Mahşer – Kalu bela – Etimoloji – Din günü

Mahşerde elektromagnetizmanın polarizasyonu olmayacak: Tüm dalgalar YATAY olacak. Yani karın (Dağ) noktalarında birbirine DİKGEN olmayacaklar. Düğüm noktalarındaki gibi SALT MAHŞER (vadi = Deniz seviyesi mesela) olacaklar. GÖK ve YER mahşerde iki-üç metre kadar birbirine yaklaşıp birleşecekler!

(Tarık Seması ve Dabbet Arzı ile bunların BİLEŞKESİ olan MAHŞER meydanı  a y n ı  ŞEYDİR.) Sema ve arz birleşmiştir. (Ayrılmaları relatiftir)

Orası zaten KALU BELA idi! Ama daha ruhlarımız vardı ve bir bedene üflenmemişti. İkinci kez ruhlarımız bedene üflenmiş olacak. Ama KALU BELA ORASIDIR! Hiç değişmedi. HEP ORADA DURACAK. Orası en başta “Hesap alma günüydü”, orada Allah bize HESAP veriyordu!

Ama NUN gereği DİN gereği şimdi işler değişti: BİZ ALLAH‘a hesap vereceğiz. Tamamladığı DİN’in N/nun‘undan başlayıp, YEVMİDDİN olan gün KALUBELA’da bu kez biz hesap vereceğiz!

<> 18-Kehf/47: Gün olur, dağları yürütürüz de arzı çırılçıplak görürsün. İnsanları huzurumuzda toplamış, içlerinden hiçbirisini hesap dışı bırakmamışızdır.

Evet [candaş], ayet tam 12’den isabet! (Ayrıca benim hep Kur’an’dan konuştuğumun bir kanıtı.) (Ben Kur’an’dan konuşurken TAFSİL konuşurum, diğerlerinden farkım bu)

Üç şey var:

1. DNY (Dünya/sanskritçe Dunia) İşte o buradaki HOLOGRAM yaşamımız. (Herşey bir hayal aslında)

2. “DYN” (Sanskritçe, ibranice vb. DİN demek) O ise DİN GÜNÜ kurulduğunda ortaya çıkacak olan DİN hayatı (Mahşer yaşamı) DÜNYASI, ki bizim dünyamıza benzemez: Eğrileri yoktur, Ökliddir, yer ve gök bitişiktir.

3. Bundan sonraki yaşamın kodu olan EBEDİ HAYAT; yani cehennem+cennet+Naim sabıkun’daki yaşamın adı: DİNYA! Dünya değil, Din günü değil, DİNYA!

Sanskritçe’ye (Vidd’in dinine) bir uzanalım. (Nuh suresindeki Buda/Buddha) veya VEDD‘in dini…

Dunya >> Dünya

Derya >>> Deniz/Okyanus

Dinya >>> Nirvana bahçeleri.

Nirvana (Nurlu yaratıcı) VEDD’e (Buda’ya) der ki: “Sen benimle birleşmeye, bahçeme ebedi misafir olmaya söz verdin

VEDD der ki: “Ne zaman verdim?

Sen değil içindeki KELİMENİN sahibi olan senin de sahibin olan söz verdi“.

Bilge Vedd sorar: “Bilmediğimden sorumlu değilim.

Nirvana der ki: “Canlılar bilir“.

Mesela bu böcek de mi? Bu lotus çiçeği de mi?” Doğrusu inanılmaz geldi bana.

Nirvana der ki: “O zaman seni önce bir bitki, sonra bir böcek, sonra bir bengal kaplanı, sonra bir seylan maymunu yapacağım. Sonra da seni kast’ta en aşağı insan, sonra da yukarı insan yapacağım. Sonra da öylesine mükemmel olacaksın ki, sen gelip bana “Evet ben söz vermiştim” diyeceksin“.

Tabii ki bu VEDD diyalektinde reenkarnasyona, Nirvanacılığa inanmayacağız. Kast denen sınıflara da…

Vedd buydu.

Süva (Suvaga/Şiva) ise Hem Hindu hem Brahman hem Sri (lanka/Budist) inançlarında yer alır.

<> 71-Nuh/23: Dediler ki: “İlahlarınızı sakın bırakmayın! Vedd’i, Süva’yı asla bırakmayın! Yeğus’u, Yeuk’u, Nesr’i de bırakmayın!”

Ama biz “ELESTİ KÜM” izini yakaladık gibi. 😉

Elesti(elif) >>>> Bİ RABBİKÜM?

Rabbil Alemin!

Fatiha(hamdele)nın sırlarından biri?

Rabb>>>Eğitmen>>>Rabbil Alemin>>>Alemlerin eğitmeni:

1. DÜNYA

2. DİN GÜNÜ ortamı

3. DİNYA (Ebedi yaşam ortamı)

ÜÇÜNÜN BİR TEK ADI VAR: Yani bir, iki, üç diye saymanın anlamı yok: KALU BELA!

Hans von Aiberg, 09/09/2003 (185/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 185 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

185-06-dunya-din-gunu-dinya-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar