Sevgi ile dokumak

Gayret ve BİLGİ Allah’tan geliyor aslında.

Allah’tan başka bir kuvvet daha yoktur!

O Kaviyy ve Metin’dir! O benim/bizim RABBİMİZ, herşeyimiz!

Rabbimiz, sana layık olmaya niyetlendik. Kulluk borcumuzu sapmadan, sapıtmadan ödemek en büyük arzumuz!

Allah’ım nasıl anlatsam? SENİ SEVİYORUM! Seni sevebiliyorum, çünkü hiçbir yere sığmayan azametin sahibisin. Ama inananın GÖNLÜNE sığansın! Madem gönlüme sığdın! İşte artık “SENİ SEVİYORUM” demek hakkım doğdu! Sığmasaydın gönlüme! Sığdın ise, artık SENİ SEVİYORUM diyebilirim.

Mütteki’yim ve maşuk’um aynı zamanda. Rabbim, beni bu sevgiden hiç ayırma, bu sevgiyi karşılıksız kılma!

Hatırlarsanız, birincilik kazanan kompozisyonu anlatmak isterim -yine-: İlköğrenim çağındakiler için “Deniz”i anlatacak bir kompozisyon contesti yapılır. Müsabakayı ise sadece şu yazı kazanır: “Deniz çok büyüktü!”…

İşte ben de kompozisyonu şöyle yazdım: “Rabbim SENİ SEVİYORUM!” Allah’ı sevmekle ilgili bir ayet bulabilir misiniz?

<> 3-Ali İmran/31: De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah, Ğafur’dur, Rahim’dir. = kul in küntüm yuhıbbunellahe fe ettebiuni yuhbibkümüllahu ve yağfirküm zunubiküm vallahu kafurun rahim

Ben bu ayeti bir kaç nedenden dolayı kullanmayıp, ta bugüne sakladım:

1. Mütteki (Allah’tan korkar) olmayınca ALLAH’I S E V E M E Z S İ N İ Z !

2. AŞK EHLİ, şimdiye kadar, trübünlere oynadılar ve ALLAH sevgisini çooook istismar ettiler! Bir de üzerine ben yazamazdım. (Kurunun yanında yaş da yanar misali.)

3. Bu ayeti şeyhler kendileri için kullandılar. “Şeyhine teslim olmayan Allah’a teslim olamaz; Şeyhini sevmeyen Allah’ı sevemez” diye.

4. Bu ayette DERİNDE bir kaç sır daha var:

a. Allah’ı seviyor OLABİLMEM için,

b. Resulullah’a uymam gerekir. Resulullah bundan RAZIDIR.

c. Ancak efendimizin de HANİF dine uyması gerekir ki, ben de efendimizden razı olayım!

Efendimizin yapmadıklarını Sünnet; söylemediklerini Hadis diye yutturdular. Ve Tasavvuf çığırtkanları, Allah sevgisinin bu YALANLARI tatbik ederek kazanılacağını söylediler.

Allah’a olan SEVGİMİ, Efendimize olan SEVGİMİ, bir türlü açıklayamadım -bugünlere kadar-.

“Efendimizin yolundan gidelim” deseydim, uyduruk sünnet, şeytan dini şeriat ve sahte kitap hadisleri size tavsiye etmiş olacaktım. Hep böyle özdeşleştirmişlerdi. BEN SÖYLEYEMEZDİM!

Ama artık benim mantığım/mantalitem iyice anlaşıldığına göre, artık rahatlıkla söyleyebilirim:

1. ALLAH’IM SENİ SEVİYORUM!

2. EFENDİMİZ SENİN KUR’AN’DA ANLATILAN AHLAKIN DOLAYISIYLA SENİ SEVİYORUM! (Hadislerle anlatılan seni sevmiyorum.)

Allah, Afivvü ve Rahim’dir. Efendimiz de Rahimdir ve Rauf’dur. İkisini de çok seviyorum! Bu sevgiyi tavsiye ediyorum. Bu sevgi AŞK (geçici ihtiras, tutkunluk vb.) değildir, bu sevgi kalıcı SEVGİ‘dir. Onun için Aşığım demeyeceğim, SEVİYORUM diyeceğim!

Aşk geçebilir, bir rüzgarda sönebilir, hemen tükenebilir, ama SEVGİ SONSUZDUR! Onun için Allah’ım seni seviyorum! Sevdikçe sevilirsiniz, sevildikçe sevinirsiniz. Tavsiye ederim bu SEVGİYİ!

Kaynağı İbrahim’dir. DOSTLUK bu sevgiyle başlamıştır. İbrahim Rabbini öyle bir sevdi ki, öyle bir sevdi ki, öyle bir sevdi ki, sonu “HALİLULLAH/Halilürrahman” diye bitti!

Allah’ın Arş’ına kadar büyük bir sevgiydi bu. İbrahim öyle bir sevdi ki, bu sevgi İbrahim atamıza bile çok geldi. “Bu sevginin artanını MİLLETİME devrediyorum” dedi. Allah’ımız da -her zamanki gibi- kabul etti ve ayetlere “İBRAHİM MİLLETİ HANİFTİR” diye eklendi. Milleti İbrahiyme Hanifa!

Allah’ım -milletçe- seni SEVİYORUZ. Önce korktuk/itteka halindeydik. Bu korku nedeniyle seni seviyoruz. Ötekiler gibi KORKUSUZCA sevmeyi hiiiiç düşünmedik bile! Biz korkarak seni sevdik.

Konuşturan sensin Rabbimiz! Ruhundan üfledin, o konuşma balonuyla konuşmaktayım. Seni tam bir itteka ile seviyoruz Allah’ımız! Karşılıksız sevgi, senin Adaletine, merhametine sığmaz! İstediğimiz sadece KARŞILIKLI SEVGİ!

 

<> Rabbimize hamd. Sevgi, ENTROPİSİ olmayan tek fizik varlıktır. Sevdikçe artar da artar, RZİ misali

Evet, SEVGİ, SAMED ismi gibi TÜKENMEZ duygudur.

Bunun tersine nefret, kin-kan gütmek, horgörü, savaş! Aman Allah’ım şeytan ancak bu kelimelerle anlatılır! Bir de Kibir! Bu beşi SEVGİYE engeldir. İstesen de sevemezsin -eğer bunlardan biri var ise nefsinde-.

Hem “Barış Barış” diyeceksin, hem savaş çığlıkları atacaksın; hoşgörüyü tavsiye ederken, HORGÖRÜ ile bağırıp çağıracaksın! Ayıpları örteceğine DEŞECEKSİN! Tolere edeceğine Zann edeceksin!

EuzübillahimineşşeytanirRacim demekten başka çare kalmıyor!

Çelişkisiz HANİFLİK yaşamayı Allah bizlere nasip etsin! Rabbim kendisiyle çelişmez, bizi de bu ahlakıyla şereflendirsin. Amin!

Hanif Müttekidir! Sadece Müttekiler ALLAH’I SEVEBİLİR! Riyasız-pür sevgidir bu! Masum tek sevgidir bu! Yunus’un “Bana seni gerek seni” dediği sevgidir bu! Yunus ve hocası Taptuk ve onun Hocası Yesevi ALLAH’I SEVDİLER!

SEVERSENİZ İNSANSINIZ! Sevmeyen, kin ve nefret güden de HANNAS’dır, İblis’in versiyonudur!

“Allah bizlerin GÖNÜLLERİNİ uzlaştırdı, aramıza sevgi ve barışı koydu. Bu sayede KARDEŞ olduk”: Bu ayet sırrınca HANİF CANDAŞ ÖZBEÖZ KARDEŞLER olarak BURADAYIZ!

Burası neresi? GÖNÜL MEKANI! Allah’ın anıldığı bir site! Bu klavye KALEM! Yazılanlar AYETler, zikrullah ve subhanallah bilgiler.

OKU’yunuz ilimle; DOKUYUNUZ sevgiyle” demedim mi ilk günden beri! Bu bir sünnetullah idi! Bakın HİÇ DEĞİŞMEDİ, yine karşımıza geldi!

Sevgiyle DOKUYUN. Selam ile OKU’yun! Selam >>> BARIŞ. Selam Selam >>> Barış Barış. Onun için bir daha, SELAM VE SELAM sizlere! Hatta Şalom ve Salut diğerlerine!

Bunları en gelişmiş canlı olan Maymun yazabilir miydi? Evet yazabilirdi, AMMAAA, “Yazdıran Rabbim” olursa! Sanırım bunları bana O yazdırdı! Benim kırk yıl düşünsem yazacağım şeyler değildi! Özetle “SENİ SEVİYORUM” diye başlamıştım sadece!

Bizi burada SEVGİ bağı bir araya getirdi! Allah Hanifler ile arasında ALYANS oluşturdu. Eğer Resulullah o çağlarda ben olsaydım, “Ümmetim illa da ümmetim” demezdim, “Haniflerimden başka ümmet tanımam” derdim! Keşke deseydi!

5 milyar yıldır cin ve sonra insanlara indirilen tek din vardır: İSLAM! Yani ışık hızıyla bozulan en kritik din! İslam hep bozuldu ve bozuluyor! Cinler de müslümandı kuşkusuz, Budistler de, Ehli Kitab da, bizimkiler de!

Ama bozulmayan (YANİ FITRATINDA BOZUKLUK OLMAYAN) tek islam TÜRÜ ve TİPİ illa ki  H A N İ F  islam’dır! Bunun dışında İSLAMIN MAYASI BOZUKTUR! Fıtratı yoktur! Sadece Hanif dinin FITRATI vardır.

Süt akşama bozulur, bir kaç saatte ekşiyebilir! Ama ona fıtrat (maya) katar da yoğurt yaparsanız, dayanıklı tüketim maddesine girer! İslam SÜT kadar mübarektir, fakat FITRAT tutmaz bir türlü! Fıtratı olan tek İSLAM türü -5 milyar yıldır- sadece HANİF İSLAM‘dır.

O halde FITRAT >>> MAYA >>> HANİF’likten başka hiçbir başka islam biçimlerine verilmemiştir. Ne mutlu Hanif’im diyene ve Ne kutludur bu Milleti İbrahim’denim diyenlere.

Hans von Aiberg, 2003-12-12, chat 204ten

204-00-meditation

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar