Sekiz çift hayvanlar

Son olarak bir rica: “KOYUNLARDAN, İNEKLERDEN SEKİZ ÇİFT YARATTIK“. (Kelime aslında BÜYÜKBAŞ ve KÜÇÜKBAŞ diye çevrilmeli. Bir inek ve koyuna takmış gidiyoruz.)

<> 6-Enam/143: Sekiz çift; koyundan iki, keçiden de iki. De ki: İki erkeği mi haram kıldı? Yoksa iki dişiyi mi, ya da o iki dişinin rahimlerinin, kendisini kapsadığı mı? Eğer doğru sözlüler iseniz bana bir ilimle haber verin.

İşte [candaş] sözünü ettiğim KOYUN buydu.

<> “min EL DA’NİSNEYNİ ve min EL MA’ZİSNEYNİ”

<> 39-Zümer/6: Allah sizi bir tek nefisten (Adem’den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah’tır. Mülk O’nundur. O’ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O’na kulluktan) çevriliyorsunuz?

Bunu tamamlayan Misal ise CILIZ BAŞAK‘ın geçtiği rüya yorumu ayeti.

<> 6-Enam/143: Sekiz çift; koyundan iki, keçiden de iki. De ki: İki erkeği mi haram kıldı? Yoksa iki dişiyi mi, ya da o iki dişinin rahimlerinin, kendisini kapsadığı mı? Eğer doğru sözlüler iseniz bana bir ilimle haber verin.

Şimdi bazı düzeltmeler yapalım:

Önce “Allah sizi bir tek nefisten (Adem’den) yarattı

NEFS dediği burada ADEM değil; ADEM’in içinden (Salsal’ından) TÜM BİTKİ VE HAYVANAT ÇIKTI anlamında…

sonra ondan da eşini yarattı

Bu da Havva olarak sınırlanamaz. (Havva XX, pekiyi YY ne olacak.)

Burada bildirilen SEKİZ ÇİFT anlamında…

Matematik katlamalar kare olarak 64’e kadar gidiyor. Kare kök olarak 8’de kalıyor. Mesela: Soyut madde (takyon), somut madde (Tardyon) bir çift, madde ve anti madde (öteki de antitakyon takyon) etti 4… Bunun gibi…

Yani ayette İKİLİ sistem bildiriliyor. Binary’sini zaten biliyoruz. Diğeri de 2, 4, 8, 16, 32, 64 olan (Beşli sistem gibi) ikili sistem.

Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi

Yukarıdaki ayet devamında yine 8 eş demesi bu sistemi doğruluyor. (Allah misalleri zor anlaşılır ama kolay açılır.)

Hans von Aiberg, 12/09/2003 (187/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 187 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

187-10-8x8

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar