Objektif-Cosmos – Sübjektif-Chaos – Omnijektif-Osmos – Felak suresi

Sübje SOYUT >>> ENFUS‘dur. Yani ALEV gibi, ateş gibi ŞEKLİ YOKTUR. Ama Obje SOMUT > AFAKİ‘dir. Dikkat ederseniz; FELAK SURESİ >>>>>>>>>>>>>>>>> ENFUS (sübjektif içboyutlarımız/kaos) için, izleyen NAS suresi de >>>>>>> AFAK (Objektif dört boyutlu uzay-zaman) içindeki nesnelere indirilmiştir.

Yukarıdaki FARKI (farkı farkettiren FURKAN’dır, onun için böyle soruyorum) farkettiniz mi?

<> aynen

Artık bir daha muska gibi felak ve nas (muvazeyn)i okumayacağız. BİZ BİLEREK OKUYACAĞIZ!

Hemen tevafuk kurunuz:

Deki sığınırım (Hem nas hem felak’da) Nas’da: “İnsanların MELİKİne“, “insanların İLAHI’na” diyorduk. Felak’daki SIĞINMA MERCİMİZ KUTSAL İSİMLERİ BULUNUZ ŞİMDİ:

<> Rabbilfelak     

 

bi+Rabbil+FELAK. Biri Felak (Rabb ikisinde var) Yani Rabbin Nas ile Rabbi Felak >>> TEVAFUK (muvazene/denklem gereği) var.

<> Halaka’dan Halık

Evet ikinci kelime HALAK (Allah’ın ismi, halkeden, Halik, maHLuK, yaratan vb). Bunun tevafuku nedir? İLAHİNNAS!

Kul’u anlatmadık, Euzüyü biliyoruz. Bİ……….yi de biliyoruz. (Bismillah’a işaret ve boş cümleyi açıyordu.) MELİK ve İLAH gibi; şimdi de FELAK ve HALLAK çıkıyor karşımıza…

Felak nedir (Feleq ile karıştırmayın)? Tam anlamını bilen var mı?

 

<> madde alemindeki bütün patlamalar ve onların sıkıntıları

<> Falaka cehennem

<> Tan zamanı (sözlük)

 

FELAK >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> OMNİJEKTİVİZM.

FELAK >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> OSMOS tüneli. (Ne Chaos/ne Kozmos)

Şimdi bizim temel ata yanlışlarımız şu: Felak’ı felaket ve Halak’ı da Helak olmak diye anlıyoruz. Öyle değil mi [candaş]?

<> evet

Bu işin ŞER TARAFIYDI. HANİ HAYIR TARAFI? Onu niye KOYMADI atalarımız? HLF hem halife (iktidar), hem muHALİf(et) demek değil miydi?

<> evet

Pekiyi şimdi aynı yöntemi FELAK ve HALLAK için kullanıp sadece ŞER değil, HAYIR tarafını da gösterelim. Neden bunu yapalım? Çünkü ayet devamında diyor ki, “GECENİN ŞERRİNDEN“. İyi ama bir de “GÜNDÜZÜN HAYRI” yok mu? (otomatikman)

Min şerri Ma Halak >>> Yarattıklarının şerrinden mi demek? (Minel denince bu doğru olur) Yani şer Eş-Şer değil midir? Mineşşeytan…daki gibi Min-El değil midir?

Yaratanın ENFUS tarafı demek, HALAK burada ANAFOR demek. Kargaşa/kaos demek.

<> “Min El Şerri” ile “Min Şerri” farkı

Evet [candaş]..

İşte CHAOS ile COSMOS arasında OSMOS denen bir KÖPRÜ/hemzemin geçit var. (Vesvesenin, ateşin geldiği yer.)

Hans von Aiberg, 04/09/2003 (183/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 183 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

183-10-chaos-osmos-cosmos

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar