Hamd kelimesinin 7 manası – İbrahimin Bereket duası – Rauf Rahim

HAMD‘ın 7 anlamı var:

1. Hamdeden/Hamdetmek

2. Bir şeyi elde ettikten sonra teşekkür (ŞÜKR) etmeden önceki teşekkür ise HAMD

3. Her zaman teşekkür, sürekli “Continuum halinde” teşekkür zikri.

4. Meleklerin MATRİS dahilinde çoğalmasını sağlayan, yani NUR kudretinin birikip patlamasını mültikopya olarak engelleyen tek PASSWORD EL-HAMD‘dır.

5. İbrahim atamızın, nefes başına söylediği de budur >>> EL HAMD = İbrahim’in BEREKET sırrı olan keyword’u…

6. Teşekkür SONUÇ ise HAMD >>>>> NEDENDİR. Dolayısıyla HAMD bir VAAD’dir. Sonucu elde edilmemiş ama bu vaadi elinde tutan anlamında…

7. HAMD (Ayrıca Rauf, Rahim) Allah’ın Resulü ekremine verdiği KENDİ ismidir.

Bilselerdi ki, Nurül Muhammedi, ezelde yoktu, İBRAHİM BEREKET (birikim) duasıyla SONRADAN oluştu, bütün sufiler/tasavvufçular burada TEVBE çekerlerdi.

Sufilerin büyük hatalarından biridir.

Eğer İbrahim atamız, KOPARARAK ELÇİLİĞİ almasaydı, MUHAMMED de olmayacaktı.

Düşünün, İbrahim atamızın bir mahalle arkadaşı olsun, oyun arkadaşı, komşusu… Adı da Marduk olsun veya bu satırı okuyanın adı olsun.

İbrahim atamız ezelden elçiler defterine yazılmadı. (Kaderin değişmesi de kader olduğundan, ve dünya hayatı imtihan olduğundan) sonradan ELÇİ oldu.

Sonradan zürriyeti oldu. Sonradan bu zürriyetten bereket sonucu elçiler türedi.

Eğer İbrahim atamız bunu KOPARIP ALMASAYDI, efendimiz de HAMD denen VAADİN sonucu gelmeyecekti.

Çünkü 228 bin peygamber var. Her millete geldi; ins’e cinne herkese geldi. Efendimiz tıpkı İbrahim atamızın mahalle arkadaşı gibi mesela Eskimolara peygamber olacaktı. 228 bin içinde kaynayıp gidecekti, adı bile Kur’an’da geçmeyecekti. (Tafdil yok, yine de peygamber olacaktı fakat isimsiz bir toplumun isimsiz bir peygamberi gibi kalacaktı.)

İbrahim atamız öyle bir bereket istedi ki:

1. Sıradan İsrail peygamberlerinin tümüne denk

2. Bir kabileye kavme değil, TÜM DÜNYAYA (ve kolonilere) Güneş sistemi çapında bu dini yayacak ve SONUNCU olacak olan peygamber! Tüm dünya onun ümmetinden müslüman olacak kadar BEREKETLİ bir peygamber istedi. Allah duasını kabul etti!

Yoksa Nur ül Muhammedi falan palavra…

Ezelden değil; sonradan BEREKET duasıyla gelen bir mübarek (Bereketli) peygamberdir efendimiz…

İbrahim olmasa o da olmazdı! Bu kadar basit!

Fakat şu yelpazeye bakar mısınız? Kendinden sonraki tüm insanlık, tüm koloniler ve diğer yerleşim birimleri, hepsi ama hepsi müslüman olacaklar ve Efendimize tabi olacaklar! Şu berekete bakınız, bir daha bakınız, bir daha bakınız!

HAMD‘ın sonucu bu BEREKET geldi.

Efendimiz geldi hoşgeldi!

<> 11-Hud/73: Dediler ki: “Allah’ın emrine mi şaşıyorsun? Allah’ın rahmeti ve bereketleri üzerinizdedir ey ev halkı! O Hamid’dir, Mecid’dir.”

Evet. Zaten ben de o ayeti anlatıyordum.

Bir de efendimizin Allah’ın HAMİD isminden başka aldığı diğer iki ismi (Tevbe son ayetleri) rica edebilir miyim? Rauf ve Rahim!

<> 9-Tevbe/128: Andolsun, içinizden size onurlu bir resul gelmiştir. Sizi rahatsız eden şey onu da üzer. Çok düşkündür size. Müminlere ise daha şefkatli, daha merhametlidir.

Orijinalinde RAUF (Raf, irtifadan hatırlayın) ve bir de RAHİM ismi var! Bu ikisinden başka üçüncü ismi de muHAMMeD‘dir.

<> 9-Tevbe/128: le kad caeküm rasulüm min enfüsiküm azizün aleyhi ma anittüm harisun aleyküm bil mü’minine raufür rahiym

<> RAUF isminin sadece miraç boyunca verildiğini yazmıştınız.

Evet, Rauf ismi MİRAC boyunca verildi. Mirac’da gittiği yer ise >>> RAHİM idi. (Nefhi sur’un içi, Allah’ın bir anlamda RAHMİ.)

<> RAUFUR RAHİM

Evet, o Rauf ür Rahim’dir.

Gelelim konuya:

Muhammed >>> LAKAPTIR. (İsa, İdris, Yunus vb. hep lakaptır, gerçek isimleri değildir. Nuh’un asıl adı Enuh‘tur. Muhammed de lakaptır.) Doğru olan isim AHMED’dir. Esta’ğfan (Mustafa) da doğum adıdır. O AHMED’dir aslında. Hasen’in Ahsen olması gibi. Hamid de AHMED’dir.

<> İbrahim babamızın hamdını nasıl anlamalıyız?

Sadece Allah İbrahim’e dost olmadı; İbrahim de Allah’a öyle bir dost oldu ki, dost diye yatıp dost diye kalktı. Bu her anını kapsadı. Bunun adı Hamd oldu…

Hans von Aiberg, 05/12/2003 (200/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 200 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

200-10-hamd-7-meal

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar