Haniflik – Mutmainlik – Peygamberimiz hanif miydi – Umulur ki nedir – Yaratılış – Eşit ihtimaller – İkinci dünya – Hızır Musa Yuşa serüvenleri

Mutmain olmayana devam edeceğiz, bu bir ilahi emirdir. Eğer örnekler anlaşılmıyorsa yine ve yeniden de verilebilir. Örneğin UMULUR kelimesi, bu yönde bir iki ayet bulabilir misiniz? Mesela Makamı Mahmud içinde de UMULUR ki kelimesi geçmektedir.

<> 2-Bakara/21: Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz. Umulur ki, böylece korunmuş (Allah’ın azabından kendinizi kurtarmış) olursunuz.

<> 2-Bakara/183: Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

<> 2-Bakara/63: Sizden sağlam bir söz almış, Tur dağının altında, size verdiğimizi kuvvetle tutun, onda bulunanları daima hatırlayın, umulur ki, korunursunuz.

Aynı ifade Resulullah’ın HANİFLİĞİ için de geçerlidir. Bunun için Arapçasını yazacak biri var mı? Ya da bu konu çok uzun. Bunu ayrı bir makale yapalım mı?

<> İnşae Allah

[] İsra/79: Geceden de sana mahsus fazla bir namaz olarak uykudan kalk, Kur’an ile teheccüd kıl, umulur ki rabbın seni bir makam-ı mahmud’a ba’s ede.

UMULUR Kİ kelimesi hakikaten önemli. İki tane %50 var. Biri A diğeri B olayı. Bu evrende A varsa öteki evrende de B mutlaka oluşur. Çünkü ikisi de EŞİTTİR=2x%50 yani madde ve antimadde böyle oluştular. (İkisi birbirinin gizli değişkenidir.) Umulur ki olayı buradan başlıyor.

İyi ve kötü evlat ikisi de %50 ama… Allah KÖTÜ olanı bozuyor ve yerine iyisini İTHAL EDİYOR

(Hızır’ın öldürdüğü bebek) ve/veya Musa’nın öldürdüğü yetişkin adam.

Bu ikisi arasında “Gizli değişkenler”=Levhi Mahfuz takdir hakları olan %50’ler var… İşte “umulur ki”nin serüveni böyle başlıyor.

Resulullah üç kez “Azarlanmış”tır.

Şimdi bu gizli değişkenlere girelim mi? Ancak o zaman UMULUR Kİ (iki tane %50) sırrı ortaya çıkacaktır.

<> evet

Bu iki ihtimal dışında diğerleri OLASILIK ve belirsizlik ilkesine girer yani İndeterministtir. Ama dört rakam bu ilkeye girmez:

1. İhtimalin sıfır olması

2. İhtimalin %100 olması

3. İhtimalin %50 bir çift olup YENİŞEMEMESİ durumunda ve de

4. Negatif olasılık durumunda

Bu şudur: Bir ihtimal Yüzde sıfırdan küçüktür mesela %-41’dir.

Eksi kırkbir diyorum. Bu bir paranormal ve anomali bir sayıdır.

İşte öteki evrenin de böyle bir %-50’si vardır. Orada da çift ihtimal vardır. Eşittir.

Onlardan biri orada biri BURADA gerçekleşir. Ya da burada olan bir %50 ile ötedeki %-50 birbirini compansating=Öder ve dengelerler.

O zaman işte, İndeterminizm ilkesi kalkar ve DETERMİNİZM yaşanır.

Hızır bebeği öldürmez İSE

Bebek büyür ve zalim bir hükümdar olur ve onu MUSA öldürür.

Bu böyle yazıldı ve oldu bitti  D E R K E N  Al filmi geriye

Anne ve baba hayırlı bir evlat istedikleri anda HIZIR GELİR ve BEBEĞİ ÖLDÜRÜR. Bebek büyümez. Öteki %-50 bebek iyi bebek doğar. Büyür, iyi olduğundan dolayı Musa da onu öldürmez. Musa da katil olmaz. Ama HIZIR öldürür İSE

UMULUR Kİ için bunlar birer başlangıç. Devam edeyim mi? Ya da sen sor ben yanıtlayayım.

<> evet

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 30/11/2001 (027/10)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 027 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

027-10-umulurki-schrodingerin-kedisi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar