Sırat köprüsü – Adem kelimesi ne demek – Etimoloji – Yaratılış – Üç insan cinsi

<> O güne kestirme bir yol yok mudur?

Kestirme yol vardır ve adı Sıratal Müstakiym’dir. Ama Allah indindeki EN GÜZEL DİN ile.

Hatırlayan var mı, Yaşar Nuri’nin TV programındaki bir halıyı göstermiştim anımsarsanız…

<> Hayır ben izlemedim o programı

Pekala bir daha anlatalım: Elimizde diyelim ki [16] metrekare bir halı var. Bu halı bir iki adımdır ve altında ise CEHENNEM vardır. (Herkes cehennemi hissedecektir)

Eğer KİŞİSEL olarak yükümüz ağır ise bu halı esner ve uzar. Yani yine 16 metrekaredir ama bir kenarı 4 metre değildir İki metre eni ve 8 metre boyu olur. Altındaki cehennemin çılgın alevleri iki yandan sarar bu köprüyü, yol daha uzundur ve daha çok alev yalar insanı…

Biraz daha ağır günah yükü olan için ise halı bir metre eninde 16 metre boyunda bir yolluk, uzun bir köprü olur. Sonra yarım metreye 32 metre boyunda olur…

En sonunda halının İPLİĞİ kalır ve bu iplik 1 günde (1 gün=Bin yıl) katedilecek kadar uzar gider… O kılıçtan keskin ve kıldan incedir ve eğer o iplik DEVE iğne deliğinden geçmedikçe sizi CENNET kapısına ulaştırmaz.

Cehenneme gidecek olan, belirli bir noktaya geldi mi kendi makamını içeren aşağıdaki İZDÜŞÜMÜ bölgeye düşer. Bu konu da anlaşıldı mı?

<> Evet

Allah sizin SECCADENİZİ 4 metre boyunda İNŞA etsin. Dört adımda geçersiniz inşaallah.

<> inş

<> amin

İp cambazı olmamıza gerek kalmasın diye çok tövbe edelim Hanifcanlar. Her tevbe DÜNÜ siler. Her gün bir Hanif yeniden doğar ve SABİİYE dinindendir, çocuktur, masumdur. Adem de ÇOCUK idi, unutmayalım. Doğdu kocaman bir çocuk idi.

<> Ademin kelime anlamı nedir?

Adem’in kelime anlamı çok iyi bilinen bir kelime: ADAM. “Ne biçim adam?” derken o insanın erkek olduğunu anlatmış oluruz. “Ne biçim kadın?” sorusunun TERSİ yani…

Asıl kök kelime İNSAN=Madde’nin en güzel kıvamlandırılmışı=AHSENİ TAKVİM’dir.

Bu insandan üç tertip çıktı:

1. Huri cinsi

2. Kadın cinsi

3. Erkek cinsi

Bunları daha önce yazmıştım ve [Z] özenle Sitesine koymuş zaten.

Adem olan ÜÇÜNCÜ cinstir.

<> Hocam Adem as. gerçek cennetten mi indirildi yoksa cennet bir misal miydi?

Cennet Yukarı Misal Alemi’nin üzerindeki EBEDİ BOZULMAZ süper maddenin adıdır. Levh, Sur, Mizan, Cehennem, Huriler ve insanlar ASLA BOZULMAZ, yaşlanmazlar.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/12/2001 (033/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 033 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

033-07-sirat-koprusu-hali-misali

Yorumlar