Din – Sonu -un ile biten sureler – Kafir müslümanlar – Ali İmran – Süfyanilik

Ali İmran 116’dan 120 arasındaki ayetleri anımsadınız mı? Orada da MÜSLÜMANLAR arası bir SAVAŞ, bir SİNİR HARBİ YAZILIYDI… Hatırlarsanız…

Allah’ın “Kafir” diye niteledikleri Yani Kafirun suresinin muhatapları Hristiyan ya da Yahudiler değil. (Kur’an onlar için Ehli Kitab Kafir diyor.) Bu kafirler BİZİM YERLİ KAFİRLER.

116’dan itibaren yazabilir misiniz lütfen?

<> 3-Ali İmran/116: Küfre sapanlara gelince, onların malları da çocukları da kendilerine Allah’a karşı bir yarar asla sağlamayacaktır. Ateşin dostlarıdır onlar. Sürekli kalacaklardır onun içinde.

<> 3-Ali İmran/117: Bu dünya hayatında harcamakta olduklarının durumu, bir rüzgar örneğine benzer: Onda kavurucu bir soğuk vardır. Öz benliklerine zulmetmiş bir toplululuğun ekinine değmiş de onu mahvetmiştir. Allah onlara zulmetmedi, onlar kendilerine zulmediyorlardı.

<> 3-Ali İmran/118: Ey iman sahipleri! Kendi dışınızdakilerden/seviyenizin altındakilerden bir kimseyi sırdaş edinmeyin. Sizi sarpa sardırıp perişan etmekten çekinmezler. Size sıkıntı verecek şeyi pek severler. Ağızlarından nefret ve öfke taşmaktadır. Göğüslerinin saklamakta olduğu ise daha büyüktür. Eğer aklınızı işletirseniz Allah size ayetlerini açık-seçik göstermiştir.

<> 3-Ali İmran/119: Siz öyle kişilersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz. Ve Kitap’ın tümüne inanırsınız. Onlar ise sizinle karşılaştıklarında “İnandık!” derler; başbaşa kaldıklarında size öfkeleri size öfkelerinden parmak uçlarını ısırırlar. De ki onlara: “Öfkenizle geberin!” Allah, göğüslerin içindekini çok iyi bilmektedir.

<> 3-Ali İmran/120: Size bir iyilik dokunsa bu onları rahatsız eder. Size bir kötülük dokunsa bununla sevinir, ferahlarlar. Eğer sabreder, sakınır/korunursanız onların tuzakları size hiçbir şekilde zarar veremez. Allah Muhit’tir, yapmakta olduklarını çepeçevre kuşatmıştır.

Teşekkür.

<> rica ederim 🙂

Kafirun suresindeki KAFİRLER=Ali İmran 116-120’deki KAFİRLER ve de MAUN/Münafıkun vb.deki BİZİM yerli kafirler…

Onların bizim hakkımızdaki tarifleri şu:

“118: Ey iman sahipleri! Kendi dışınızdakilerden/seviyenizin altındakilerden bir kimseyi sırdaş edinmeyin. Sizi sarpa sardırıp perişan etmekten çekinmezler. Size sıkıntı verecek şeyi pek severler. Ağızlarından nefret ve öfke taşmaktadır. Göğüslerinin saklamakta olduğu ise daha büyüktür. Eğer aklınızı işletirseniz Allah size ayetlerini açık-seçik göstermiştir.”

“119: Siz öyle kişilersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz. Ve Kitap’ın tümüne inanırsınız. Onlar ise sizinle karşılaştıklarında “İnandık!” derler; başbaşa kaldıklarında size öfkeleri size öfkelerinden parmak uçlarını ısırırlar. De ki onlara: “Öfkenizle geberin!” Allah, göğüslerin içindekini çok iyi bilmektedir.”

“120: Size bir iyilik dokunsa bu onları rahatsız eder. Size bir kötülük dokunsa bununla sevinir, ferahlarlar. Eğer sabreder, sakınır/korunursanız onların tuzakları size hiçbir şekilde zarar veremez. Allah Muhit’tir, yapmakta olduklarını çepeçevre kuşatmıştır.”

1. O bizim çevremizdeki tüm Müslümanlardır. Tanımı da şöyle: “Ağızlarından nefret ve öfke taşmaktadır. Göğüslerinin saklamakta olduğu ise daha büyüktür.”

Ve bize yapmamız gereken de şöyle anlatılmış: “De ki onlara: “Öfkenizle geberin!” Allah, göğüslerin içindekini çok iyi bilmektedir.”

Ya da “Deki onlara “Ey kafirler SİZİN DİNİNİZ SİZE, benim dinim bana”.”

Aynı yere geliyor…

Arapçaya hakim birilerine o sureyi gösterin, o da bir DEĞİŞİKLİK fark edecektir. Türkçe mealden bunu anlayamıyoruz ama, Arapça’da mesela şöyle denmiş oluyor: “BİZ size geliyorUM“, geliyoruz değil: “Geliyorum.” Ama özne BİZ.

Bilmem anlatabildim mi?

Arada bir ses verin Yahoo?

<> evet

<> Ehli kitap sadece hıristiyanlar ve yahudiler diye bilindiği için kimse üzerine alınmıyor.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 26/12/2001 (037/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 037 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

037-04-kafir-muslumanlar-ali-imran-116-120

Yorumlar