Piramitlerin sırrı – Sirius – Nuh tufanı – Eski uygarlıklar – Sfenks ve Burçlar

Dünyanın bu belli başlı merkezleri birer PİRAMİT ile anlatılmıştır ya da (Nazca düzlüklerinde olduğu gibi devasa işaretlerle).

Ancak şuna eminiz ki, tüm Kuleler (Piramit, Ziggurat, Zacuali, Pogoda vb.) yılın belirli zamanlarında Sirius takım yıldızını göstermektedir.

Turan kavimleri Sirius’a “Akyıldız anlamında Karyalduz” diyorlardı.

Samilerde ise değişik rivayetler vardı. Kimine göre Süreyya kimine göre Süheyl yıldızı adını alıyordu.

Bir dikdörtgen düşünün ki, ortasından PAPYON kravat gibi biraz büzülmüş, biraz kum saatini andırıyor sanki… Bu [Orion]’un gökteki görünümü…

Al Balkhi “Süreyya=Sirius” diyor bu yıldız grubuna. Orion içinde yer alıyor Süreyya. 7 yıldız da deniyor. Yunanlılar Avcı diyor.

Sirius ise çok farklı: Hatta inanılmaz efsaneler türetmişler. Tibetliler mesela: DOGON denen köpek bir ırktan söz ediyorlar. Dogonlar sözde(!) Sirius’dan gelmişler.

Küçük köpek ve büyük köpek takım yıldızlarındaki en parlak yıldız bu…

Süheyl (Orion) ve Süreyya (Sirius) olabilir mi?

<> Ülker=Süreyya?

<> 65-Talak/12: Allah O’dur ki, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yaratmıştır. Emir (iş ve oluş) onlar arasında sürekli iner ki, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve Allah’ın bilgi bakımından her şeyi kuşattığını bilesiniz.

Bunun evrenin bütünüyle ilgisi var. Yani 7 yıldız Süreyya vb olamaz.

10500 yılı gerçekten önemli bir yıl olabilir.

Yani Time’de 15 bin yıl öncesine dayanan bir Tufan (Atlantis)’ten söz eder Mısır Rahipleri… Kıtalar batar, kurtulanlar ise Timeus’a göre (Platon anlatıyor bunları) Eski Mısırlılardır. (Koptikler, Kıptiler, Egyptis’ler)

<> MÖ 10500?

Platon(Eflatun)’un yaşadığı yılları biliyoruz. 2000 yıl da MS. için bırakırsanız 12.500 yıl önce Tufan ya da buzulların çözülmesiyle batık kıtalar fenomeni yaşadığımızı da arkeoloji doğruluyor.

<> Piramitler Orion’un MÖ 10.500’deki konumuna göre yerleştirilmiş, Sfenks ise Aslan burcuna bakıyor ama MÖ 10.500’deki görünümüne dönmüş şekilde. Kamboçya’daki Anchor Tapınağı ise Draco Takımyıldızına bakıyor, tabi yine MÖ 10.500’deki konumuna göre…

 

Sais, Tebes ve Luxor rahipleri Orion’u asıl almışlardır. Bunlar olabilir…

Kur’an bize 5 put adı altında 5 kayıp uygarlıktan söz ediyor.

Yağus=Aslan. (Arapça Esed, Turanca Parslevon.) Esed=Aslan olduğu halde Allah kelimesinde Yağusa (Yafes) olan aslanı tercih etmiştir.

Daha önce Arş’ı taşıyan dört yüzü olan ve her bir yüzü İnsan, Aslan, Boğa, Kartal olan Kerrubilerden söz etmiş hatta bir de hermetik gravür postalamıştım.

İnsan (Kova burcu amblemi, Vedd)

Boğa (Boğa burcu amblemi ve Yeüke)

Aslan (Aslan burcu amblemi ve Yağus)

Kartal (Akrep burcu amblemi ve NESR…)

(Arapça bilenleriniz NESR ve NİSRA’nın KARTAL anlamına geldiğini link edebilirler.)

<> (Nisra Nail=Eagle Neil Armstrong.)

İşte bu dörtlü arş taşıyıcı kerrubi (Mukarrebun) meleklerin oldurduğu bir QYTMYR’dir

Antik Yunanca sphynx, Kur’an’da “KÖPEKLERİ de mağaranın giriş bölümünde ayaklarını uzatmış duruyordu”… (Kehf suresi ayetidir.) Kıtmir yani köpekleri bir SFENKS’dir.

Sfenksleri bilirsiniz. İnsan yüzlü (Vedd), Boğa bedenli, Aslan pençeli ve kuyruklu, sırtında muhtemelen kanatları (Kartal) olan bir yapı… (Kanatları kopuk olabilir)

Sfenksin baktığı yönde Aslan burcu yok. Ama Tufan’ın 10.500 yıl değil de 15 bin yıl önce olduğu varsayımına baktığımızda, yıldızların konumu daha geriye gidecektir. Yani sabit bir şey söylemek çok zor.

<> MÖ 10500 yılında baktığı yönde tam olarak Aslan burcu var.

Ejder yıldızı Güney Yarıküreden görülebilen bir yıldızdır. (Güney yarıkürenin kuzey limiti olarak Angkor ve Pogodaları gösterilmiştir.) Ejder=Draco.

<> Bildiğim kadarıyla Platon kendisinden 8,500 yıl önce diyor, Atlantis hakkında

Paskalya adaları heykelleri de 10500 yıllık. Yani dediğiniz gibi 10.500 yıla kilitleniyoruz sanki… Bu sadece ve sadece NUH tufanıdır. Yıldızların baktığı yerde ise VENÜS vardı.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 28/11/2001 (026/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 026 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

026-03-kerrubi-sfenks

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar