Süfyaniliğin atası Ebu Süfyanın soyu – Kureyş ve Kurayz kabileleri – Mekke putları

İsmail as. 200. göbekten çocukları KUREYŞ. İsrail as. 200. göbekten çocukları ise Kurayza. Bu iki kabile 200 kuşak boyunca herşeyi değiştirdiler. Mekke Kureyş namussuzları elinde PUTHANE oldu. 360 put Kureyşlilerindi. Ancak Kurayzalıların ise bir tek PUT’u vardı. Çünkü Kurayza Ehli Kitab idi. Put’un adı ise Minat idi. Yani Allah’ın sembolüydü. Kureyşliler gibi puta değil, vasiyet gereği Kabeyi sembolize eden bir tek SİMGEYE tapıyorlardı.

360 put vardı. 180 (Sağ grup) olanına Uzza (Aziz, büyük muAZZAM), diğer 180’e ise Lat bakıyordu.

Şimdi bu putlarla ilgili ayeti bulabilir misiniz?

<> Mekke’nin kuğuları diye bahsi geçenler mi?

Evet Ğaraniyk, üç ak kuğu.

<> Salman rüşdü

<> 53-Necm/19: Gördünüz mü o Lat ve Uzza’yı?

<> 53-Necm/20: Ve üçüncü olarak da Menat’ı?

İşte Menat ÜÇÜNCÜ olan “Tek tanrılıların, yani Yahudi Kurayza kabilesinin” Övülmüş anlamındaki ayrıcalıklı sembolüydü.

180×2=360 Kureyşlilerin putlarıydı. Ama 361’incisi ise Menat Yahudi Kurayzalıların simgesiydi. 19×19=361. Kurayzalılar Tevrat gereği çok şey biliyorlardı.

“Onda 19 vardır”ın sırrını…

“Sana Zülkarneyn’i sorarlar.” (Soranlar Kurayzalılardı, çünkü Tevrat’ta Zülkarneyn vardır.)

Yahudiler böylece kitabın (Kur’an’ın) semavi olup olmadığını anlamaya çalışıyorlardı. Ama dinleri bozulmuş olduğu için onlar da “kafir” kategorisindendiler.

<> Sion tepesindeki 19 büyü sembolü

Evet, Muğiyre de Kurayza’lı bir Cohen (Kahin)dir.

Arapça ve İbranice kardeştir, diller ilk zaman çok benziyorlardı. Örneğin Minaat al Haaretz derlerdi. Naat=Övgü kelimesinden türemedir. Haaretz=Haric okunur. Yani Menat Hariç kalan put demek…

Kur’an bunun için ayrı bir ayette “Ve üçüncüleri olan Menat” diye bildiriyor bize… Bir çırpıda üçünü saymıyor…

Hans Ayberg bu, okudu mu okur. (Reklamları izlediniz)

Kurayza kabilesinin safkan Yahudi olduğunu bilen var mı?

<> Hayır

<> Menat’ın sırrı?

(Menat’ın sırrı, göksel ve tek bir Allah’ın simgesi, yani 360 put bir tarafa, BİZİMKİ ondan HARİÇ diyorlardı.)

Web Search türkçe Kurayza Kabilesi ve Hz. Muhammed gibi bir araştırma için beklemedeyim.

<> Menat=Yehowa anlamında mı? Eğer Kurayza kabilesi yahudi ise?

Naat=Övmek. Menaat=Övülmüş. Uzza=Muazzam. Lat=Melat (Başlangıç) demek. Menat put değildi, Vasiyet idi. Bir sembol idi, bir levha idi. İbraniceydi. Şekil biçim yoktu sadece tek bir ufak resim vardı, bir kuğu. Kalanı on emir benzerinde İbranice yazılardı.

<> evet hocam ben de vasiyet acaba ebu süfyandan muaviye’ye mi devretti merakındayım??

Ama Kurayza’nın yahudi kabilesi olduğunu lütfen bir eli çabuk web search etsin. Ondan sonra devam edeceğim. Beni Kurayza kabilesi diye de search edebilirsiniz. Mekke’deki vasiyet gereği tek yahudi kabilesi.

<> Once the frustrated Meccans finally left, Muhammad declared war on the last Jewish tribe in Medina, the Kurayza. Unlike the other Jewish families before them, they were given no clemency.

Bravo. İşte bu.

<> Link vereyim.

Çok iyi olur.

[] https://web.archive.org/web/20010503011234/http://debate.org.uk/topics/coolcalm/muha_jews.html

<> Ne var ki, Peygamber döneminde, arada saldırmazlık antlaşması bulunan kimi kitap ehline “Antlaşma hükümlerini bozuyorsunuz, kimileriniz gidip şurada burada aleyhimize bulunuyor” denilerek saldırılmış ve çoğunlukla öldürülmüşlerdir. “Benu Kurayza” (Kurayza Oğulları – Yahudiler) bunlardandır… (Bkz. Buhari, Kitabu’l-Megazi/30, Tecri…)

<> Bunu anti islamcı bir siteden buldum

Farketmez, önemli olan böyle bir Yahudi Kabilenin olduğudur, bunu tescil ettik mi?

<> Evet

Kureyş ve Kurayza, ikisi de fitnenin en büyüğüydü. Birbirlerinden kız alıp verirlerdi. (Tabii zenginleri kastediyorum.) Büyük bir ihtişam vardı.

<> Etnik yapı: Hicretten önce Yesrib’de Kurayza, Kaynuka ve Nadir kabilelerinden oluşan Yahudiler, Güney Arabistan kökenli Evs ve Hazrec Arap kabileleri, Kudaa kabilelerinin ve hatta Amalika’nın bakiyelerinden oluşan kabileler ve bunların yanında sayıları az da olsa, daha ziyade köle olan, başka etnik kökenli, mesela İranlı insanlar bulunuyordu. Yesrib’in, İslam’ın doğuşuna kadar nesilleri gelen Yahudilerden ve Arap kabilelerinden önceki… (Diyanet İşleri Bşk.)

Nasıl ki Yom=Yewm, Haritz=Hariç, Kohen=Kahin ise, Kureyşi=Kurayzi idi.

(Amalikalılar da Yahudiydi.)

<> Kureyşi, Kurayzi, birbirine çok benziyor

İsrail ve İsmail birbirine ne kadar çok benziyor. YA HU = Ya Hüwe=Yahowa ne kadar çok benziyor. Çünkü KARDEŞ çocukları. Birisi Samice (Sara), ötekisi Hamice (Hacer) konuşuyorlardı. Baba bir anne ayrı iki kardeş İsmail ve İsrail.

<> İshak ne oluyor?

(İsrail burada Yakub İshak anlamında değil, soy sop anlamında.)

İsmail’in 200. göbekten kabilesi Kureyş, İsrail’in de Kurayz idi. Atalarının da BİR HARFİ oynuyordu. Kendilerinin de bir harfi Ş yerine Z olarak oynuyor. (Harf farkı anlamında oynuyor diyorum.)

İşte bu iki kabilenin, iki korucunun iki zengin kabilenin veliliklerinden çıkan kişi yani melez olanlar MEKKE EMİRİ OLURDU.

Mesela Ebu Talib ya da Muttalib olamazdı. Olması gereken kişi İKİ KABİLENİN BİRDEN ÇOCUĞU OLMASI GEREKEN KİŞİDİR. Yani Süfyan’dır.

Biraz düşünelim bakalım. Bu arada ben de reklamımı yapayım. “Herkese bir Hans kampanyasına hoşgeldiniz.”

<> hoşbulduk efendim 🙂

;-))

<> Hocam berg ve barik kelimeleri arasında ne gibi benzerlik var?

(Zaten onu söylüyorum. Berg Germen dillerinde koni=Dağ demek. Barik kelimesinin kökü de Be-Re-Ket. Bereket, tebrik, mübarek, barik vb. diye çoğaltabilirsin. Yani hiçbir ilgisi yok.)

<> Okey hocam tenk yu

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 14/10/2001 (009/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 009 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

009-05-kureys-kurayz

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar