Yıkılası Camiler – 1

Dünya nasıl terk edilir? Bu tasavvuf ile olmaz. Onlar cilalı sözlerdir; şiir gibi, müzik gibi insana şevk verir, efkar verir.. Ama DÜNYAYI uygulama/pratik olarak TERK ettirmez!

Terk denince UZLET, İNZİVA! hemen bunlar akla geliyor. Hayır, islam CEMAAT dinidir/SOSYAL dindir. Sosyal boyutu vardır.

Keşiş de değiliz, Budist Rahibi de değiliz. Biz popülasyonuz >> Karınca ve arı popülasyonu gibi… Hangi karınca “Ben uzlete çekileyim” demiştir?

Dağbaşına kaçacak veya kapalı bir toplum (Örneğin bilmem ne adlı din adamları kooperatifi veya filane tarikatın kooperatifi) gibi TAKIYYE uzlet yapamayız.

<> 🙂 Camiye de giremiyoruz…

Candaş, DÜNYA/KARATOPRAK sana MESCİT/camii diye yaratıldı. O GİREMEDİĞİN mescidi “Sanal virtuel olarak YIK beyninde”. Çünkü o düşüncen aslında ALLAH emridir.

Yazıklar olsun ki, camilerimiz MEZHEB evi oldu, cemaat evi oldu cemevi oldu. Ne yazık ki, Allah’ın EN GÜZEL dinini temsil eden bizler o MESCİDE giremiyor isek, ZİHNEN YIKIN o mescitleri! Orası ALLAH’ın evi olduğu zaman güzeldir.

Cemaat yatsı veya ikindi namazının 4 rekat farzını kılmaya gittiğinde O CAMİ/mescit artık senin değildir [candaş]! O mescid Allah’ın evi de değildir. ONLARIN (Süfyanilerin) evidir.

TÜM DÜNYAYI SECDE YERİ (mescit) YAPTIK diyen Rabbin değil midir? Yürürken birden duruyorsun sonra hemen Ayakkabını çıkarıyor ve tekbir alıp namaza duruyorsun. Orası her neresi olursa olsun MESCİDDİR. Ve yüzünü nereye dönersen dön KIBLE‘dir.

Camiye girip ne yapacaksın? Sarımsak kokulu havayı mı soluyacaksın? Kokmuş çorapların bastığı halılara burnunu dayayıp, SECDE mi edeceksin.

Ben insanları namaza TEŞVİK ederim (men etmem), ama huyum batsın, ben MESCİDİ MEN edebilirim.

Çünkü sana diyeceklerdir ki: “Kardeşim, sen sünnet namazı kılmıyorsun, farzları iki rekat kılıyorsun. Senin dinin ne?”

Aslında dinine yaftayı yapıştırmıştır: “DİNSİZ ZINDIK” demiştir bile sana… İçinden söylemiştir önce, sonra sıra DEDİKODUYA gelecektir, en sonra da ağzından tükürükler saça saça seni KAFİR ve ehli sünnet dışı zındık hatta MÜRTED diye niteleyeceklerdir. Artık o camiye girebilir misin?

İlk müslümanlar da KABEYE putlara gitmiyordu. Babaları amcaları, “Senin neyin var, Lat, Uzza ve Menat’ın dininden mi döndün?” [diyorlardı]. Aynı durumdayız! 🙁

O cami yıkılsın inşaallah!

<> amin

Zaten benden alınan “Makbuzlarla” yapılıyordu. O camiyi yapan bendim.

<> Çok doğru söylediniz, tamamen doğrusunuz, yaşıyor/um/uz bunları

<> hergün bir iki cami için yardıma geliyorlar

(Örneğin; 37 yıldır, camiye yardım etmenin bedeli, herhalde en az iki cami yapmış gibi oldum.) O camiyi ben yaptımsa SANAL olarak YIKILSIN demek de hakkım! Öyle camiler yıkılsın! (Allah emridir.)

Hans von Aiberg, 14/09/2003 (188/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 188 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

188-03-cami-yobazi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar