Hanif Ol – Peygamberimiz hanif miydi? – Hanif ve Huri Peygamberler – Meryem

<> Kaptanım anlamadığım kısımlar oldu… İsmail’in babası uğruna kesilmeye razı olacak kadar babasına teslim olan… en azından babasının hanif anlayışına da teslim olmuş olması gerekmiyor mu? Velev ki kastınız HANİFLİK sıfırdan sadece kendi aklıyla bulan içindir ise… bizler SİZden öğrendik… sizin vesilenizle, o halde biz hanif değil miyiz… ya da İsmail neden hanif değil… Bu kısmı anlamadım?

İsmail, İshak ve İsrail’in örneğini verdim: Kaç kardeşsiniz? Kaçınız HANİF diye!

Resuller arasında üstünlük yok. Ama ATANMIŞLAR için “Ayrıca İbrahim fıtratı üzerine olunuz” diye bir ek uyarı da gelmesi düşündürücüdür.

Allah İbrahim’e HİÇBİR ZAMAN “Hanif OL!” demedi veya ima etmedi veya tavsiye etmedi! O KENDİSİ BULDU! (Kopya çekmedi) Ama İbrahim soyundan gelenlere hep “HANİF DİNE DÖN” çağrısı yapılıyor! Bu düşündürücü değil mi?

<> herşey çok açık

İbrahim’e “HANİF OL” denmiyor, zaten tartışılmaz HANİF! Ama diğerlerine “Hanif olmaya çalış” diye TARTIŞMALI bir Haniflik çağrısı var! Sanki bu çağrı geldiğinde bunlar HİÇ HANİF değilmiş gibi..

Buna Resulullah efendimiz de dahil!

Neden Makamı İbrahim yerine makamı Mahmut? (hem de –UMULUR Kİ– ifadesiyle ve muğlak olarak verilmiş.)

İbrahim atamızda muğlaklık yok!

SORU : HANİF MİSİN!

CEVAP : EVET %100.

Ama Efendimize “UMULUR Kİ” dendiğinde iki ihtimal var:

a) Hanif (%50)

b) DEĞİL (%50)

Yani UMULUR Kİ ifadesiyle/şerhiyle >>>> TARTIŞMALI kesin olmayan bir Haniflik var efendimiz ve diğerleri için!

Bundan Zekeriya, Yahya, Meryem, İsa, Yusuf vb. müstağnidir. Çünkü Zaten HURİ fıtratı HANİF olmak/Cennetteki hempaları gibi kusursuz olmayı icap ettirir. Ama YY olmayan Resuller için gerçekten ifadeler çok MUĞLAKtır!

<> Üstelik 12/31’de Yusuf için “beşer değil” denerek farklılığı / özel durumu belirtilmektedir. Benzerleri için de aynı durum geçerli.

[] 12-Yusuf/31: Kadın, onların dedikodusunu duyunca, onlara davetçi gönderdi; onlar için dayanacak yastıklar hazırladı. Herbirine bir bıçak verdi. (Kadınlar meyveleri soyarken Yusufa): “Çık karşılarına!” dedi. Kadınlar onu görünce, onun büyüklüğünü anladılar. (Şaşkınlıklarından) ellerini kestiler ve dediler ki: Haşa Rabbimiz! Bu bir beşer değil… Bu ancak üstün bir melektir!

Evet, Nuh ve İdris de bunlardan [candaş]… ÇOOOOOK FARKLI peygamberler.

Düşünsene Yahya as. koskoca MİSAK elçisi! Bir kere kafadan  H A N İ F .

Meryem bir cennet hurisi. Öyle Hanif ki (Ayetleri inceleyiniz); Cebrail’in vahyettiği, göründüğü YEGANE DİŞİ PEYGAMBER (Miss Prophet/Prophetress.) (Bakire olduğundan Miss dedim.)

Bunlar tartışmasız HANİF!

 

Süleyman peygamber, değil! Çünkü 4000 kadar atı ile oyalandı durdu. Haralarda tarlalarda, at yarışlarında son dönemlerini yaşadı. Adeta, “Ben emekli elçiyim” dercesine sefahata daldı. Ona bir KURT (worm) ne olduğunu hatırlattı.

Şimdi Yusuf ile kıyaslayalım. Yusuf’a değil 4000 at, 40 bin kadın aşıktı! Ama o HİÇBİRİSİNİN YÜZÜNE BİLE BAKMADI! Hiç zina yapmadı!

(Bu kıyası HURİ YY ve diğer XY elçiler için kıstas olarak verdim. Yoksa ne Yusuf ne Süleyman birbirlerinden üstün değiller. Nasıl ki eşime aynı zamanda EŞİTİM diyorsam, ikisi de eşittir. Kriterleri ibret olsun diye verdim, arz ederim.)

<> Meryem hiç evlenmedi mi?

Evlendi. (Marangoz Yusuf ile, Carpanter Joseph ile) Ben DOĞUM olayı için MİSS dedim. Hem anne hem de Miss, çelişkiyi vurguladım.

<> Ama İsa’dan başka çocuğu olmadı?

Hayır olamazdı da… Çünkü danseden kraliçelerin doğum yapması normal değildir. Cebrail, Meryem’in göğüs kemiklerine ÜFFÜN (ruh) dedi. İsa (Karnında değil, diyafram bölümünde) OLUŞTU. Yani NORMAL DOĞUM beklenemezdi.

Saba melikesi de Huri’dir. Çocuğu olmadı!

Nuh’a, İdris’ten geldi! (İdris >> HURİ’dir, çünkü asıl yerine, CENNET’e geri alınmıştır. Ayeti etüd ediniz.)

İdris ise Adem ve Havva’nın YY çocukları cinsindendir. Yani İdris’in annesi Labuda’dır. Labuda’nın doğum yapmasının nedeni, yasaklı kardeşlerin EVLİLİĞİDİR. Yasaklı kardeşler arası evlilikte HURİ doğabiliyor.

İdris’in torunu ise Nuh’tur.

Ömürler o kadar uzundu ki, o dönem Adem, Hud, Salih, İdris ve hatta Nuh BİR ARADA yaşadılar. Yani Adem babamız, oğlu Hud ve Salihin AD ve SEMUD gazaplarını daha SAĞ iken gördü, şahit oldu! Nuh’un da ilk 350 yılına şahitti. (Tufan, Nuh 650 yaşındayken patladı.) vs vs.

Hans von Aiberg, 10/12/2003 (203/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 203 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

203-07-xx-xy-yy

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar