Duanın vakti ve şekli olur mu – Yıkılması emredilen zararlı mescitler

<> Şu salat(lar), onların da mı vakti var, ben onu anlamadım?

Salatlar temennidir. Mesela şu salattır: “Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah’ı anın.” Bu salattır. Ama namaz değildir. Allah’ı anmaktasın.

“Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah’ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.”

Yukarıdaki ayeti bir daha oku. Bir namaz bitiriyor sonra salat yapıyorsun.

<> Psişik bedenimiz secdeye varabilir, değil mi?

Önce o varıyor zaten.

<> Duanın her yerde olacağı apaçık

Evet, “yanüstü, yüzüstü, sırtüstü” diye bir namaz biçimi de var.

Ayet:

“Dini zora sokmayın kolaylatın.”

Namazda kolayınıza geleni ve kısasını okuyun.

Dini sevdirin nefret ettirmeyin.

Para alan rahiplerin (İmamların) arkasında durmayın.

Hatta gruplaşılmış camileri YIKIN.

(Ayet geldiğinde Resulullah bir Camiyi yıkmıştı. Bilen var mı olayı?)

<> hayır

<> Doğru hocam, senin camin benim camim oldumu, o siyasi parti merkezine döner

Evet, bir camiiyi resulullah yıktırdı. Allah’ın emriyle o cami yıkıldı. Ayet geldi ve cami yıktırıldı. O ayeti bulabilecek misiniz? Allah kendi evini yıktırıyor. Niye, niye, niye????????

<> Adını biliyor musunuz?

Adını bilmiyorum, ama aramak gerekiyor. Mescit bahsinde olabilir mi? Ya da yıktırılan mescit dersek. Anahtar kelime MESCİD. Şimdi bulamasanız bile yarına mutlaka bulup yazalım.

<> 9-Tevbe/108: Onun içinde asla namaz kılma! İlk günden takva üzerine kurulan mescit (Kuba Mescidi), içinde namaz kılman elbette daha doğrudur. Onda temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da çok temizlenenleri sever.

Andırıyor sanki… Resulullah o camiyi yıktırdı.

[] Not: O gün ayetler bulunamamıştı, aşağıda sonradan eklendi:

[] 9-Tevbe/107: Bir de müslümanlara zarar vermek, kâfirlik etmek ve müslümanların arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resulü’ne karşı savaş açmış olanı beklemek için mescid yapanlar var. “İyilikten başka bir maksadımız yoktu.” diye yemin de edecekler. Fakat bunların kesinlikle yalancı olduklarına Allah şahittir.

[] 9-Tevbe/108: O mescit içinde sen kesinlikle namaza durma. Ta ilk gününde temeli takva üzerine kurulan mescit elbette içinde namaz kılmana daha layıktır. Onun içinde günahlarından arınmayı seven kişiler vardır. Allah da arınmış, ak pak olmuş olanları sever.

[] 9-Tevbe/109: O halde binasını Allah korkusu ve Allah rızası üzerine kurmuş olan mı hayırlıdır, yoksa binasını yıkılmak üzere olan bir uçurumun kenarına kurup da onunla birlikte cehenneme yuvarlanan mı daha hayırlı? Allah, zalimler güruhunu hidayete erdirmez.

[] 9-Tevbe/110: Onların kurmuş oldukları bu türlü binalar, kalpleri parça parça olmadıkça, kalblerinde bir nifak düğümü olup kalacaktır. Allah, alîmdir, hakîmdir.

<> Takva ile vakit aynı kökten mi?

Hayır, takva’nın kökü Kavi; Vakit’in kökü VAKT (Vukubulmak, vaka oluşmak, vukuat, vb.) Kavi=Yapılagelen tüm iyiliklerin ve iyilikler zırhı ya da elbisesi. Antimagnetik bir koruyucu alan. Kalbin berraklığı, çetin ceviz içindeki yumuşaklık vb.

<> Allah razı olsun hocam sağolun

Görüşmek üzere.

<> İlminizle ilmimizi artırmanız için Allah ilminizi artırsın (Amin)

Amin dostlarım.

<> Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

Bilmukabele, hoşça-dostça.

-sohbetin sonu-

Hans von Aiberg, 17/10/2001 (010/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 010 anasayfasına dön | sonraki CHAT’i (011) oku

010-11-zarar-mescidleri

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar