Yaratılış – Allah ve Külli Şey’in – Haniflik – Mutmainlik – Akletmek – Alimlik – Akil ve Baliğlik – Melekler – Nefs

Allah Külli Şey’in’i (Buna ESİR de denir çünkü yok=Sıfıra en yakın sayının çapıdır) (Her bir ihtimali sonsuz ihtimali) çağırdı.

O zaman çok enteresan bir şey oldu. Kendi başına ÖLÜ gibi duran sonsuzda-birlerden sonsuz tanesi (nx1/n=1) bir araya gelince CANLI gibi oldular. A K I L  budur işte…

Yani Akıllandılar. Yani yok=Sıfır iken Külli Şey’in’in her bir pay’ı payda kadar olunca bir tam sayı oluştur. Cansız bir hiç iken CANLANDI.

Zaten ben de canlıyım, çekirge de… Ama bizleri oluşturan ATOMLAR cansız değil mi? Cansız nedir canlı nedir?

Cansız atomlardan CANLI çıkıyorsa Atomlar mı canlıdır? Yoksa aslında biz de CANSIZ mıyız? gibi uç sorular da sorabiliriz…

(Hanif hep sorar, mutmainlik arar ya, sormak hakkımız. [Candaş] tam bir Hanif gibi YAPIŞtı sorulara dikkat ederseniz. Küçük çapta bir İBRAHİM kesildi… [Candaşa] dikkat: O resmen bir Haniftir… Hz. İbrahim Allah’ı taciz ve tedirgin etmişti. (Haşa, hatalı bir teşbih.) [Candaş] da BİLİMİ (El Alim olan Allah’ı) dolaylı olarak taciz ediyor… İşte bu çok güzel.

Çünkü Allah bilinmeyi istedi. Bilmek bilimle oluyorsa Bilim ile sorgulamak gerekir.

<> Biz cansız mıyız?

Gerçekten sen bir HANİFSİN. Buna Allah’ın huzurunda ben de tanık olacağım.

Cansız ve canlı… Akıl-Ruh CANLI (Ama soyut) hologramlardır. Buna elbise gibi giyilen Enerji ve Madde ise cansız formlar/cesed’lerdir.

Arada bir de elzem olmayan YARI-CANLI yarı CANSIZ bir şey daha var: Yani o şey meleklere eşyalara ve hayvanlarla bitkilere hatta çocuklara bile gereksiz Ama Cin ve İnsana çok gerekli…

O öldürülürse siz melek oluyorsunuz. Ona eziyet edince de size Cehennem için bir vesile oluyor.

<> Nefs mi?

EVET

<> Neden akıl baliğ olunca?

Beynimiz bir fındığın içi gibi bembeyaz ve kıvrımsız doğarız. Öğrendikçe fındıkta çizgiler oluşur ve CEVİZ’e döner beynimiz, kıvrım kıvrım… O zaman biz AKİL olmuş oluruz… Fındık ceviz gibi kırış buruş olmazsa, nefs nefs değildir.

Bu konuyu aşalım mı? Çünkü [candaşın] sorduğu sorunun tam yerine girdik.

<> Evet buraya kadar anlaşıldı.

<> Neden baliğ olunca?

Meleklerin nefsi yoktur Baliğ değillerdir. Canlı demek “Doğan büyüyen kendine benzer bir varlık bırakıp ölen”dir. Kendine benzer varlık bırakmak meleklerin ve cansızların işi değildir. Yani baliğ/beliğ/Ergin olan ÜREYEBİLENLERDİR.

Bu bakımdan BALİĞlik beslenme/savunma ve üreme ile birlikte üç içgüdüden en “GEÇ KALANI” Üreme içgüdüsü, meleklerde bu üçü de yoktur. Ama meleklerde AKİL vardır. BALİĞ değillerdir. NEFSİ olan BALİĞ’dir. Bu konu tamam mı? Yoksa geçelim mi?

<> Okey.

Öyle Okey yok… MUTMAİN olmazsan geçemem. 🙂

;-)) Yoksa REKLAMA GİRERİM. Reklam size benim yegane eziyetimdir.

<> Tamam dr., akıl baliğ olunca mes’ulüz.

<> 30 çeşit ilim 20 çeşit Kur’an’ı anlama ilmi herkes de sorumlu ise Allah’ı bilmeye bulmaya, ne olacak halimiz?

Hayır, Alim bulur. Bir kere buldun mu da HERKES öğrenir. Yeter ki o biri BULSUN ve “HAH! Aradığım buydu!” dedirtsin… Savsaklamadan kandırmadan ALİME yakışırcasına…

ALİM odur ki hemen her konuyu bilir her yanıtı anında KUR’AN’DAN getirir önümüze kor…

<> Hayırlı geceler. Dr. Allah muhabbetinizi artırsın.

Selam, sağol sevgideğerlim…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/11/2001 (021/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 021 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

021-10-akil-balig

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar