Kuran – Adiyat nedir? – Sanıldığı gibi at yarışları mı – Fil teknolojisi nedir? – Arı ve karınca nanoteknolojileri

<> Hocam daha çarpıcı bir konuya geçelim: Ebabil kuşları vs..

<> Hocam bu gün konumuz sure-i Fil ve ebabiller olmayacak mı idi yani geçen chat yarım kalmıştı ya!

Pekiyi Ebabil kuşlarına geçelim.

O zaman bana fil suresini yazmanız gerekmiyor çünkü geçen hafta Afanut=Afant ya da El Afant’ın fil olduğunu söylemiştim.

Nasıl ki ADİYAT=AT demek değilse,

FİYL=Elephant demek değil.

Gerek Adiyat (Beygir gücü), gerekse Fil (Tank gibi zırhlı ve iri araç donanımı) askeri teknolojilerdir.

Adiyat’ı kitaplarımın birinde vermiştim. 7 anlamından hatta ikisini vermiştim sanırım. (UFO motoru olan Adiyatı 1500 olarak yazmıştım. UFO vb. saçma laf ona Tarık ya da mesela 1N demeli bence.)

[] https://hanifislam.com/mih/mirac-3-referans-7-adiyat-at-yarislari-mi/

[] https://hanifislam.com/mih/mirac-3-referans-8-adiyat1500/

Vallahi yasağı delmişim haberim yok. Mirac son ciltte… Aslında onlar tehlikeli konular. Işıkhızı motoroloji tekniğini kaba özetle anlatmışım basbayağı.

Fil’in zırhlı donanımını herkes bilir. Kulesi var. Hortum düzeneği (ucuna gülle bağlanıyor. Zayıf çitleri ve engelleri filler başlarını hafif öne eğerek yıkarlar, Bazen fildişlerini “Fork lift” bir istihkam makinesi olarak kullanırlar. Sert engeller için Annibal (Hanibal vb.) fil hortumunun ucuna gülle bağlıyordu ve bu gülleyi savuran fil bir koca kayayı bile ortasından çatlatıyordu.

İşte o surede bu DEVASA tank’tan söz ediliyor.

7 anlamından biri… Yüzeysel=Sıfırıncı anlamını da Hanibal tekniğini ilerleten Eblehe’ye falan bağlayabiliriz. Ama unutmayalım ki Kur’an HER ÇAĞIN kitabıdır. Bir olaya bağlayıp TARİH ya da MASAL diye bakmamalı…

Örneğin Karınca ve Arı sureleri de öyle = Mikro Casus teknolojileri bildiriyor. Sadece Hz. Süleyman’ın olayı diye bakamazsınız. Yani “Geldi-geçti, o bir mucizeydi” diyemezsiniz.

Mikro teknolojiler artık bir MC (Micro-Camera) ya da MS (Micro Soldier) olarak düşünülmelidir. Karıncalar koca bir dağı yok ettiler. Bunda nice ileri teknolojiler mevcut tahmin edemezsiniz bile…. Günü gelince onlar ortaya çıkacaktır…

Dikkat ediniz bir kafiye gibi bu iki sure adı: NemL ve NahL, Karınca ve Arı. SOSYAL bir toplum. “Birimiz hepimiz için” diyen bir örnek toplum. Onların da bir lider olmayan göstermelik kralı ve herşey anlamına gelen bir DANCİNG QUEEN’leri var…

Bunlar da sosyal anlamları. Ama biz bugün askeri teknolojileri inceliyoruz öyle değil mi?

Hatta kolonilerde toprakaltının havalandırılması (Uzay çiftliklerini kastediyorum, bunlar kat üstüne kat seralardır) Space-ant mikroteknikleriyle başarılacaktır. Tüm espiyonaj sistemde ise B-Beep (Bee=Arı ve Beep=Görevin bitimi).

Daha neler neler.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 21/11/2001 (023/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 023 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

023-07-wanen-adiyat-1500

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar