İçinizden bir grup ayrılsın – Bir avuç – Haniflik – Millet mi Ümmet mi

Gelelim Yed’une’ye. Ve yanıtı bulalım: Bir avuç leblebiyi çuvaldan aldık. Yani Cuma’yı tatil yapan birbuçuk milyar müslüman içinden bir AVUÇ ayrıldı.

Bu bir avuç kişinin görev bilinci NEZARETÇİ, PROTEST, BARIŞÇI VE YAPICI/özellikle İLİM DERİNLİĞİ olmalı, ayrılacağı yer (adres) belli: HANİF DİN diye bir yere gidecek! Orada CEMAAT/CEMİYET falan olmayacak.

SİVİL AMME örgütü gibi unzurna diyecek. Ama kendisi bir AMME olmayacak! Ümmet olmayacak! Pekiyi ne olacak? Adres yine Kur’an’da:  M İ L L E T  olacak! Ne milleti bu? O da Kur’an’da YAZILI zaten! ??????

<> Nahl/123: Daha sonra sana şunu vahyettik: Hanif İbrahim’in Milleti’ne uy! O, müşriklerden değildi.

Evet, İBRAHİM MİLLETİ=HANİF DİN olarak YED’UNE (ayrılan)lar. Bir avuç insan!

Kuru kalabalık ötekiler! Onlar cemaat olsun ne olursa olsun, kuru kalabalık.

Bir avuç yeter! Biz İbrahim milletindeniz >>>>>>>>>>>>>> HANİF‘iz!

<> 22-Hac/78: Allah uğrunda O’na yaraşır bir gayretle didinin. O sizi seçmiş ve dinde size hiçbir güçlük çıkarmamıştır. Atanız İbrahim’in milletini esas alın. Allah sizi önceden de, şu Kitap’ta da “Müslümanlar” diye adlandırdı ki, resul sizin üzerinize bir tanık olsun, siz de insanlar üzerine tanıklar olasınız. O halde salatı ikame edin, zekatı verin ve Allah’a sarılın. O’dur sizin Mevla’nız. Ne güzel Mevla’dır O, ne güzel yardımcıdır.

Biz MUHAMMED ümmetindeniz >>>>>>>>>>>>>> MÜSLÜMANIZ! HANİF MÜSLÜMAN demek, Hanif (İbrahim milleti)+Müslüman (Resulullah ümmeti)

Pekiyi NİÇİN ÜMMET diyoruz? Çünkü Allah’ımız Resulullah’a da EMREDİYOR: AYRIL diyor.  DAHA HENÜZ KURULMUŞ İSLAMİYETTEN, AYRIL DA, İBRAHİM MİLLETİNE AYRIL diyor!

İbrahim milleti sözü geçen ayetleri bulup yazar mıyız acaba?

<> 3-Ali İmran/95: De ki: “Allah, doğrusunu söylemiştir/vaadinde sadıktır. Hadi artık, Hanif (olarak/olan) İbrahim’in Milleti’ne uyun! Müşriklerden değildi o.”

<> 4-Nisa/125: Güzellikler sergileyerek ve Hanif (olarak/olan) İbrahim’in Milleti’ne uyarak yüzünü Allah’a teslim edenden daha güzel dinli kim olabilir! Allah İbrahim’i dost edinmişti.

<> Enam/161: De ki: “Beni, dosdoğru yola (sıratım müstakıym) Rabbim iletmiştir. Güçlü, pürüzsüz bir dine, Hanif (olarak/olan) İbrahim’in Milleti’ne. Müşriklerden değildi o.”

<> 2-Bakara/130: NEFSİNİ BEYİNSİZLİĞE İTENDEN BAŞKA KİM İBRAHİM MİLLETİNDEN YÜZ ÇEVİRİR? Yemin olsun ki biz onu dünyada seçip yüceltmiştik. Ve o, ahirette de salihlerden olacaktır elbette.

 

Bu VURGULARI ISRARLA HEM DE RESULLULLAH’A VURA VURA VURGULAYAN ALLAH’IMIZ’I ŞİMDİ DAHA İYİ ANLADIK DEĞİL Mİ?

 

<> Evet

 

Demek ki MÜSLÜMAN ÜMMETİ olmak veya cemaati olmak ÖNEMLİ DEĞİL! Allah bizim HANİF MÜSLÜMAN, Yani İBRAHİM MİLLETİ olmamızı istemekte. Onun için HANİF MİLLETİYİZ demeniz yeterli.

Hans von Aiberg, 14/09/2003 (188/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 188 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

188-11-ibrahim-milleti-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar