Ayrılık – Portekiz vatandaşlığı

[] telefon arası

 

(NET Aboneliğim bugün bitmiş, yenilememi istiyorlarmış.) Tamam, telefon talimatıyla eşim işi uzaktan bitirdi. Epeydir birbirimizden ayrıyız. Onu çok özledim ve özleyeceğim. (Amerika kıtasındaki 45 gün) O okulda ben de “ÖLDÜRÜLMEMEK İÇİN” seyyar (mobile) gezmekteyim. HİCRET şart oluyor bazen.

Ölüm Allah’ın emri şu ayrılık olmasaydı“. En beğendiğim türkü sözlerinden biriydi. Adem Havva kovulduktan 200 yıl sonra birbirlerine kavuştular. İşte GENETİK olarak bu eşe özlem BİZİM MAYAMIZA KAZINDI. Eşimi 200 yıllık özledim. (İzimi halen sürüyorlar).

<> Allah ve Kuran diyen insana tetik çeken eller kırılsın!

İzimi halen sürüyorlar [candaş].

<> Allah yar ve yardımcın inşa Allah kptn!

Eşimin sevdiği bir şarkı sözü de var: “Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı?”. Bu uzun yıllar içinde ADEM/HAVVA‘nın iki yüzyılı var. Kayahan ne diyor: “Asırlardım yalnızım”. O da duygu adamı…

Duygulanmışken bir namaz kılmak isterdim ama -merak etmeyin KILMIŞTIM-. Ben Erbakan ve Tayyip miyim, günde çift çift namaz kılayım, hem de çift çift İKİNDİ! Süfyaniler!

[] telefon arası

([Candaş]’a acil not: Brezilya’da sürekli kalmak için Portekiz sürekli ÇİFTE VATANDAŞLIK belgesini SATIYORMUŞ. Bunu alamazsam Brezilya’ya gidemiyorum. Gidemezsem kozmos iflas eder. [Candaş]’a acil iletiniz.)

HAMLE sırası BİZİM BAĞ’da, bu fırsatı kaçıramayız/kaçıramazsınız! Taşlar yerine konacak: Polaris TAMAM, Ekvator >> BOŞ” bunu geleceğe de yazıyorum. Elimden geleni yapıyorum.

<> Allahımız yar ve yardımcındır kptnm

Bunlar sınavdır, bunlarla moral bozmayalım. Ama bir soru soracağım yurtdışı arkadaşlara: “Portekiz kendi vatandaşlık hakkını satıyor mu?” Böyle bir şey duydunuz mu? Yanıt bekliyorum.

<> Ben duymadım, ancak araştırma yapabiliriz

Portekiz, Brezilya’ya özel olarak (Brezilya da portekizce konuşan tek ülke) böyle bir kültürel hizmet veriyormuş. TR/TC yasağı bu şekilde delebilirmiş. Araştırıyor musunuz?

<> evet

İkinci yol, oradan biri ile evlenmek (mümkün değil; Allah göstermesin).

Evet, teyid edildi, doğruymuş. Böyle gizli fakat LEGAL yasalar var diyor kaynağım. İsveç, otomatikman mülteci kürtleri alıyormuş, ama TÜRK olana vize bile vermiyor diyor (tlf).

“3 ay Portekiz’de veya Brezilya’da kalıp döviz yiyene Portekiz veya tercihe göre BREZİLYA green card’ı veriliyormuş”. Bundan kaçınmak için de “uyruk” satıyorlarmış. İki ucu pis değnek!

O zaman önce ABD’ye sonra Brezilya’ya gitmek gerekir ama bu “PARANORMAL ZAMANLAMA” açısından fiyasko verecektir. Uİ-Rİ‘li kozasından çıkarmamak gerekir.

[Candaş] araştırıyor musun?

<> devam ediyor profesör

Önbilgi olarak ne diyorlar?

<> pek sonuç yok şuan

Tamam o halde bendeki bilgi TEYİD edildi zaten. Yani söylendiği gibi…

:((( ŞEYTAN‘a rağmen bizi kazandır YARABBİ!

<> amin

<> 93 ve 96 tarihli kanunlarla vatandaşlık veriyorlar ancak; iş sahibi, oturum yeri ve süresi; süre belirtilmiyor, “sicil temizliği”…

Sicilim tamamen temiz. Sadece üç kez suikast yüzünden (ki bu bir sabıka değil, tam tersine vurulan benim, kaçırılan benim) adliyeye gitmişim. Otomobil kullanmayı bilmediğim için trafik cezam bile yok! Sicil temiz! Hatta 5 kez boşanma davasını saymazsak TERTEMİZ! İş sahibiyim (İstenen bordro). Oturum yeri Brezilya ve Eylül 6’dan itibaren 28 gün!

Hans von Aiberg, 02/09/2003 (182/12)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 182 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

182-12-ozlem

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar