Firavunun Lutun Nuhun karıları – Şeytanın son nefes tuzağı

Şimdi mUSA içinde Asa kelimesi var. (Daha da ileri gidelim: ASİYE içinde Asa ve Musa kelimesi var. Asiye kimdir?)

<> MUSA nın annesi

<> firavnun karısı

Evet. Firavunun karısı. Firavunun karısı, MÜSLÜMAN olabilir mi?

(Kesinlikle olamaz. Nedeni var: Asiye, Musa henüz peygamber olmadan önce VEFAT etti. Hanifcanlar ve hanifecananlar NEDENLERİ iyi düşünüp, tuzağa düşmeyenlerdir.)

Yani Musa “Analığına etki edip de onu MÜSLÜMAN yapmış olabilir mi?” Daha kendisi müslüman=Peygamber değil!

Hani efendimizin babasının adı Abdullah; annesi ise zaten DOĞUŞTAN ÖNCE müslüman palavrası kadar büyük tuzaklara ancak Hanif olmayanlar düşer.

Efendimizin annesi süt anne’den sonra EBEDİYEN efendimizi görmedi, bilmedi! Gidiş o gidiş ayrıldılar.

(Ben de annemi 20 yaşında bir kaç dakikalığına tanıdım.)

Şimdi kim der ki, Hans ANNESİNİ de müslüman etti! Diyen olursa şiddetle kınarım! Çünkü NEDENİ var! ANNEM dört yıl önce öldü ve müslüman değildi. Avusturya’da hristiyan mezarlığında gömülü!

Beni gelecekte “Hazreti Hans” yapacak olan üşütükler, benim annemi de MÜSLÜMAN+HANİF yaptığımı iddia edeceklerdir. Sakın bu tuzaklara düşmeyiniz. Haniflik sıdk+ilm dinidir.

<> yalnız hans fravunun karısı hakkında ayetler var!

O ayetleri yazabilir miyiz -ltf-.

Bir whoop’luk ayrıldım geliyorum.

<> Tahrim-9: Ey Peygamber, kafirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı ‘sert ve caydırıcı’ davran. Onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü bir dönüş yeridir o.

<> Tahrim-10: Allah, inkar edenlere, Nuh’un eşini ve Lut’un eşini örnek verdi. İkisi de, kullarımızdan salih olan iki kulumuzun nikahları altındaydı; ancak onlara ihanet ettiler. Bundan dolayı, (kocaları) kendilerine Allah’tan gelen hiç bir şeyle yarar sağlamadılar. İkisine de: “Ateşe diğer girenlerle birlikte girin” denildi.

<> Tahrim-11: Allah, iman edenlere de Firavun’un karısını örnek verdi. Hani demişti ki: “Rabbim bana kendi katında, cennette bir ev yap; beni Firavun’dan ve onun yaptıklarından kurtar ve beni o zalimler topluluğundan da kurtar.”

<> Tahrim-12: İmran’ın kızı Meryem’i de. Ki o kendi ırzını korumuştu. Böylece Biz ona ruhumuzdan üfledik. O da Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını tasdik etti. O, (Rabbine) gönülden bağlı olanlardandı.

<> ayetlere göre nuh’un ve lut’un karısı cehennemlik örnek kadınlar; meryem ve firavun’un karısı da örnek “iyi kadınlar”

Bakınız:

1. Lut’un karısı gazapta -yarı kurtarıldı/şans verildi- bu imtihanda SAKIN ARKANA bakma dendi. Dikkat ediniz KISMEN kurtarıldı. Ama arkasına bakarak öteki kısmen olarak öldürüldü.

(Yarım bardak çay ve/veya iki nokta üstüste=Altalta gibi.) (Çay dolu mu boş mu? Optimist olarak sevineyim mi nihilist olarak üzüleyim mi?)

Kısmen kurtarıldı/yarım bardak çay bulmuştu sevineceğine=Şükredeceğine, “bu çay yarım, ben bunu ne yapayım, al başına çal” dedi. Allah ona YARIM izin verdi…

2. Nuh’un karısına Allah izin verdi >>>> GEMİYE BİNDİRİLDİ kurtarıldı.

Tıpkı efendimizin eşleri Hafsa ve Ayşe analarımıza olan TOLERANS gibi!

Daha iyi bir örnekle, “Eslemna” diyen Ebu Süfyan -ki görmeyen Maktum’u aşağılayan hergele-. Gelecekteki EN BÜYÜK SÜFYANİLERİN atası (Bunun tersi MİH atası) AFFEDİLDİ. Ama “İmanın kalbine inmedi” diyerek aşağılandı. (Bana bu söz söylense, yer yarılsa da içine girseydim derdim.)

Buraya kadar anlaşıldı mı?

<> evet

Şimdi şuna dikkat!

a) Lut’un karısı ÖLDÜRÜLDÜ -az bir süre verilerek-.

b) Nuh’un karısı öldürülmedi/kristalize edilmedi. ( Ama oğlu Yamm suda boğuldu, fakat annesi yaşatıldı)

Bu farkı farkettikten sonra, gelelim MERYEM ve ASİYE’ye.

Meryem’in durumu -iyi anlamda- Nuh’un karısı gibi :))

Asiye’nin durumu iyi anlamda Lut’un karısı gibi! :((

Burada ben NE DEMEK İSTİYORUM (veya ayet).

<> son nefes

Son nefes başa beladır zaten. Şeytan ÖNCELİKLE gelir, mesela der ki,

Ama en sevdiğin kişi biçiminde gelir ve der ki: “Bre zındık, 5 vakit namazı üçe mi indirdin? Bu son nefestir, çabuk tevbe et ve süfyaniyim/yezidiyim de veya Ehli sünnettenim/Hanefiyim de -aynı anlamdır ikisi de-”

“Dabbet yoktur, şarlatandır, ajandır, seni kafir etmek için gönderilmiştir vb.”

Bunun benzerini bilirsiniz.

<> 4/18: Yoksa kötülükleri yapıp yapıp da içlerinden birine ölüm gelip çatınca “Ben şimdi tevbe ettim” diyenler ile kafir olarak ölenler için (kabul edilecek) tevbe yoktur. Onlar için acı bir azap hazırlamışızdır.

Hans von Aiberg, 18/01/2004 (216/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 216 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

216-04-lut

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar