Ayetleri yeterince anlamak – Dabbet – Haniflik – İki kere iman

<> Tevbe-128deki kimse hala sağ, oysa peygamberimiz vefat etti.

<> “Hani Allah NEBİLERDEN ‘kesin bir söz (misak)’ almıştı: Andolsun size Kitap ve hikmetten verip sonra size beraberinizdekini doğrulayan bir RASUL geldiğinde.”

<> Kur’an’ı da doğrulayacak bir RASUL..

Evet, NEBİLER‘den (ki son nebi vefat eden Efendimizdir), sonra bir Rasul (resul değil/RASUL), mesela Mehdi RASUL (Mehdi Nebi veya Mehdi Resul değil) RASUL!

Yani artık ortodoks ve katolik diğer müslüman müfessirleri YALANLAYABİLİRSİNİZ! Tefsir yapmak için HİÇBİR ŞEY BİLMİYORLAR! Adı Elmalı, Armutlu da olsa, maalesef bir YEZİDİ çalışmasını, bir sünnet şeriatını aşamamış tefsir denemeleri bunlar!

Onlara O SÖZ HAK OLDU! Bunun için onlara diyorum ki: SİZ ALLAH’IN AYETLERİNİ YETERİNCE ANLAMADINIZ!

Bunu söylemek görevi Evren/insanlık/tüm dinler/islamlık TARİHİ boyunca SADECE BANA VERİLDİ! Yani okuduğunuz bu satırları YAZAN kişiye! TEK kişiye!

<> 27-Neml/82: O söz, başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız; o da, insanların bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını onlara söyler.

<> 3-Ali İmran/193: “Ey Rabbimiz! Bir çağırıcının (müNaDiye), ‘Rabbinize inanın!’ diye imana çağırdığını işittik ve iman ettik. Ey Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla bizim. Kötülüklerimizin üstünü ört ve bize iyilerle birlikte ölmek nasip et”.

<> işittik ve iteat ettik

Hep beraber Kur’an’ı işitip ALLAH’a İTAAT ETTİK! İŞTE HANİFLİK BU!

Eski dinleriniz (katolik ve ortodoks islamiyet) yanlışlarınızı ALLAH ÖRTTÜ! Bunu nereden anlıyoruz? Sizleri PROTESTANT bir İbrahim milleti dinine çağırdı/nasib etti! Allah size bir kıyamet Alameti bile nasib etti!

Siz Protestant/Hanif Müslümanlarsınız. Ali-İmran/104’ü GERÇEKLEŞTİRDİNİZ! Zoru başardınız. Ortodoks ve katoliklerden AYRILDINIZ! Artık Allah’ın ipine topluca tutunup Uçurumun (Ortodoksluk ve katoliklik) kenarından kurtuldunuz.

Allah gönüllerinize KARDEŞLİK sevgisini koyup, siz+biz=BİZLERİ kaynaştırdı. Birbirimizin can düşmanı değil, SELAM SELAM diye iki kez BARIŞ diyen kulları oldunuz. SEVGİYLE DOKUDUNUZ VE KUR’AN OKUDUNUZ!

<> RABB’imiz kalbimizi kaydırmasın.

<> 3-Ali İmran/8: “Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen”.

Sizin İMANINIZ İKİ KATLI/katmerli/duble iman! Sizin imanınızı ŞEYTAN BİLE sarsamaz!

<> İnşa ALLAH.

Bundan sonra gidip yeniden katolik/ortodoks/şeyh kulu veya ateist olacak haliniz yok! SİZ artık İBRAHİM MİLLETİ diye bir PARANTEZE alındınız.

İçinizden sadece Tolga Çavdar fire verdi. O da bizim için HAYIR oldu! Artık en ufak bir lekemiz bile yok. (Midas kulaklarını saymıyorum.) İlk günki gibi ayaktayız.

Ve bu “KALEM/Keyboard” ile yıllar boyu yazdıkça, gerçekten şunu gördük:

“Rabbi zıdni ilmi”

İlmimiz hep genişledi, hergün yepyeni ve İLK olan bir şeyle tanıştık. Paranormaller dünyasının gerçek; normallerin ise DÜNYA hayatı ve heva-hevesi olduğunu öğrendik.

Hans von Aiberg, 09/09/2003 (185/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 185 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

185-10-neml82-aliimran193

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar