Nuh dönemi putlar ve Eski uygarlıklar – Dilbilim

<> Tam da bunu soracaktım hocam, atlantis ve mu uygarlıklarının Ad ve Semud olma olasılığı var mı?

Thebes ve Sais rahipleri Platona “Siz yunanlılar dünkü çocuklarsınız” diye sitemde bulunuyorlardı. 10.500 yıldan önce, 15 bin yıl öncesine dayanan ve batık bir Atlantis uygarlığından söz ediyorlardı.

Kur’an’daki Ad, Semud, Eykeli’ler, Lut ve Nuh tufanlarının tamamı batık uygarlıklardır. “Kimini suda boğduk, kimini bir ses ile helak ettik, kimini ise şiddetli bir rüzgar ile…” diyen ayetleri bilirsiniz. Gazabın türleri var.

Ama Nuh tufanı evrenseldir. 5 medeniyeti bitirmiştir. Bu medeniyetler şunlardır: Suvaga, Yağuse, Yeuke, Nisra, Vidd (Vedda). Bunların her biri ayrıca bir kıta-devlet gibiydi…

Bunları nereden biliyoruz? Bu putlar şahsındaki ayeti daha önce de yazmıştık. Nuh suresindeydi galiba değil mi? [Candaş] bulmuştu galiba…

<> Ayet numarını verirseniz…

Keşke bilsem, aramam gerekli. Kur’an fihristinde Nisra diye ararsan mesela bulabilirsin. Yeuke yazsan yine bulabilirsin.

<> 71/23

Evet Bingo.

<> 71-Nuh/23: Ve sakın ilahlarınızı bırakmayın, Vedd’i, Süva’ı, Yegus’u, Yeuk’u ve Nesr’i bırakmayın dediler.

Allah, beş eski uygarlığın adını-adresini veriyor.

Mu kıtası BUDDHA (Vidd, Vedda, Ved). Okyanusya… Kalıntıları Maoriler ve Polinezyalılar. Özellikle MADAGASKAR ve Taiwan (Formoza) ahalisine bakınız bunların tümü aynı MALAYAN milletidir.

<> Buddha, Türkçe budak ile ilgili, gövdeden ayrılan?

B harfi W’ye zamanla dönüşür… Garderobe=WARDrobe gibi. Garnison=Warnizon gibi.

<> Sub -> Subf -> Su

<> Soğuk -> Sovuk

Bu yüzden W ile başlayan kelimeleri daima B ve G harfli çıkışları olan sözcüklerde arayınız.

Arapça’da da durum aynıdır. Vuku (bulmak), Vakıa, Vak’a Sankritçe Baga.

Neyse dilleri bırakalım ve Savm-Siyam gibi temel ibadetler ile ilgili yeni bir bölüm açalım ne dersiniz? Ramazan’a da uygundur.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/11/2001 (021/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 021 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

021-03-batik-uygarliklar

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar