Paranormal – Aiberg hakkında – Ali İmran 114 – Haniflik – Hadis islamın tuzakları – Cuma tatil mi

İyiliği emrediyor kötülüğü yasaklıyor. Ama Klasik anlamda değil. Hans’ın şu ana kadar GERÇEK dini yazdığı anlamda… Yoksa “İyi ol, kötülük yapma diyen din dersi öğretmeni gibi değil!”

Hans’ın şu ana kadar YAPTIĞI gibi iyiliği emrediyor, kötülüğü yasaklıyor.

Mesela, “Amman Hanifcanlar, Allah Cuma günü özellikle tatili yasaklamıştır. Namaza giderken dükkanı kapamak demek, işyerindesiniz ve tatil yok demektir.

Namazdan sonra da tekrar gidip dükkanı açmak demek, yine tatil yok demektir. Sakın Allah’ın TATİLİ yasakladığı TEK GÜNE TATİL demeyin, dinden çıkarsınız!” diyorum.

Ve bunu söylerken de biliyorum ki bir milyar küsur Müslümanın TATİL GÜNÜ  i n a d ı n a   C U M A

inadına…

Ve inanılmaz bir şey, kardeşim, pazar, Pt, Salı, Çar, Perş. TATİL YAP, ama  C U M A  cemaatle toplaşmak ve işyerinde bulunmak günüdür! Sadece Cuma namazında dükkanı kapayacaksın.

Cuma Suresi 9 ve 10. ayetler bunu böyle yazıyor. (İnanmayan okusun)

<> evet Dr. aynen öyle

Allah’ın dediğinin tersine CUMA GÜNÜ RESMİ TATİLDİR. Bir milyar müslümanın RESMİ TATİLİ CUMA’dır. Türkiye hariç. Türkiye doğrusunu yapıyor! Cuma TATİL  D E Ğ İ L Doğru olan bu!

Bir milyar yanlış müslüman doğru değil. Allah’ın [Cuma] 9 ve 10. ayetleri doğrudur. Allah’ın emri doğrudur!

<> 62-Cuma/9: Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah’ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

<> 62-Cuma/10: Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah’ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.

Ben ne yapayım bir milyar günahkar müslümanı.

İşte ayetler TATİL değil İŞBAŞI GÜNÜ.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 22/01/2002 (050/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 050 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

050-07-hadis-islam-cuma-tatil-mi

Yorumlar