Allah matematiği – Ehad/Vahid farkı

Burada bir soru yoksa ben KUL HUVELLAHİ EHAD‘ı bağlıyorum: Kul+Hüve parantez dışındaki ana çarpan, ALLAH (aç parantez) EHAD ALLAH(üs…) KAPA PARANTEZ!

Allah + Ehad + Allah; bunu anladık mı?

(1) gibi yazarsanız RAKAM olur. Böylece Allah’ın BİR isminin HİÇBİR MATEMATİĞİ olmadığını, yapılamayacağını anlıyoruz. O +1 Elif ötesinde MUTLAK BİR rakamıdır.

Bizim matematiğimiz SADECE İLAHİNNAS‘ın verdiği yetki ve DONELER ile yapılabilir: geçici 1 rakamını istersek ikiye böleriz olur: YARIM (çeyrek vb.); ama Allah’ın paranteze aldığı ve (1) diye yazdığı ALLAH(Ehad)ALLAH mutlak birini bölemez, çeyreğini alamaz, çoğaltamaz ve yok edemezsiniz.

ALLAH‘ın isimlerinden biri olan EL-EHAD ismi budur! Yani siz ihlas’ı okurken ÖYLE BİR (1)‘den söz ediyorsunuz ki, o namazda gözyaşına boğulmamız lazım.

VAHDANİYET nedir? Allah’a gelin gidip birlenmek mi, Allah ile bir olmak mı? HİNT nirvanacıları da böyle diyor! “Enel HAKK” nasıl diyebiliriz? Bir tevbe de bunun için!

EHAD >>> BİR. Neden bu kadar basit gösterilmiş?

Buna şaşırmayınız. ALLAH >>> ADI DA >>> ÇOK BASİT değil mi? Yani hepimizin günlük hayatta ağzında sakız (“Allah belanı versin” gibi).

EHAD da ALLAH kadar “BASİT” görünüp de EN ZOR KAVRAM olandır. Ehad bildiğimiz B+İ+R demek, ne kadar basit değil mi? Ama onu İhlas içinde böyle basit düşünmeyin.

Arapça El Ehad >>> PAZAR günü demek. İsneyn Pazartesi, Salase Salı (bir iki, üç diye gidiyor). EL EHAD (pazar) ile EL EHAD >>> ALLAH’IN yüce ismi ne kadar AYNI DURUYOR, bu doğru mudur?

Putperestlik döneminde bunlar normaldi. Ama MADEM kitap geldi ve orada Allah’ın BİR TEK (önceki dinlerde üç falan) olduğu RESMİLEŞTİ, derhal pazartesi adını (tıpkı 6. güne CUMA demeleri gibi) DEĞİŞTİRMELERİ gerekiyordu.

EL EHAD = PAZAR günü!!! Komik mi, değil mi? Cumayı değiştirdiniz madem, PAZAR gününü niye ismen değiştirmediniz?

<> Güneş tanrısı’ndan sunday, sonntag, Ay tanrısından mon day monn tag…

Evet! SEPTEMBER >>> 7 ay, october >>> 8, november >>> 9, december >>> 10 (yabancı takvimlerde Nevruz ile aylar başlıyor: mart ilk ay)…

Şimdi de WAHİD kelimesini inceleyelim. Ehadün Wahid >>> ALLAH’IN ÖTEKİ İSMİ! Bilmem sizin 99 tabloda El WAHİD ismi var mı? V ile başlayan isimleri yazar mısınız? (W =vav)

<> EL VALİ, EL VARİS, EL VASİ, EL VEDÜD, EL VEHHAB, EL VEKİL, EL VELİYY, EL VACİD, EL VAHİD

EVET EL-VAHİD! O da BİR DEMEK??? Ehad ile Vahid‘in farkı nedir? Ehaddiyet ayrı, Vahdaniyet ayrı şeyler. Allah neden İhlas’da VAHİD adını kullanmamış, Muvahhid olmayı dilememiş, EHAD demiş, VAHİD dememiş?!

Sizi yormadan ikisi de aynı şey gibi ama, BİRİ ALLAH’IN BİRLİĞİ (tekliği) EHAD ise TEK OLUŞU (tekilliği, singularity, matematik imkansız bölgede oluşu) biri TEKLİK sırrı; öteki de TEKİLLİK sırrı… Bu farkı da anladık mı?

Allah’ın İhlas‘da TEK + tekil + ünik oluşu var. Vahid herhangi bir’dir: örneğin TUR dağında tecelli eder. Ama Ehad’a kimse ULAŞAMAZ, O erişilmez matematik imkansız bölgededir. Allah sizlere VAHİD olarak lütfedip GELİR, ama siz gidemezsiniz EHAD makamına! Orası Mir’ac‘da Resulullah’a bile YASAKLIYDI! İşte bu yüzden VAHDANİYET denen FELSEFELERİ terk ediniz, bırakınız.

Artık DABBET KUR’AN’I OKUYORSUNUZ! Allah’ın zatından başka FEYLESOF istemeyin, şirk olur. Ehad‘a VAHİD adını düello ettirtmeyiniz

Hans von Aiberg, 19/08/2003 (173/11)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.

önceki bölümü okusonraki bölümü oku

ehad-vahid-hi2

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar