Hicret – İslam tarihi – Araplar – Süfyanilik – Medine – Kureyş ve Kurayza – Dilbilim

<a> 9-Tevbe/100: Muhacirlerden ve Ensar’dan ilklerle, güzel düşünüp güzel davranmada onları izleyenler var ya, Allah onlardan razı olmuştur; onlar da O’ndan razıdırlar. Onlara altlarından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Sonsuza dek hep orada kalacaklardır. Büyük kurtuluş işte budur!

<a> 9-Tevbe/97: Çöl Arapları; küfür, parçalanma/ikiyüzlülük yönünden daha şiddetli; Allah’ın resulüne indirdiği şeylerin sınırlarını tanımamaya daha yatkındırlar. Allah Alim’dir, Hakim’dir.

Evet [A] kalem tutan ellerin dert görmesin…

Demin öteki tarafta “Hicret edelim” dedim de sonra konuşturan konuşturdu beni…

<a> tevbe suresinde muhacirler (ensar) övülürken araplar yeriliyor

Evet [A], bunu vurguladım.

Medine’de asla bir Kureyşli olmadı. Onun için orası Medeni.

Beni Kurayza ise kendi halinde yaşıyordu. Ta ki Resulullah Kureyş’e meydan okuyunca iş değişti ve gerçek yüzlerini gösterdiler.

 

<> Sadece beş Kureyşli Ebudekir Ömer Osman Ali Hamza, (SvS) tümüne

<> Emin şehir

<> Hocam günümüzde dahi öyle bi yaşam var sanki. mekke ile medinede

Evet, Wahhabilik=Yezidilikin babası Süfyanizme dönüştü.

Nasıl ki bir namaz kıldıran (İmam) ücret alamazsa, haram ise Ayetler diyor ki: “Mekke açık şehirdir, kudüs ile birlikte tüm semavi dinlerin (Göksel ehli kitab dinlerinin) ortak malıdır. Bir  Ş E R İ F  yönetiminde dünya kentidir”. (İngilizcesi Graceland)

Şheriff kelimesi zaten Orange (Turunç) gibi haçlı seferleriyle İngiltere’ye götürülmüştür.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 03/03/2002 (064/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 064 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

064-03-mekke-medine-hicret-araplar

Yorumlar