Ölmeden Nefsini öldürmek – Gerçek tasavvuf – İlmi yakınlık – Sünnetullah – Haniflik – Şehitlik

<> 2/54: Ve bir vakit Musa kavmine dedi ki: «Ey kavmim cidden siz o danaya tutulmanızla kendinize zulmettiniz gelin barinize dönün, tevbe edin de nefislerinizi öldürün, böyle yapmanız bariniz yanında sizin için hayırlıdır» bu suretle tevbenizi kabul buyurdu. Filhakika o, öyle tevvab öyle rahimdir.

Misak’da bu fıtratın tanımını biliyoruz:  S Ü N N E T U L L A H  .

Gördünüz mü NEFS ölmeye başladı… (Ölmek >>> HUNNES, borunun içine geçmek)

Dini sadece Allah’a has/halis kılacağız. Kur’an dışı hiçbir şeyi İLKE ve şiar edinmeyeceğiz. Candaşın yazdığı ayetteki gibi 5 isimle TEVBE edeceğiz.

İnfak edeceğiz. Bitki ekeceğiz, hayvan himaye edeceğiz. (Kapı dışında da olur. Önemli olan rızkınızdan ona infak etmenizdir.)

Önce YETİM, sonra ACİZ dul vb. Sonra yoksul. Bunlar nefsi öldüren peşpeşe darbelerdir.

Huşu/haşiyet ve El Vacid olan Allah için VECD edineceğiz.

Allah’ı rastgele değil, sanki o borunun görmediğiniz içinden akan şırıl şırıl suyun sesini dinlemek gibi anacağız. Allah’ın anıldığı evlerde bu şırıltıyı duyan nefis teskin olur.

Nefsin POZİTİF bir zaafı vardır. Önce negatif zaafını anlatayım: Mesela zina yapmak veya 24 saatini hobby’lerle tüketmek. (Süleyman peygamberin hobby’si atlarıydı. Davut as.ın hobby’si güzel kadınlardı, illa ki kendine bir şekilde alır ve hareme kordu. Uriah ve Beethsheba gibi.)

Pozitif zaafı olan Hobby’sini anlatayım:  İ L İ M  , ama TATMİN EDEN, ALLAH’ın varlığına DELİL olan ilim bir zaafıdır Nefsin.

Zaten sizler+ben=Bizler de bunun için burada değil miyiz? Ne işiniz vardı eğer ZEVK duymasaydınız? Ne işiniz vardı burada keyif almasaydınız? Tad almasaydınız? Bilim teknik okur veya Web hadislerini search ve surf ederdiniz.

<> evet

Demek ki NEFSİNİZİ öldürdünüz.

Allah’ın MİSAKINA karşı nefsin bir tek zaafı vardır: O da SÜNNETULLAH. Buraya nereden gelinir? HANİF olmaktan…

Hanifliğe nereden gelinir? Ataların dininden ve de Hadislerle iç edilmiş sözüm ona şeriat diye başka bir dinden, ataların dininden…

Buraya nereden gelinmiştir? Atalardan? Atalar müslümanlık öncesi gayrı müslimdi.

Demek ki kafirlikten SÜNNETULLAH kelimesine kadar nefsi yavaş yavaş öldürüyorsunuz. Hanif olduğunuzda işte size fıtrat >>> yani NEFSİN ÖLDÜĞÜ müjdesi verilir.

Hanifliğin üstü SÜNNETULLAH, hani o borular şebekesi (network). Borunun içine artık girmenizi ALLAH kolaylaştıracaktır. NEFSİNİZİ pozitivize ettiniz bir kere.

“Ya Rabbi ben pisi pisine ölmek istemiyorum” (Bunu herkes değil; sadece  H A N İ F  nefs söyleyebilir.) “Ben nefsimi TAMAMEN ÖLDÜRMEK istiyorum”.

Yanıt gecikmez >>> “İşte ölmeden öldün!”.

“Bu ne demek Yarabbi?”.

Seni, HANİFLİĞİN zafere ulaşacağı güne kadar, O vaad edilen güne kadar  Ş E H İ D  kıldım. Nefsini öldürdün ve sen ölümsüz oldun! Haydi koş gelecekteki MİH’in içine. Kap bayrağı.

“O zaman nefsim olmayacak mı Yarabbi?”.

NEFSİN ÖLDÜĞÜ İÇİN bak senin ardında NEFSİ olmayanlar var. Bir döner bakarsınız ki, “2000 veya… işaretli melek”. Ve sen onların komutanısın ve onlar ALLAH‘ın askeri.

YEŞİL DÜNYAYA UĞRAMADAN can vermeyin Hanifcandaşlar.

<> amin

Hans von Aiberg, 09/05/2004 (226/12)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 226 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

226-12-nefsin-zaafi-ilim

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar