Kim şefaat edebilir – Allahın isimleri – Hadis – Süfyanilik – Yahudiler – Filistinliler, araplaşmış yahudiler

<> 74-Müddesir/48: Artık onlara, şefaatçilerin şefaati fayda vermez.

<> 53-Necm/26: Allah, dilediğine ve hoşnut olduğuna izin vermedikçe, göklerde bulunan nice meleklerin şefaati bir şeye yaramaz.

<> 7-Araf/53: Kitap’ın haber verdiği sonuçtan başka bir şey mi bekliyorlar? Sonuç gelip çattığı gün, önceleri onu unutmuş olanlar, “Rabbimizin peygamberleri şüphesiz bize gerçeği getirmişti, şimdi bize şefaat etsin, yahut geriye çevrilsek de işlediklerimizin başka türlüsünü işlesek” derler. Doğrusu kendilerini mahvetmişlerdir, uydurdukları şeyler onları koyup kaçmışlardır.

<> 2-Bakara/48: Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse başkası için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden (Allah izin vermedikçe) şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz; onlara asla yardım da yapılmaz.

<> 39-Zümer/44: De ki: Bütün şefaat Allah’ındır. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur. Sonra O’na döndürüleceksiniz.

<> De ki: Şefaat tamamen Allah’a aiddir.

EVET BU VE TÜM AYETLER bir tek şey söylüyor:

ALLAH’TAN BAŞKA ŞEFAATÇİ YOKTUR.

Buradan çıkacak sonuçlara bir bakalım:

1. Allah’ın gizli bir adı vardır: Al-Şufi. (Eş-Şafii de deniyor.)

Kur’an’da 114 Açık ESMA ve 137’ye kadar da GİZLİ ya da sıfat isim vardır.

Allah EL ŞAFİ‘dir. Anlamı Şifa veren, Yegane Şefaat eden tek güç. Derde derman ve deva olan, şifa dağıtan anlamındadır. Şifa kökünden gelen ŞUFA Allah’ın adıdır. (Hallak ve Halik gibi iki türlü yazılan isimlerdendir.)

“39/44: De ki: Bütün şefaat Allah’ındır.”

Burada şöyle deniyor: Bütün yerine=BİR TEK Şefaatçi ALLAH’tır

Allah isimlerinden (Alim ve Resulullah’a ikram ettikleri dışında) asla adını kullarına vermez. Yani Hiç birimiz “El Bari, El Müsavvir, El Aziz, El Cebbar, El Mütekebbir” değiliz. Sadece ALLAH‘tır o isimlerin sahibi.

Ben Abdül CEBBAR olabilirim. Kadir değil, AbdülKadir olabilir isimlerimiz. 😉 Abdüşşafi de kullanılabilir. Çünkü [El Şafi] Allah’ın ismidir.

Gizli adlar ve sıfatlar var Kur’an’da. Hennan, Mennan, Dehean vb. gibi ayrıca 114 artıları var…

Ama bir HADİS her şeyi berbat etmiş:

Allah’ın yüzden bir eksik=99 güzel adı vardır. Kim onları ezberlerse sorgusuz Cennet’e girecektir.

Kur’an’da 114 tane Allah adı var halbuki… Sıfatlarla birlikte 137 tane…

Zaman zaman sözünü etmiştim. (Seriul Hısab, Settar, İlahinnas, Nurün alanur vb. diye…) Rabb ve Yahu (Ya Hüve) bile Allah’ın adıdır.

Allah’ın övündüğü ismi Seriulhısab=Çok çabuk hesap gören’i bile Hadis yüzünden çıkarıp atmışlar ve 99 yapmışlar.

Bir sivri akıllı PARALI İMAM ise şöyle diyor: “99 isim Esma ül Hüsna=Güzel isimleridir.”

Yani Settar=Herşeyi örten ya da Seriul Hısab dendiğinde GÜZEL değil ÇİRKİN, KÖTÜ İSİM oluyor mu?

Allah’ın değişmez Kur’an’ına mı inanalım 114 konusunda… Yoksa Buhari ve Müslim’e mi inanalım. Üçüne birden inanalım diyorsak, eyvah ki eyvah. Bunun adı şu: Teslis

Hanifcanlar dikkat ediniz… Çok dikkat ediniz… Çok dikkat ÇoooooooooooooooooooK

Kıldan incedir, kılıçtan keskindir Haniflik sınırları. Haniflik bir SIRATTIR.

O duaları çok kabul edilen Allah’ın biricik dostu İbrahim’in dinidir.

O hep “Allahümme Barik ala…” diyerek soyunu kutsamıştır ve Allah’ımız da tüm elçileri bu duadan sonra O’nun soyundan getirmiştir. Resulullah onun soyundandır.

Kimi soyu da BİRBİRİYLE KARIŞIKTIR.

İsrailoğulları içinde bugün hristiyan olanlar (Maruniler, Falanjistler, Süryani/Aramiler, Koptikler/Kıptiler, özellikle Habeş ve Güney Mısır-Sudan hristiyanları) zaten köken olarak YAHUDİ’dir, Beni İsrail’dendir.

Bunun gibi Müslüman olmuş Beni İsrail kabileleri de var. Tüm Filistinli dindaşlarımız ARAP ya da benzeri bir Sami ırkından değil, doğrudan ARAPLAŞMIŞ Yahudilerdir…

Filistin ve Lübnan’da ne oluyorsa, özetle temeli şu: Müslüman Yahudiler ile Musevi Yahudiler karşı karşıya kavga ediyorlar…

Filistinli Araplaşmış ve müslüman olan Museviler tarih sahnesinde FANİKELİLER diye bildiğimiz YAHUDİ KABİLESİNDEN ibarettir…

Bunu biliyor muydunuz?

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 25/11/2001 (025/02)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 025 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

025-02-allah-isimleri-sefaat-hadis

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar