İslam tarihi – Kur’an’ın iniş sırasının değiştirilmesi – Zalim Haccac

<> şu var, kuran’ın karışık bir sırada inmiş olması mucizelerinden bir delil olarak gösterilir

Kur’an KARIŞIK inmedi ki? Karışık TERTİP EDİLDİ.

<> Yani yazıldığı sırasıyla surelerin sırası

Ben bir örnek olarak MAİDE suresini verdim. Üçüncü ayetin içindeki karışıklığı yaratan HACCACI ZALİM diye biri. Bunun mucizeyle ilgisi yok ki. Siyerdeki sıra belli. Önce Alak diyor (5 ayet ve ilk beş ayet…) İzleyen ayetler içinde ise “NAMAZ KILIN” diyor… Oldu mu ya? Ortada daha namaz yok. Namaz yıllarca sonra Mirac’da geldi.

<> Hocam doğru dediniz karıştırılmış zaten hep aklıma takılıyordu niye böylesine karışık

<> surelerin sırasını bir- iki kişinin konsensüsü belirlemiş olamaz

Medine’deki inen ayeti İLK BEŞ’in arkasına takıp, “Bu ALAK SURESİDİR MEKKİDİR ama bir ayeti de Medenidir”, BUNU YUTTURDULAR.

Kur’an bir AŞIRI işgüzarlıkla Hz. Aişe’nin yatak odasında yüklükte saklandı. Kemik, deri vb. Tuğla, papirus, çakıl taşı, ağaç kabuğu.

Allah’ım şu cehalete bakınız ki, papirus gibi her yerde olan bir nimeti, mübarek Kur’an için kullanmadılar. LEĞEN KEMİĞİNE AYET YAZDILAR. YUH ki yuh! Başka bir şey bulamadılar mı?

Sonra Osman döneminde onun veziri olan Zalim Haccac Kur’an’ı toplamaya çalıştı. Topladı da. (Kafasına göre tabii) Maide’nin içine SON ayeti koydu. İlk surenin yerine eline ilk geleni (Fatihayı) koydu. 20 ayetten az olan Bakara suresine önüne geleni bıkana kadar doldurdu. Ebi Leheb ise Kuş’a döndü…

Ve Aişe bu toplanan Kur’anın yeniden sahibi oldu. (Diğerleri yakıldı deniyor) Onu da Muaviye’ye verdi ki, sayfalarını koparıp mızraklara takıp Hz. Ali’yi YENSİNLER diye.

Herşey Muaviye, Haccacı zalim ve Amr İbnül As’ı korumak için. Kimse Kur’an’ı ve ehlibeyti korumayı düşünmedi. Biz biraz düşünüyoruz artık.

<> pey. ef. zamanında kılınan namazlarda sureler nasıl okunuyordu. Hangi namazda hangi surelerin okunduğu vs. dair hadisler de mi uydurma?

Resullullah döneminde herkes hafız idi. (İmece usulü) Toplu namazlarda imam olan kimse onun okuduğu duaya tabi oluyorlardı.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 13/01/2002 (045/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 045 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

045-05-islam-tarihi-kuran-sirasi

Yorumlar