Kuran – Cifir – Din kelimesi – İkra – Din günü

Maide suresinin son ayetini hatırlıyor musunuz? Onun Arapçasına bakınız ve son KELİMEYİ lütfen yazınız (Maide-3’ün içindeki). Ben de hüüp için bir teşebbüs edeyim.

<> “elyevme yeissellezıne keferu min diniküm fe la tahşevhüm vahşevn* elyevme ekmeltü leküm dineküm ve etmentü aleyküm ni’meti ve radiytü lekümül islame dina

Son KELİMEYİ yazar mısınız ltf.? Arapça son kelimeyi.

<> diyn

Evet DİN. Ve hiç HECE yok! Tek hece=kelime.

<> dıynen

(Sondaki NUN‘lar okunmaz, onlar harf değildir, özel işaretlerle NUNlatılır.) Ama yine de DİN diye bitiyor >>> YİNE NUN, yani “N” harfi… Bu harfin MUKATTASI VAR MI? ‘Hurufu makatta’yı hatırladınız mı? Yani KUR’AN’DA NUN‘ diye başlayan bir sure var mı?

<> Kalem

Evet! Şimdi bir CİFİR ÇEMBERİ yapalım: Sondaki DİN kelimesinin son harfi ‘N’yi getirip Kalem suresinin başına koyduk, dolayısıyla ilgili ayeti de GETİRİP koyunuz. “radıytü lekümül islame diyNUN + KALEM” >>> Çember tamamlandı.

<> elyevme yeissellezine keferu min diniküm fe la tahşevhüm vahşevn* elyevme ekmeltü leküm dineküm ve etmentü aleyküm ni’meti ve radiytü lekümül islame diy+Nun velkalemi ve ma yesturune.

Kur’an’ın başı ve ikinci suresi (aslında 5+5 >>> Onuncu ayeti) birleşti. Pekala, İKRA (Alak) suresi nerede?

<> Şimdiki sıralamada 96. Sure.

elyevme yeissellezine keferu min”  EL YEVME == BUGÜN, İlk hece nedir? >>> EL. İlk Harf nedir? E (Elif), İkra neyle başlıyor? Elif ile! Şimdi ilk hece (EL) ile son heceyi (DİN) birleştirelim (ED-DİN) oluveriyor, Doğru mu?

<> evet

DİN sözü (iniş sırasına göre) İLK olarak HANGİ surede geçiyor. (Yanıt: 5. surede)

<> yewmiddiyn; Fatiha/Hamdele suresinde.

 

Yevmiddin >>> Kafirler ELYEWM (Bugün) neden ümitlerini kesmişler? “Sizin DİN’inizden” Doğru mu? DİN ve GÜN‘ün bağlantısını (Yewm-al-diyn) anladık mı? SONUN BAŞI, BAŞIN SONU.

<> evet

<> Din günü >>> Ahıret

“kafirler buGÜN DİNinizden umutsuzdurlar”

buGÜN DİNinizden umutsuzdurlar”

buGÜN DİNinizden

GÜN DİN

İşte ÇEKİRDEĞİ BU!

O gün hangi gün?

(Maliki) YEVMİDDİN >>>>>>>>>>>>>>>>>>> DİN GÜNÜ.

O gün nerede KURULACAK ve/veya KURULDU!

KALU BELA’DA kuruldu >>>>> DÜNYADA HOLOGRAM >>>>> AHIRETTE >>>>>> KALDIĞIMIZ YERDEN, yani “Kalu Bela = Ahıret GÜN’ü“…

Hans von Aiberg, 02/09/2003 (182/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 182 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

182-04-elyewmiddin

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar