TAKVİM sorununa yanıt-2

3. AY TAKVİMİ üç ayrı yerde daha geçer:

I. Kehf suresindeki mağaralarında ‘300 yıl ve 9 fazlasıyla kaldılar…’ demektedir. Bu durumda 300 yıl Güneş takvimi ve 9 yıl fazlası ise AY takvimi oluyor. Çünkü her 33 yılda BİR ARTIK yıl, 300 yılda DOKUZ yıl eder.

II. Bir de ‘AY’a Menziller (Konaklar) tayin ettik’ ayeti de Ay için geçerli bir takvimden ziyade, 7 anlamlarından biri olarak, MENZİL, biliyorsun erişim mesafesidir.

(Çünkü kelime kökü “NZL” = NaZiL, teNeZzüL, NeZLe, NüZuL, teNZiLat, üNZiLe, meNZiL vb. dir. Sırayla anlamları da şunlardır: İndirmek, birinin seviyesine inmek, burna sümük inmesi, inme(Felç), İndirim (İskonto), gökten indirilmiş (kadın ismi) ve Menzil, yani merminin bir yere son noktaya inmesi ve de Erişim mesafesi… Çoğulu da Menazil.)

ÇOĞUL olduğu için bir başka anlam daha çıkıyor = KONAK, KONAKLAMAK… Konaklama noktaları… (NABIZ da bir durup bir atar onun da menzili vardır.)

Bu ayet birinci anlamda AY’ın MENZİL (Erişim) alanımızda olduğunu, AY’a mutlaka GİDİLECEĞİNİ ve orada da konaklanacağını yani yerleşileceğini açıkça göstermektedir. Bir başka anlamı ise Ledünni ilimdir ve Ay’ın Dünya’ya olan (Gel-git etkileri gibi) etkilerinin CİFİRsel menzilleridir.

Her ayete 7 anlamıyla birlikte bakmamız gerektiğini artık BİLİYORUZ. Ve birkaç anlamı bir arada vermemi de artık yadırgamıyoruz.

Bir Hanifcan’a TEKBOYUT ve atgözlüğüyle bakmak hiç yakışmadığı gibi, bu tefritin ifratı olan UYDURMAK, Fantazi türetmek de yakışmaz ve bize tokat gibi inen ‘Kur’an bir eğlence, uydurulacak söz olmadığı’ uyarısı için sadece BİLİM yöntemiyle 7 anlamları kurgulanacaktır.

Bilimde ve Kur’an’da FANTASTİK-FELSEFE kapısı, hele ki FeyleSOFTA’lık tamamen dışlanmıştır. Sadece Pozitif felsefe bunu kullanabilir, ki o da bir ayet veya misalini DECODE ettikten sonraki kurgulanacak olan “Philosophia”dır.

Bu işler Erzurumlu Hakkı’nın çizimlerine ve çözümlerine benzemez. Hele İmam Gazali atmasyonlarının bir tekine bile benzemez.

EĞER o ayette MİSAL verilmişse 14 anlamı vardır. Eğer Ayette misal kelimesi İKİ KERE geçiyorsa 49 anlamı vardır (Nur-35 gibi).

III. BURUC (Burçlar) suresindeki anlamıyla AY takvimi, STATİK ve rutin güneş takvimi yerine DİNAMİK olarak kullanılması için gereklidir. Bu durumda Güneş’in hangi burçta olduğunu gösteren Doğum burcumuzdan başka bir de AY’ın hangi menzilde olduğunu gösteren AY BURCU için kullanılmaktadır. Bu da bir Ledünni (Hızır’a verilen) bilimdir ve Cifir’in kapsama alanı içindedir.

Burç esas alındığında ise şöyle bir sonuç çıkıyor: Bir yılda Ay 354 gün olan dolanımını her yıl 11 gün geriye taşıyor. 12 dilimlik bir saati gözönüne alırsanız, 12 doğum burcu vardır. Arada onları ayıran 11 ÇİZGİ var. Ya o gün doğanlar? Onlar hangi burçtan? Onlar için de ARA BURÇ ya da 13. burç deniyor.

Onüçüncü burca bir örnek: Hz. İsa’nın doğumudur: O gün TÜM GEZEGENLER bir hizaya gelerek Beytüllahim (Betlehem) oldurmuşlardır ve Dünya’dan bakınca bu hizalanma YENİ BİR YILDIZ gibi ve hatta AY kadar büyük olarak görünmüştür.

Onu ise zaten bir astronom hemen bilir: 21 Aralık SIFIR yılında: Satürn, Jüpiter, Mars, Merkür, Venüs ve Merkür bir araya gelmiştir. Bir tek parlak ve büyük yıldız olarak görünmüşlerdir. Böylesine fevkalade olağanüstü bir gök olayının MİLAT başı olarak kabul edilmesinde BENCE (Bence dediğimde bu Kur’an’ın değil benim fikrim demektir, inanmamak en doğal hakkınızdır) bir sakıncası yok.

Bence bir sakıncası yok. Çünkü, İsa Elçimiz de ALLAH’ın en sevgili kullarından ve bizim de Resulümüzdür, üstelik o Allah’ın kutsal ruhunu üflediği bir elçidir ve HANİF’lerin de Mighty ile birlikte sımsıkı tabii olacakları bir YENİDEN GELİŞ müjdesi Messiah (Mitrea/Mesih)dir.

Onu sadece Hristiyanların peygamberi ve Resulullah’a KARŞI bir Haçlı seferi’nin başlatıcısı DÜŞMAN sayan zihniyet klasik İslam süfyaniliğidir. Bunun için “Bence” diyerek bu kadar mantık ayrıntımı anlattım.

Üstelik çocukların sevindiği, insanların kendini dünyaca yenilediği bir karnaval olan Noel’e de itirazım yok. (Bunun özel nedeni ise Noel Baba’nın Antalya/Demreli Aziz Klaus/Claud değil, HIZIR (Dedem Korkut) olduğunu bilmekten geçiyor.

HIDIRELLEZ (Hızır+İlyas) günü diye bir şeyi de biz Noel gibi kutlamıyor muyuz? Bunda bir maksat ararsanız, çok uydurabilirsiniz. Efendim MKecusi ateşinden atlanıyor Hıdırellez gününde… gibi…)

İsa: ‘BENİM gibi size bir AHMED isimli TESELLİCİ (Aslında beni tescil edecek) biri gelecek. Ona erişen hemen Ahmed’e tabi olsun. Çünkü ben ona şimdiden tabiyim!’ diyor. (Barnaby/Barnabas incilinin Aramice değil İbranice olanından alıntıdır. Kaynak Barnabas incili’dir.

Bu incili kötülemeye çalışan misyonerlerin iftirasına sakın kapılmayalım, çünkü onlar İNCİL’i dört tane kabul eden İznik Konsiline tabiidirler.) İncil, Resulullah efendimizin geleceğini bizzat İsa’nın ağzından ismen müjdeliyor! (aHMeD, maHMuD, HaMiD vb. muHaMmeD ile aynı köktendir. HMD=Hamd)

Eski Yunancada “Paraklet” aslı “FARAKLET” = “Teselli edici” demektir. Ama İncil İbranice’dir. Kelime orada Yunanca geçmediğinden ve SCL biçiminde olduğundan SİCİL anlamında kullanılmalıdır. (teSCiL, müSeCceL, SiCiL vb.) Ortada bir Tesellici değil, TESCİLCİ gelecektir. İsa’yı tescil edecek ve İsa da onun Hanif dinine ve Kur’an’a tabi olmak üzere yeniden dünyaya gelecektir.

Ne zaman gelecektir AHMED peygamber? (Daha sonra bu konuyu açacağım. Çünkü henüz şekillerdeki Cifir’e ve onun bildirdiği burç bilgisine girmedik).

Fakat şunu söyleyebilirim bir kopya olarak… Resulullah efendim 13.Burçtandır. İsa gibi… 13.Burçtan olanların kategorize bir karakteri yoktur. (Koç aceleci, Boğa aşırı sabırlı, İkizler havai, Yengeç evcimen, Aslan yönetmen… gibi…) 13.burcun (Araburcun) karakteri tamamen OTONOM’dur.

13üncü Burç kendini bir peryod ile yineler. Bu yineleme Resulullah döneminde 570 yılına denk geliyor (571 değil), çünkü 13 ve 19 asal sayılarının çarpım katlarından biri olmak (Betlehem) durumundadır.

Ama uydurukçular ne diyor? 571 yılında Rebiulevvel ayının 12.sinde doğdu. Rebuiulevvel ayının 12.de doğulmaz, ona benim gibi bir tek şey yazacaksın: 14 Şubat gibi… Sabit olacak, her yıl 11 gün geriye gelmeyecek! Biz maaşlarımızı böyle mi alıyoruz? Gelecek yıl bugün buluşalım dediğimde, ’11 gün önce mi buluşacağız?’. Bunları geçelim artık! Hem de hiç arkaya bakmadan!

Resulullah (Kennedy-Lincoln olayının aynısı Hz.İsa ve Hz.Muhammed arasında da vardır.) ilahi bir tevafukla 30 x 19 = 570 yılının 21 Mart, 21 Nisan, 21 Mayıs, 22 Haziran, 24 Temmuz, 24 Ağustos, 23 Eylül, 23 Ekim, 21 Kasım, 21 Aralık, 21 Ocak, 19 Şubat ARABURÇ günlerinden birinde doğmuştur. Kesin olan yılı ve bu verdiğim günlerden BİRİNDE olmasıdır.

Ama Bu dini bozmak için çabalayanlar, bize Rebiulevvel ayının 12’si gibi HESAPLANAMAZ takvim olarak çevrilemez bir nekireyi miras bıraktılar. (Acaba Ebu Süfyan’ının mı doğum günüydü, belki Muaviye’nin belki de Yezid’in…????)

Ben bile bilimsel ve cifirsel hesaplarla bu işi kesin çözemezken Ebi Cehil’in cühelaları çözmüş bile… Resulullah şugün doğdu: Al sana MEVLİT KANDİLİ icad oldu. Kandildeki hasenada karşı değilim, ben de kutluyorum ama, bu gecenin uydurulduğunun da bilincindeyim.

Çünkü Kur’an’da kesinlikle bir tek KANDİL vardır ve o da LEYLE-İ KADİR’dir.

Kandilleri kutlayalım ama bir folklor olarak, dua ve tebrikleşme olarak kutlayalım.

Bir yalan/yanılgı kendisini kurtarmak için 40 yalan daha getirecek ya, bir de Regaib kandili var: Resulullah’ın doğumundan tam 9 ay on gün önce… Yani Ana rahmine düşmüş! Oraya kameralar getirmiş koymuşlar. Kadın-doğum uzmanları ve spermologlar laboratuar kurmuş. Anne ve babanın cinsel buluşmasını an be an vücut içi kameralarla gözlemlemişler.

Bugün bu en ileri teknolojimizle bile bu mümkün değildir: Spermlerin yumurtaya tırmanması 1 ila 4 günü buluyor. Üstelik yumurta onlardan birini kabul ederse ve o yaşar-gelişir doğarsa bu tescil edilmiş olur. Daha doğum tarihini bilmediğimiz Resulullah’a bir de Regaib (Ana rahmine düşme) palavrası sıktılar…

Mir’ac kandili günü de doğru değildir (bir gün değineceğim).

Doğru olan ve Kur’an’da geçen sadece KADİR gecesidir. Onun da saptanması çok zordur ve ÖZEL BİLGİ (Galaktik uzay Astronomisi) gerektirmektedir. Üstelik sabit değildir: bir Ramazan 21’ine rastlar sonraki ramazan 23’üne veya 25-27’sine… (570 yılını 13.burca bölerseniz 43,8…… küsur çıkmaktadır. Bu küsur nedeniyle Galaktik uzayın Nabzının atmasında tek sayıların çift artmasıyla 21 ile 27 parametreleri doğmaktadır. Aynı mantıkla da Resulullah’ın olası doğum tarihlerini de yukarıda parametrik olarak sundum).

Gelelim soruya: “İslami takvim niçin peygamberimizin doğuşu veya peygamberlik gelişi ile değil, hicretle başlar?

İslami takvim diye bir şey yoktur, KAMERİ takvim vardır.

Resulullah’ın doğum yılını ve gününü yanlış vermişlerdir. Resulullah, doğumundan hemen sonra 4 yıl boyunca Halime Hanım’a verildi ve bir daha da annesini görmedi. Babası zaten o doğmadan vefat etmişti. Resulullah hem yetim hem öksüzdür.

Allah onun için de kendisine çok merhamet etmiş (RAHİM) adını ANNE RAHMİ anlamında O güzel efendime bağışlamıştır. (Fatiha-İkra ne dilerseniz onu şimdi kendisine armağan edip, “Ya Rabbi Efendimizi şu dualarımız üzerine HANİF kıl, umulur ki nekiresini üzerinden kaldır” diyebilirsiniz. BEN böyle yapıyorum. Ama bu BENCE böyledir.

Kur’anca olanı ise ona SELAM VE SELAM demenizdir. Selam ve salat zaten barış ve barış duası demektir. Selam üzerine olsun demeyiniz, selam ve selam diye İKİ KERE onu anınız. Unutmayınız ki, Nurün Ala Nur, Amenü+amenübillah ve Allah onlardan, onlar da Allah’tan razı oldular, Cennet ve Naim (Sabıkun) ve de Selam ve Selam HEP İKİ, duble temennidir.

Salavat Resullullah’ın HANİF olabilmesi (ki açıklanmamıştır) için gereklidir. En kısa salavat Selam ve selam Muhammed biçimindedir. Hz. İbrahim Hanifliği kutsarken “Selameyn ala milletil Haniyfa” demiştir. Anlamı Hanif millete ÇİFT selam! “)

İslami takvim peygamberimizin doğuşuyla başlamaz: Çünkü Doğum yılı ve tarihi KAYIP! Veya-Niçin peygamberlik gelişi ile başlamaz? Zaten Hicret yılına kadar İkra suresinin gelmesi MİLAT sayılıyordu. (İlk ayetten itibaren ilk Kadir gecesi geriye sayım ile 19 Ocak gününe rastlamaktadır. Arabistan sürekli sıcaktır, kış kavramı yoktur).

Niçin Hicretle başlar?

Evet ayetlerin Vahy ile gelmesi Resulullah’ın kişisel yaşamında, fakat HİCRET olayı SOSYOLOJİK bir milad olarak tüm sahabenin gönlünde bir dönüşüm noktası oldu. Ev bark terkedildi yollara düşüldü ve ensar’a muhacirler konuk oldu. Kur’an’da Muhacir=Sperm ve Ensar=Yumurta anlamı da var.

Mekke ve Medine’nin bu aşılanmalarından İslam dini ortaya çıktı. Bu tarih dosdoğrudur. Yanlış olan şudur: Hicret miladı (Milad doğum tevellüd/Mevlid demektir, Müteşabih olarak da boş bir sayfa açmak, bir dönüm noktası oluşmak vb. demektir.) GÜNEŞ TAKVİMİNE GÖRE hesaplansın, ay takvimine göre değil!

Hoşça-Dostça, Hanifdaşlarım. Allah ilmimizi artırsın.

Hans von Aiberg, 15 ocak 2002, 12:17, mail 108


birinci bölüm | ikinci bölüm

108-02-burclar

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar