Yaratılış – Allah – Sonsuz ihtimaller – Futuroloji – Hologram türleri – Nom teoremleri

Allah NURUNU tamamlayınca da soracaktır, diyecektir ki: “Bugün MÜLK kimindir?” Kimse olamayacağı için kendini yanıtlayacaktır: “Bugün Vahid ül Kahhar olanındır mülk…”

Göklerde ve yerlerde olan ne varsa onun mülküdür (Amenna). Sonsuzda-birler onun mülküdür. Küllişey’inin her bir EŞYASI(1) ve eşyanın sıfır hali olan ŞEY’in(0) O’nun mülküdür.

<> Ben neden bu ihtimalin içinde varım adaletsizlik değil mi Dr.? Yani neden ben benim?

Bütün sonsuzda-birler EŞİT olup birbirine üstün değildir, ADALET de budur… Hem de Mutlak adalet…

Herkes için aynı soru “Ben neden benim” = İNSAN popülasyonu için sosyolojik olarak genellenir. Hatta Cinler için de… “Ey Cin ve İnsan toplulukları, gücünüz yeterse…” gibi…

Birazdan “ÖZGÜR İRADE” konusuna da gireceğim.

<T> Ama bir çekirgeyle Hızır a.s’ı bir tuttunuz, örneğin?

 

Çekirge ve [T] ÖZGÜR İRADE ile NE OLMAK İSTEDİKLERİNİ SEÇTİLER… Ama unuttular. İlk nefeste unuttular… Son nefeste anımsayacaklar… Çekirge, çekirge olmak istemiş çünkü… ÖZGÜR İRADESİYLE bu can pazarından ÇEKİRGELİĞİ istemiş… Buna birazdan gireceğim.

Önce şu Küllişey’in’i bir toplayıp Allah’ın huzuruna getirerek, [candaşın] en başta sorduğu sorunun yanıtını bulalım. Sonra da Külli Şey’in okyanusundan yani Levhi Mahfuz denen dev vefkten (Matriss) hangisini SENİN ÖZGÜR İRADE ile istediğini birazdan irdeleyeceğiz.

Cin, melek, çekirge, ispihoz, maydonoz, bakteri, taş, toprak, zürafa, zebra, maden ve her bir şey (KÜLLİ ŞEYİN) hepsi temelde BİR’dir. (Külli Şey’inin bir cüz’ü=Payıdır… Payda ise Külli Şey*in’dir. O okyanus (Levhi Mahfuz) içinde sen ve çekirge ile şu yüzük birer PAY’dır. Paydanın PAY’ıdır

<> Ama hepsi bir değil ki dr.?

O zaman şöyle anlatayım. Çabucak kat edeceğim:

1. Şeylerin küll’ünü tamamını topladı. Ona “KÜLL” payda dedi… Ona kendi AKLINDAN verdi. O AKLI KÜLL idi…

2. “Ben senin Rabbin değil miyim?”

KÜLLİ AKIL (Yani çekirgenin, taşın ve benim ve de domatesin tümünün toplam global AKLI olup, bu bir tektir ve kimseye ait değildir… Hepimizindir.)

Akıl “Kalu Bela” dedi, “Evet Yarabbi sen benim Rabbim’sin.”

Dikkat edin “İlahımsın” demiyor AKIL “Rabbimsin” diyor…

Yani herbir şey sibernetik olarak kurgulanmış.

Tümümüz oraya gittiğimizde mahşer (Cem olduğumuzda yeniden Külli Akl/Aklı Küll olduğumuzda bu Kalu Belayı anımsayacağız zaten.)

İşte bu KÜLLİ ŞEY’İN‘in BİR TEK VARLIK OLARAK İLK VE SON KEZ BİRLEŞMESİDİR.

Allah her birimizi tek tek muhatap almadı. KÜLLİ ŞEY’İN olarak BİR TEK TÜMEL muhatap olarak karşısına aldı… Çekirge ya da sarımsak olarak değil… Biz doğrudan KÜLLİ ŞEY’İNİZ.

<> Bu dünyadan/rüyadan uyanacağız mı?

Sorunu yeni gördüm. Yanıtlayacağım inş. Şimdi… Böylece şunu anlıyoruz:

a) Külli Şey’in diye bir HAMMADDE O hammaddeye “KUN FEYEKUNDENDİĞİNDE o şey önce bir sıfır olarak boşlukta kalmıyor, sıfırın + ve – iki kökü olduğundan BİR ÇİFT olarak yaratılıyor.

Buna matriss’in çift kökü deniyor.

Bir MATRİKS=Kalıp olarak ise Allah OL dediğine RUH üflüyor. O zaman o şeyin, Matriss=Rakamsal değil, Matrix/Geometrik=Kehf=Hologram olarak ŞİŞTİĞİNİ genişlediğini görüyoruz.

Yani OL dediğinde o şeyden bir çift ÖLÜ doğuyor. Ama Allah’ımız Ruhundan üflediğinde o ölü şeylerden ikisi (Mesela evren ve anti evren) aniden şişerek genişliyorlar. (Zariat 47’yi unutmayınız.)

Allah ruhundan üflerse cansız (Ol dediği) CANLANIYOR.

İşte bu üflemeye her bir ŞEY için (Çekirge vb.) Hologram deniyor. Ama nasıl bir hologram?

İşte bazı yeni bilim pırıltıları… külli şey’in (Sonsuz tane sonsuzda bir denen sıfırlar) her biri bir şey olduğundan her birinin ol (Rakam) ve Üflenme (Kehf/Hologramize olma) özelliği var.

Her bir ŞEY’e bir Ruh üflenmesine HOLOGRAM ailesinden olmak üzere WHOLE-Gram deniyor…

Çünkü ŞEY’in’ler içlerinde (Sıfırın kökleri olduklarından simetrik olarak) BİNOME=Binom içerirler. Bunlar birbirinin tersidir, antisidir=ANTİNOM’durlar.

Ama en önemlisi de bunlar sıfırdır yani HİÇBİRŞEY‘dir ya da yeni bir kavram olarak NON-NOME, Nonom, Non-functional=Fonksiyonsuzdur. Ancak sıfırdan ötede sonsuzda-bir olduklarından dolayıdır ki,aynı zamanda bir tek şeydirler yani MONO-NOME=Monomdurlar…

İşte bu nominallerin her birinin bir HOLOGRAMI vardır.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/11/2001 (021/08)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 021 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

021-08-ol-ve-uff-cift-yaratim

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar