İslamın rengi nedir? – Cennet dünya farkı – Tadlar – Futuroloji – Graceland ve Hanif – Süfyanilik illeti – Bir kavim kaderini kendi belirler

<> Siyah, nur’u içine alır; beyaz, nur’u aksettirir.

Evet, ve İslam’ın rengi var mı? VAR

<> Yeşil?

Cennet için yeşil demektedir Allah. Ama türbe yeşili değil. Kızıldan mor’a kadar hatta IR ve UV ortalaması tam 5500 frekans ile anlatılan YEŞİL’dir.

<> Yeşil renklerin ortasıdır.

Zaten onun ortalamasıdır. Yeşil hem sıcakkanlı renktir hem de soğukkanlı renktir. Dünyada 7 rengin ortasıdır. Cennette ise başlı başına bir ASAL renktir. Çünkü ahırette, 7 değil 7 kez sonsuz renk var. 7 Nota değil 7 kez sonsuz ses var. 7 gün değil 7 ebediyet var.

<> 7 tat?

O da var elbette. Tad zaten yedidir. Asit (Acı) Baz (Ekşi) Metal klorları (Tuzlu) glikoz-sakkarin (Tatlı) bildiğimiz dört tadın bizdeki izlenimleridir. Tadı yok (Su gibi) demek ise “SAYDAM” bir taddır. Bazı şeylerin kokusu da yoktur sanırız ve “Saydam”lıktandır. Bir şey acı=Asitli, Ekşi=Bazlı demektir.

Bu işin bir cebiri var. (7 Renk 7 ses gibi, kokunun, tadın da bir cebiri vardır.)

O konulara bugün girersek dağılırsınız. (Reklamları izlediniz.) Görevim dağıtmak değil, toplamak. (Reklamlar bitti.)

Aklımızı başımıza toplayalım. Graceland’lı olalım.

<> Graceland’ın şura başkanları burada şu anda :-))

Neden olmasın ki? En azından sizler, onların büyük büyük dedesisiniz. Sizin biyo-psiko genlerinizden olan çocuklarınız değil mi onlar?

<> İnşAllah

<> Kendimi artık Türk gibi değil de Graceland’li gibi hissediyorum ;-))

 

Graceland bu işin ingilizcesi. HANİF kelimesinin de İNGİLİZCESİ diye düşünün. Hanif kelime ile yakından ilişkili… (İslam Protestantlığı’na Haniflik denir.)

<> Greenland’ın anlamı tam olarak ne peki?

<> yeşil ülke

O kelimenin aslı Grönland. Ama Graceland o anlamda değil. Mehdi’nin hemen arkasındaki İsa’lı dönemi de içeren büyük bir ideal o. Geçmişten baktığınızda “Ütopya” ama gelecekten baktığınızda, ALLAH YARDIMIYLA KURULU BİR DÜZEN olduğunu görüyorsunuz.

Düzen diyorum, Düzine (Dosen, Dozen, Dutzend=12 ile ilgisi çok büyük)

Ve ben “karşı bağdakilerden” korkmuyorum. Ama ben “Süfyanilikten” korkuyorum. Onları hatırladınız mı?

<> Evet

Onlar, şu bizim Usame. Onlar şu bizim Gonca Kuriş’i öldüren Hizbullah. Onlar Edeb Ali’den bir aile. Onlar Yezid Yezidin Babası Muaviye ve Onun babası Ebu Süfyan, ve onun babası KURAYZ’ın Kurayzalı hısım aileleri.

Bu, geçmişte “Ekilmiş ve nedensel bir tohum”, gelecekte meyvesini vermiş “SONUÇSAL” bir fesad olmuş.

Vay canına? Ebu Süfyan ekti, 300 yıl sonra Mehdi’ye kadar vurdu… Bizler de arada kaldık. (Ara dönem anlamında.)

<> 300 yıl? Kesin mi?

Eh neredeyse ehli kehf gibi bizim de mağaramızda 300 yıl kalmamız gerekiyor diyebilirim. Bu Allah’ın takviminde 7,4 saat etmektedir.

<> Ama Haqq galip gelecek ki!!!

 

Hakk dediğiniz şudur: Allah’ın vaadidir. Yani İsa’nın Yahudi’lerin hakkından geleceği bir Allah vaadidir. Ama Hanif (Mehdist) ile Süfyanistin kavgası için Allah “Size bıraktım” demektedir.

“Bir kavim kendini düzeltmezse Allah da onları düzeltmeyecektir” ayeti uyarınca bu böyledir.

Hatta şu da ayettir: “Azmak isteyenin azmasına da yardım ederiz.” Bu ayete göre, kendini düzeltmeyen bir kavim için Allah düzeltmeyeceği gibi, azmasına da yardım edecektir.

İşte “EL-ARABİ” Araplar bunun için Kur’an’da yerin dibine sokuluyor, çıkarılıyor.

Ne kafirlikleri ne münafıklıkları ne de Kur’an dili olan Arapçayı bilmediklerini geçen chat’lerde izlemiştik.

Allah, İsa’ya “Hak olan vaadi gereği” yardım edecektir. Ama “Mehdi-Süfyani” savaşını bizim gayretlerimize bırakmış. Bu yüzden “İki Bağın sahibi” iki ayrı ayette iki ayrı anlatımla verilmiştir.

Şimdi bu konularda sizin yorumlarınızı merak ediyorum. Biraz “İnteraktif” yorumlarınızı bilmek isterim. (Eğer yorum yerine soru sorarsanız, REKLAMIMI yaparım, kahrolursunuz.)

<> Susanlardan şimdi yorum mu bekliyorsunuz?

Herkesten yorum bekliyorum.

<> Peki orta asyadan başlayacak dediniz. Şu an afgan savaşı, bu savaşın başlama işareti sayılamaz mı? 300 yıl değildir belki?

O Savaş bir MİLAT/Millenium sonucu çıkan savaş. Afganistan Kuzeyi zaten (Türkmen, Özbek vb.) Türk bölgesi.

<> Peki bu savaşın yan etkisi olarak israil destekli arap tankları Türkiye’ye saldıramaz mı, su bahanesi ile? Çünkü Fırat kurudu…

Afganistan’dan sonra Irak bölünecek. Lübnan ve Suriye bölünecek. Afganistan da bölünecek. Daha Türkiye’ye saldırmaya çok var.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 17/10/2001 (010/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 010 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

010-04-renkler-spektrum

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar