Haniflik – Protesto – Yıkılası camiler – 3

Protestantlığı OLUŞTURUYORUZ. Elbette zorluklarımız var! Bizim de mescitlerimiz olacak. (Mis gibi mescitlerimiz) Ama bu ÖZEL değil; HERKESE kucak açacak. Gerçekten Allah’ın EVİ (Beytullah) olacak!

Protestantlık üzerine İbrahim atamızdan örnek verelim: Babasının bir dini vardı (Putperestti). Diyelim ki Ortodoks idi (sünni gibi). İbrahim atamız daha 13 yaşındayken babasının dinini beğenmedi. Güneş’e, Ay’a ve Yıldız’a taptı/secde etti (Diyelim ki Katoliklik yaptı). Ama ne babasının dini, ne kendi “Mutmainsiz” dini, ikisi de SAPIKLIKTI.

Bunun üzerine PROTESTANTLIĞI (Hanifliği) yani şimdiki namazımız ve ibadetlerimizi BULDU! İşte biz bu durumdayız. Aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Candaşımızın söylediği gibi: “Katolik ve ortodoks müslümanlar yüzünden camiye gidemiyoruz.”

Yani mescidlerimizi Azer’in ortodoksluğu; Gökcisimlerine tapan CAHİL ibrahimin katolikliği paylaşmışlar. SANA bir secdelik yer bile bırakmamışlar [candaş]? Bunun için PROTESTANTIZ! (Hanif din)

Allah’ımız bize en güzel armağanı, hidayeti, dosdoğru dini verdi.

<> Şunu anladım, artık cemaat yokken bile camiye girmemek lazım olduğunu.

Evet, dostum, sen bir Hanif=Protestantsın! Yani o mescidlere girmeyi PROTESTO edeceksin!

<> Maun namaz kılan imama+cemaate uyAmayacağımıza göre, orada bulunmanın ne anlamı var? Zaten gitsek de TEK başımıza kılacağız, evde TEK başımıza kılmışız gibi…

Evet [candaş], sen protestantsın. GİTME ve Protesto et! Protestant (Hanif) SAVAŞÇI değildir; SAVAŞ cihad ilan etmez! Protest’tir yani “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ” gibi BARIŞÇIL yöntemlerle PROTESTO eder! Al Qaeda örgütü gibi KABEYİ bombalamayı düşünmez! Veya WTC‘yi. Protestan demek, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ gibi protesto eden demektir.

Camilere bomba koyulmayacaktır elbette! O halde protestantlığın hakkını veriniz. SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ gibi. “Gibi” de değil! SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ olarak protesto ediniz. Ben bunu yıllardır yapıyorum. Çünkü bizim Hanif dinimiz “SELAM SELAM=BARIŞ BARIŞ” üzerine kuruludur. Elimizde balta o mescidi yıkacak veya geceyarısı dinamitleyecek değiliz!

Güneş batmak üzereydi. Ve ben ÖĞLEN namazını (ikinci taraf) kılmak için camiye girdim. Ucu ucuna yetiştim. Din bekçisi ve Haham sakallı birisi “Kerahatte namaz kılınmaz” dedi. “Merak etmeyin, ben GÜNEŞE tapmıyorum -hangi çağda yaşıyoruz- sadece öğlen namazını kılmamıştım, ona yetiştim” diye bir gaf yaptım. Adam çıldırdı: “Ne öğleni, İKİNDİ bile çıktı” dedi.

İŞTE o son camiye gidişimdi. Ben Allah’ın huzurunda NAMAZA giriyorum -Allah’ın evine- KULA hesap vermeye değil! Çünkü konu çok uzamıştı. “Neden iki rekat kıldım? Yolcu muydum?”

İmamlar mahallemde benim dostumdur. Beni BEYNAMAZ sanıyorlar. Ama bilen biliyor: “Olur mu öyle şey, onlar karı-koca hep namaz üzerindeler” diye onları uyarıyorlar. Cevap çok hoş: “Eh Danimarkalının namazı da bu kadar olur herhalde…”

Beğenmediği DANİMARKALI=Hz. İBRAHİM ile aynı namazı kılıyordu -halbuki-. Ah bilebilseydi!

Ve bilemeyecek! O maaşını alıp namazını kıldıracak ve emekli olacak. Sanki iki satır ayet okumayı biz beceremiyoruz da, İLLA CAMİ’ye ATANMIŞ/devlet memuru bir imam arkasında durmak zorundayım. O sübhaneke diyecek, 4 rekat kıldıracak!

İmamlar çok tehlikelidir. Camiyi YIKMAK aslında bu İMAM tabusunu yıkmaktır. Tuğlanın, çimentonun günahı ne? Vergi veriyoruz, bu adamlara resmi devlet maaşı oluyor. Sonra onların arkasında “Uydum imama” diye namaz kılıyoruz! Yani dinden çıkıyoruz.

ŞAKA değil, dinden çıkıyoruz!

Dinden çıkmamız için onlara vergimizden MAAŞ ödüyoruz.

“Ey hoca efendi, beni dinden çıkar”

“Bana maun namaz kıldır.”

Hiç değilse katoliklerde papaz, “Günah çıkararak” BİR GÖMLEK daha iyi.

Bizimki de başka papaz: Tam tersine “BİZİ GÜNAHA sokacak”.

Hans von Aiberg, 14/09/2003 (188/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 188 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

188-05-secde

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar