Kehf uyurları kaç kişidir – Sayılar

22: “Üç kişiydiler, dördüncüleri köpekleriydi.” diyecekler. Şunu da diyecekler: “Beş kişiydiler, altıncıları köpekleriydi.” Gaybı taşlamaktır/bilinmeyen şey hakkında atıp tutmaktır bu. Şöyle de derler: “Yedi kişidirler, sekizincileri de köpekleridir.” De ki: “Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onlar hakkıda bilgisi olan, çok azdır.” O halde, onlar hakkında yüzeysel bir tartışma dışında hiçbir çekişmeye girme. Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma.

Ayetin devamı olan son cümleyi de ekler misiniz?

<> 18-Kehf/23: Hiçbir şey için, “Ben bunu yarın kesinlikle yapacağım.” deme.

<> 18-Kehf/24: “Allah dilerse” şeklinde söyleyebilirsin. Unuttuğunda, Rabbini an. Ve de: “Umarım ki Rabbim beni, bundan daha yakın bir zamanda başarıya/aydınlığa ulaştırır.

Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma.

Ashabı KEHF kaç kişiydi? Tek bir ekip miydi? Bunun yanıtını sayıları toplayarak bulabilirsiniz. Bir ekip 3, ikinci ekip 5, üçüncü ekip 7, üç de deney yaratığı. (Bunlar hybrid katır/insanlar, bunlardan önce gerçek cyborg canlımsılar vb.)

<> 15+3 = 18

<> 18/18: Kehf suresi’nde saklı zaten.

Evet [candaş] 🙂 Candaşa bir ipucu daha: Kur’an kaç sayfa (NET olarak)?

<> 606

Bunun yarısı olan 303 hangi ayete denk geliyor?

<> Kehf (75-83)

Ve bir şey daha: Ehli Kehf’den ve sayılardan başka kimler yer alıyor? Musa-Yuşa-Hızır ve bunların KITMIR‘i olan Balık gibi… tek tek sayacağın insanların sayısı KEHF’de kaç kişidir?

18 kişi! İsimsiz ve hayvanlar ile bunun iki katı!

  1. ayet lütfen?

<> Kehf/79: Gemiden başlayayım: O gemi, denizde işçilik yapan bir grup yoksulundu. Ben onu kusurlu hale getirmek istedim. Çünkü biraz ötelerinde bir kral vardı; tüm gemilere zorla el koyuyordu.

Burada sayılan bir grup yoksul ile 78 oluyor. Kral ile 79. Ayetin numarası kaçtı?

<> 79

Ve devamında 82 kişi var. (Yoksul iki kardeş, köy halkından SU istenenler vb.) Etti 82.

Ve bu kez başka bir SAFİNEYE’ye (gemi/uzay gemisine geçiyoruz >>> ZÜLKARNEYN‘in komutasında…) O ayet kaçıncı? Zülkarneyn ismi hangi ayette geçiyor?

<> 83

<> 19-Kehf/83: Sana Zu’l-Karneyn hakkında sorarlar. De ki: “Size, ondan ‘öğüt ve hatırlatma olarak’ (bazı bilgiler) vereceğim.

Evet. Kehf suresinin tamamı kaç ayet?

<> 110

[] (Kehf Suresi, Kalem Suresindeki 17 ila 33 nolu ayetlerle birlikte, toplam 127 ayettir.)

Ve bugüne dek TARIK ile gelen yolcu sayısı 27. (Biri kıtmir olan Barbarella.)

Aklınızda kolay kalsın diye söylüyorum: Zaman yolcularının sayısı onbir rakamının KARESİ kadardır. Bunun sadece 7’si bildiğimiz ASHABI KEHF+sekizincisi de köpekleri…

<> 121

<> 121-8=113

Evet, bu rakam önemlidir: 113 kişi… Şimdi Ali İmran 113’ü yazalım.

<> 3-Ali İmran/113: Ama hepsi bir değildir. Ehlikitap içinden Allah için baş kaldıran/Allah huzurunda el bağlayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkınıp yükselen bir zümre de vardır; gece saatlerinde secdelere kapanmış olarak Allah’ın ayetlerini okurlar.

 

İKİ BAĞIN ikisi de bir değildir. Bizim tercihimiz 113’dekilerdir.

Hans von Aiberg, 26/09/2003 (192/08)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 192 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

1792-08-eshabi-kehf

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar