Haram şeyler – Helal et

<JP> Bu arada Maide 3’te domuzdan başka hayvanlardan da bahsediliyor.

<JP> 5-Maide/3: Ölü eti, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır.)

Evet leş, kan, domuz eti…. diye başlıyor.

<JP> Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar

Allah’tan başkası adına kesilen HELAL hayvanlar da HARAMdır.

Allah adıyla ve 4 ayaklı olanlar (İnsan iki ayaklı sayılmıştır, kurban edilemez) kurumlaşmış (Mezbaha gibi) olarak en kolay yoldan ve besmeleyle kesilecektir.

Leşin hiç bir yararı yok Çünkü zehirlidir artık, kokmuştur.

Kan ile idrar aynıdır.

<> Öd kesesi zehiri, karaciğer zehir pompalar

Kan bir tek şekilde içilir: Kandan anne adayı ve yeni anneler SÜT oluştururlar.

<> serum

Yani damla damla süt biçiminde süzer kadının süt bezleri olan sünger doku. Süt dışında kanın zerrece İÇİM olarak bir yararı yoktur. Ancak Serum ve hemoğlobin ya da her ikisi olarak DAMARDAN enjekte edilebilir.

“Boğulmuş” derken de ayette “Kanın akmasının şart olduğu” bildiriliyor. Yani KAN içeride HAPİS kalmayacak.

(İşin vampirlikle ilgisi yok ama, kandaki bağışıklık sistemlerini ithal etmemeliyiz. Temiz kan sadece Dalakta bulunur. Kemik ilikleri de temiz kanın materyalinin imal edildiği bir fabrikadır. (Kemikli yiyecekleri haşlama biçiminde ve iliklerini “Hüüüp” diyerek emmeniz tavsiye olunur.))

<JP> REKLAM: Hans’la tıbba doyum olmaz

 

“Boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş”

Bunların tümü yine Leş kategorisine giriyor. Allah ayrıntı veriyor ki insanlar bir “BOŞLUK” bulmasın. Çünkü ilk insanlar nereden bilecekler, etin koktuğunu yani Bakteri ve virüs ürettiğini… Açlık bu, kokmuş eti iğrenerek yiyor ve sonra enfeksiyon kapıyorlardı.

<JP> Allah ayetlerini böyle açıklıyor, Ya da AÇIKLATIYOR

Evet [JP].

😉 Reklamını yeni okudum.

<> Acaba yediğimiz hayvanları besmele çekerek mi kesiyorlar

 

UMUYORUZ öyledir.

Teyemmüm almayı bilmeyen bir KASAP acaba nasıl bir abdestle besmeleyle kesiyordur? Meçhul bunlar. Ama TR’de et ve balık kurumu bu işi DİSİPLİN ile yapıyor bunu biliyoruz.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 01/03/2002 (063/28)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 063 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

063-28-haramlar-helal-et

Yorumlar