Aiberg – Gastronomi – Köfte tarifi – Makarna tarifi – Vitamin deposu maydonoz

<> Kadın-budu köfte iyi olurdu 🙂

En iyi kadınbudu tarifini vereyim mi sana? Yani bilinen üzerine İNCE PÜF NOKTALARI.

<> Hemem alayım dr. Özel bi tarif mi?

Mevcut biçimin üzerine konuşuyorum. Köfte başına bir çimdik Köri, kıymasına soğanın suyu (sulu soğan olmalı) limon gibi sıkılacak karabiber daha sonra eklenecek, önce olmayacak…

Sertleşmeyip kıvamında kalması için mutlaka elma sirkesi. Eğer fırında (180 derece) önce 10 dakika bırakılıp, çiğken kızartılırsa çok daha özel bir lezzeti oluyor.

<> il magnifico mancare

Mamma mia Mancare

<> :)))

Bir de özel tipi var. Pirinç kırığı ve Kabak müjverine benzer bir Patates mücveriyle olanı.

Şu da çok önemli, tadını ketçap bozar, mayonez de örter… Babadan kalma ayran ile devam edebilirsiniz. Pirinç yerine kısırlık bulguruyla yapılanı da çok özeldir ve Kazak yemeğidir.

<> Bilim konuşsak?

Gastronomi bilim değil mi? Astronomi gibi o da bilim.

<> Yemek yapmak da sanattır üstelik

<> Peki mısır unundan ne yapabilirim?

Mısır unu yardımcıdır. Yani çok uzun yollardan kahvaltılık malzeme yapabilirsin. Ama sen ekmeksi şeyleri tercih etmelisin. Mısır ekmeği gibi. (Fakat tuzlu olmalı) Hatta iyi bir maya ile pandispanyası bile olur.

<> Yol uzunsa boşverin gitsin bi makarna bana yeter, bi de yanında sucuk oldu mu yeme de yanında yat

Makarnaya mutlaka soğan koy. Kıyma gibi kandırıyor. Etli sanıyor millet. Makarna üzerine altlı üstlü iki yufka katı, araya karabiberli ve lor peynirli bir katkı maddesiyle birlikte 180 fırında şahane bir börek sadece 15 dakika… Makarna en kalınından olmasın, bu onun sertleşmesine neden olur.

<> yufka katı derken hamur olarak mı?

Evet, hazır yufka da olabilir.

<> Sanırım iyice acıktık ve de doyduk :).

Ben de acıkmanıza uğraşıyorum, maalesef daha iki gün oruç tutamayacağım. (Olsun çoğunu tuttum.)

<> En iyi besin, hangi besin, faydalı anlamında?

Mesela genel bir şey söyleyeyim: Her yemeğin yanına maydanoz söğüş koy, biraz zeytinyağı gezdirip, üzerine önce tuz, sonra da bol limon sıkacak ve mutlaka bir tutamını da bitireceksin.

Dünyada EN ÇOK (Rekor) C vitamini sandığınız gibi turunçgullerde değil MAYDANOZ denen yemyeşil, çiçeksiz ve EĞRELTİOTU ile yaşıt bir bitkide. Bir tutam maydanoz ÜÇ limondur, inanmayan diyetisyen ve Dr.larımıza sorsun…

<> Unla suyu karıştır hamur yap sonra bu hamuru oklavayla incelt; yufka inceliğine geitr yani yufkayı hazırla, üstüne de kıyma, soğan, maydanoz ve dometes karıştır, yufkanın üzerine ser sonra fırına, oldu lahmacun

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 09/12/2001 (031/13)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 031 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

031-13-yemek-tarifleri

Yorumlar