Hızır – Dehr – Uzay-Zaman – Yaratılış

İfritlerin zamanı “Zemherir” denen mutlak soğuk içinde ENGELLENMEKTEDİR.

Ama Hızır böyle değildir. Hiçbir doğa olayı onu yavaşlatmaz. Ayetin devamını yazarsanız, Hızır’ın  D E H R  denen zamanının asla yavaşlamayacağını ve ifritlerden de hızlı olduğunu göreceksiniz. Neml 40 lütfen.

<> 27-Neml/40: Kendi yanında kitaptan ilmi olan biri dedi ki: “Ben, (gözünü açıp kapamadan) onu sana getirebilirim.” Derken (Süleyman), onu kendi yanında durur vaziyette görünce dedi ki: “Bu Rabbimin fazlındandır, O’na şükredecek miyim, yoksa nankörlük edecek miyim diye beni denemekte olduğu için (bu olağanüstü olay gerçekleşti). Kim şükrederse, artık o kendisi için şükretmiştir, kim nankörlük ederse, gerçekten benim Rabbim Gani’dir” (hiç bir şeye ve kimseye ihtiyaç duymayandır).

Hızır’ın, onu oraya nasıl getirdiğinin mekanizmasını açıklayacağım.

Aslında ALLAH katında herşey ÖKLİD (Eukleides) uzayıdır. Bir zemin vardır (enxboy, veya xy metrekare), bir de buna dik gelen bir YÜKSEKLİK boyutu (Z, Hu, Sultan güç vb.) vardır.

[] http://biotelemetrica.pbworks.com/f/1229563756/xyzAxis.gif

O katta evren KUTU gibi düzdür. Verilen bir noktadan, bir tek PARALEL çizilmektedir.

Bunun kanıtları çoktur: Örneğin ARŞ (Bunun çizimini Cifir çizimlerimde vermiştim.) Örneğin Kürsi (Kürsü); tam anlamıyla bir KÜRSÜ biçimindedir. Üstünde xy’den oluşan LEVHİ MAHFUZ vardır. Ama kendisi MASA gibidir. (Z yükseklik boyutu vardır)

Demek ki xyz üçlüsü şu iki ana öğeye ayrılıyor:

1. xy olan ZEMİN/Mahşer meydanı veya Aktarıssemavat

2. Z olan DİKME (Sultangüç)

Z=Hu/hüve boyutunu incelemiştik. (İndillahi) xy olan MEYDAN/Ayna yüzeyi misallerini de incelemiştik.

Bu ikincisinde ikiboyutlu fakat YUFKA biçiminde bir zemin vardır, dairedir. Dairelerin biliyorsunuz, illa ki ÇAPI (ya da yarıçapları) olur. Ama x ve y’yi ayrıca İKİ KATMAN temsil eder.

Alttaki katman (Esfeli safilin >>> Aşağıların en aşağısı), ARZ -altı/derinliği anlamında- DABBE denen bölgedir. Buraya MAHŞERİN toplu MEZARI da diyebilirsiniz. Tüm canlılar yeniden ORADAN yaratılacaktır. Sanki burası bir yeniden diriliş çiftliğidir.

Bu mezar kalınlığındaki DABBET ARZ’ının hemen üstünde MAHŞER MEYDANI yer almaktadır. Bunun da bir iki metre yukarısında TARIK SEMASI yer alır.

Ama bu sahte kalınlıklara rağmen, derinlikler Z=3.boyut değildir, yükseklikler değildir. Orası aktarıssemavat’tır.

Gerçek yükseklik (Rahman-33) yani Öklidyen Z boyutu (Sultan güç) YUKARIDADIR.

Enerji (cin) ve maddi (insan vb.) tüm canlılar bu AYNAYA hapsolmuş görüntülerdir ve görüntüler aynadan çıkamıyorlar, demiştim. Çıkmaları için SULTAN güç gerekiyordu -hatırlarsanız-. O da ÖKLİD uzayın DİKMESİDİR.

Arş, Kürsi, Levh, Sidre, Cennetler vb. hep bir YÜZEY katmanlarıdır. Üst üste geldiğinde yükseklik boyutu ortaya çıkmaktadır.

Fakat, xy olan MAHŞER MEYDANI’na, ÜFFÜN gereği “üflendiğinde” bir BALON EVREN olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu evrenin Riemann ve Lobatçevski (Kısaca Gauss uzayı) olduğunu biliyoruz.

Balonun havası söndürüldüğünde ne olur? Yeniden yer (Arz) ve Gök (Sema) BİTİŞİRLER >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> MAHŞER MEYDANI olur.

Ayetler diyor ki: “Gök ve yer bitişikti onları biz ayırdık, görmüyorlar mı”?

(Fetekna >>> Tarık ve Dabbet arasının ŞİŞEN EVREN dolgusuyla (uzay-zaman dört boyutlusuyla) doldurulması demektir.)

Rahman 33 ve bu sonuncu ayet lütfen.

<> 21-Enbiya/30: O küfre sapanlar görmediler mi ki, gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?

<> 55-Rahman/33: Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçipgitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında birşeyle geçip gidemezsiniz!

Tşk.ler.

İşte bu iki ayet nedeniyle MAHŞER tipi bir evrenin ASIL olduğunu, fakat buna ruhundan üfleyen Allah’ın ivdirmesi nedeniyle evrenin kendi üzerine dolanan/şişen bir balon olduğunu (Riemann), içinde yer alan ağır cisimlerin de bunda çukur yarattığını (Lobatçevski tipi kütle çekim eğriltmesi=Distorsiyon bozulması vb.) [anlıyoruz].

İşte HOLOGRAM teoremi budur.

Hans von Aiberg, 24/12/2003 (208/02)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 208 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

208-02-mahser-sultan-guc

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar