YY huri cinsi – Nuhun soyu – Yunus’un sualtında nefes alması – Balinanın Yunus’u yutması

Ve Nuh’un dört oğlu var dedik. Hami-Sami-Yafesi ve Yami ırklarının kurucusu olan çocukları… Ama bir de NUH var…

Kur’an onun bin yıl kadar yaşadığını söylüyor. Tufanda 350 yaşındaydı. Yani arkada daha [650] yıl var. Yaş 35 yolun yarısı…

Ve Nuh da AYRICA BABA OLDU elbette… Yani sadece dört çocuk ve artısı var…

Klondan İdrise, Nuh’a derken yine o çok ender olarak çıkan YY’lerden biri olan elçiler var!

Bunların belirtici adları Yunus ve Yusuf gibi özel adlar.

Yunus “Su altında da nefes alıyordu”.

Hatırlarsanız, bizim ana rahminde tamamen içi sıvı dolu bir SERUM ortamında anne kordonundan oksijen gelmesinden bağımsız olarak 9 ay kadar BALIK gibi nefes aldığımızı söylemiştim.

Zaten başka türlü alamayız, çünkü embriyonun ya da bebeğin ciğerleri su dolu… Üstelik ciğerlerinin büyüklüğü de sizin elinizin parmak başlangıcından ucuna kadar olan bölümü kadar. O da su dolu.

<> Meryem suresindeki su arkının bu konuyla alakası var mı?

Dur daha oralara geleceğiz. Bu konuyla ilgili…

Ama Yunus’un öyküsünü anımsıyorsunuz değil mi? Doğunca uzun süre NEFES almadı, su içinde yaşadı. Sonra karaya çıktı ve gerçekten bir Yunus balığı gibi yaşadı. Canı isterse (Mesela misafir kapıyı çalarsa) suyun altına saklanıp saatlerce yalnız kalıyordu.

<> 🙂

Buna güvenerek, peygamberlikten istifa etmeye kalktı… Ondan sonra bir balina HAMM etti onu. Tövbe etti ve görev başı yaptı. Ama olan balinaya oldu. Sahile vurup intihar etmek zorunda kaldı. O gün bugün de ediyorlar. (Eğer kabile reisi intihar ederse tümü birden bunu yapıyor. Eğer Kabile reisi değilse bir iki intihar oluyor…)

Yahu şu bilim amma birbirine takma geçme… Beni çok eklektik çalışmak zorunda bırakıyor, her havadan çalmak zorundayım. Üstelik de herşeyi bilmek zorundayım. Hem de dosdoğru ve yanılmadan. (Bunu bir tek Kur’an başartır)

<> reklamları dinlediniz

Yok bu Kur’an’ın arkadaşım Kur’an’ın reklamıydı. (Halen dünyanın EN ÇOK SATAN KİTABI KUR’AN’dır.) Ve her yıl yapılan en ünlü yüz kişi içinde hep değişmez birinci Resulullah efendimiz (slm&slm)dır.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 11/01/2002 (044/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 044 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

044-04-huri-yunus-balina-sualtinda-nefes-alma

Yorumlar