Tufan öncesi batık uygarlıklar ve kavimler kimlerdi?

10.500 yıl öncesi için Thebes ve Sais rahipleri, Platona “Siz Yunanlılar dünkü çocuklarsınız” diye sitemde bulunuyorlardı. 15 bin yıl öncesine dayanan ve batık bir Atlantis uygarlığından söz ediyorlardı. 

Kur’an’daki Ad, Semud, Eykeli’ler, Lut ve Nuh tufanlarının tamamı batık uygarlıklardır. “Kimini suda boğduk, kimini bir ses ile helak ettik, kimini ise şiddetli bir rüzgar ile…” diyen ayetleri bilirsiniz. 

Gazabın türleri var. Ama Nuh tufanı evrenseldir. 5 medeniyeti bitirmiştir. Bu medeniyetler şunlardır: Suvaga, Yağuse, Yeuke, Nisra, Vidd (Vedda).

Bunların her biri ayrıca bir kıta-devlet gibiydi…Bunları nereden biliyoruz? Bu putlar şahsındaki ayeti daha önce de yazmıştık. Nuh suresindeydi galiba, değil mi? Kur’an fihristinde “Nisra” diye ararsanız mesela bulabilirsiniz. “Yeuke” yazsanız yine bulabilirsiniz.

<> 71-Nuh/23: Ve sakın ilâhlarınızı bırakmayın, Vedd’i, Süvâ’ı, Yegûs’u, Yeûk’u ve Nesr’i bırakmayın dediler.

Allah, beş eski uygarlığın adını-adresini veriyor. Mu kıtası BUDDHA (Vidd, Vedda, Ved). Okyanusya. Kalıntıları Maoriler ve Polinezyalılar. Özellikle MADAGASKAR ve Taiwan (Formoza) ahalisine bakınız, bunların tümü aynı MALAYAN milletidir.

***
10.500 yılı gerçekten önemli bir yıl olabilir. Yani Time’de 15 bin yıl öncesine dayanan bir Tufan’dan (Atlantis’ten) söz eder Mısır Rahipleri. Kıtalar batar, kurtulanlar ise Timeus’a göre (Platon anlatıyor bunları) Eski Mısırlılardır. (Koptikler, Kıptiler, Egyptis’ler.)
Platon(Eflatun)’un yaşadığı yılları biliyoruz. 2000 yıl da MS için bırakırsanız. 12.500 yıl önce Tufan ya da buzulların çözülmesiyle batık kıtalar fenomeni yaşadığımızı da arkeoloji doğruluyor.

***

<> Soru: Atlantis, Ege’de miydi?

Atlantis = NUH tufanı. Ege’de bir adacığa sığmayacak kadar bir DÜNYA devleti. MU, Gondwana vb. Atlantis’i deniz yutuyor, Gondwana’yı ise deniz değil BÜYÜK KASIRGA yıkıyor. Bazıları da Azor adalarını ya da Helgoland adasını Atlantis olarak niteliyor.

Ege’deki adanın adı Santorin, böyle resif biçiminde bir ada. Sadece bildik Miken-Girit tipi. Anphoralar çıkıyor denizden. Santorin adası asla Atlantis olamaz. Çünkü toprak çok küçük ve bir rıhtım var, ama KALE hiç yok. Su yok, ki taşımayla geliyor, dolayısıyla ekin işlemi de yok. Yani mantıklı değil.

<> Soru: Ad semut lut Ress bugünkü coğrafyada yerleri tam neresi? diye soracaktım

Nuh öncesi olduğu için yerleri bugün yok, yani Tufan ile birlikte dünya haritası tanınmayacak biçimde değişti. Gondwana, Lamuria, Atlantis, Gobi vb. kıta plaketleri bugün okyanuslar altında… Mesela Sais Rahipleri Atlantis’in merkezinin (kentin) önce bir ses dalgasıyla, sonra da sularla yok edildiğini söylerler. Hud(as) Nuh’dan önce, İdris’den sonra yaşamıştır.

Şiddetli rüzgarı da Kur’an bildiriyor. Ad ve Semud maddelerine bakarsak; birisi şiddetli bir rüzgarın, diğeri ise SES bombasının yokettiği iki DEV uygarlık. Atlantis ise NUH tufanı ile CUK yerli yerine oturuyor. Lojik de böyle diyor.

***

Arkeoloji sağlıksız bir bilim dalıdır. PANGEA için ne diyor? Dünyada tüm kıtalar bitişikti ve bu milyar yıl önceydi. HAYIR! Bu NUH tufanı öncesinde ÖYLEYDİ. Tufandan sonra ise BÖYLE oldu! Pangea’da atlantis (Atlantik plakası), Mu, Gondwana, Lamuria vb. Ad, Hud, Nuh tufanı vb. diye geçiyor Kur’an’da. Nuh öncesinde AD, SEMUD, EYKELİLER vb. battı bitti.

Nuh tufanı ise NİCE ATLANTİSLERİN battığı bir yer oldu. Jüpiter’in YAFES (Japeth) gözünden fırlayan Venus. Velikovski (Zero-n) un söylediği gibi dünyaya yakın geçecek biçimde fırlatıldı (Nova) ve bu geçiş sırasında kozmik sürtüşmeler oluştu.
Denizler çok güçlü bir AY (Ay=Venüs) ile kabardı, karalar da parçalandı, plakalar kırıldı, çöktü ve dünyanın tamamı su altında kaldı. Su altından çıkanlar geçmiştekinin sadece beşte-biridir. Antarktika kıtasındaki Afrika çatlağı ile buna Madagaskardan bağlı Hindistan yarımadası savrularak hızla koptu ve gidip asyanın karnına saplandı. Himalaya ve Alp kıvrımları oldu. İşte Magami kavmi bu atlantislilerden son kurtulanlar.

HANS VON AIBERG

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar