Nas suresi – Şeytan

Selam selam.

<> nas suresi ile ilgili; oradaki anlatımınızda şeytan olmadığını yazmışsınız; bu kısımda aklım karıştı

 

ŞEYTAN var! Ama ismen “İblis ve şeytan diye geçmiyor” dedim. Hannas ve insan’dan şeytanlar. (Kıyamette insanlar şeytanlaşacak ve hatta bugün dahi var: Fetoş vb.)

<> gizli euzü besmelede

Euzü besmelede:

(euzü) BİLLAH; yani “” >>> “İSMİNE”, “ALLAH“(a sığınırım); minel (mineş >>> DEN, DAN); Şeytan (İsmi geçiyor); il-Racim (irracim >>> ki taşlanmış).

(İsmiyle); Bi+smi+ALLAH; Allah’ın adıyla (İki kez ALLAH adı geçmiş oluyor); Rahman+Rahim

Ama, NAS suresinde:

(Kul + EUZÜ >>> Sığınırım DE); Birabbin NASİ + Melikin NASİ + İlahinnas >>> Rahman + Rahim olan önceden verilen isimlere ÜÇ İSİM/SIFAT daha ekleniyor.

Min (den, dan=From); Şerr+il >>> ŞERRİN(den sığınırım); Vesvasil (Vesvesesinden);

HANNAS >>> Tüm hepsi=Şeytan(lar) + İblis Baş şeytan=Azazil + Şeytanlaşmış cinler + şeytanlaşmış insanlar

Ellezi (onlar verir…) Yuvesvisü (vesvese/verir); fisudurinNASİ (insanların iç uzayındaki Allah’ın genişlettiği KEHF‘e)…

(Dikkat CİNLERİN GENİŞLETİLMESİ YOK!, sadece insanların >>> BUNUN İÇİN  i l a h i n n a s i  denmiş. İnsanların ilahı İSİMDİR; Rabb ve Melik isim; fakat Rabbinnasi ve Melikinnasi >>> Sıfat tamlaması.)

Minel (den, dan, either or…); Cinneti (Cinlerden CAN çoğulu ama CİNNET ayrı bir kelime/Mecnun gibi ayrıdır.); vel (ven) NAS >>> veya insandan (şeytanlaşmış olan HANNAS‘ların)…

Yeri gelmişken; Sanskritçe GEN >>> Genetik‘de olduğu gibi Jen, Gen >>> CAN; Cana kıymak >>> CİNAYET; Cana kıyan >>> CANİ; bunları da unutmayalım! (Felak ve Nas’ın çoğu Sanskritçe’dir.)

Hans von Aiberg, 22/08/2003 (175/01)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.


önceki CHAT’i oku175 anasayfasına dönsonraki bölümü oku

hannaslar-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar