemen, “Allah!” diyecekler. De ki: “Hala kendinize gelmiyor musunuz?”

<> 6/95: Hiç kuşkusuz Allah’tır daneyi yaran, çekirdeği patlatan. Ölüden diri çıkarır O; diriden ölüyü çıkaran da O’dur. İşte budur Allah! Peki nasıl ters bir yöne çevriliyorsunuz?

Pekiyi ZEKERİYA, İSHAK ve İBRAHİM peygamberlerin ORTAK SIRRI NEDİR? Bir anımsayınız ltf. (İshak ve Yakub İbrahim’in öteki dalının oğlu ve torunu.)

<> yaşlı iken çocukları oldu

<> Çok yaşlı olarak baba oluyorlar.       

Evet [candaş]… Zekeriya ve oğlu Yahya ise zaten Beni İsmail’den değil; Beni İsrail’den gelme. Yani Resulullah İsmail’den; Zekeriya ve Yahya ise “İsrail=Yakub”dan geldiler.

Demek ki KURU ODUN bir GEN ağacı. İbrahim atamız demedi mi: “Bir kuru dalım ben, bu yaştan sonra çocuğum olur mu, hele eşim menapozunu yüzyıl önce bitirdi.” Zekeriya demedi mi: “Bu yaştan sonra ben bir kuru ağacım…” İsrail ve Babası: “Kuru ağacım…” demediler mi?

Ama KURU’dan YAŞ çıktı. Öyle değil mi?

<> evet

O kuru odunların TAMAMI nereye gitti? Cevabım bir ESPRİ değil, çok ciddiyim. Cevap şu: Başka bir kadının kucağına ODUN oldu… Acaba bu kadın kim??

<> Leheb’in karısı (Resulullah’ın yengesi).

Evet [candaş] :))

Hans von Aiberg, 04/09/2003 (183/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 183 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

183-06-rose

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar