Sevmek – Sevda kelimesi etimolojisi – Karma dilli kelimeler – Şeytanı yenmek – Nefs terbiyesi

<> Merhaba arkadaşlar ben “perecendeki ay”ın yeğeniyim

Slm & slm. Şair diyor ki: “Yeter ki gün eksilmesin penceremden….” Siz de diyorsunuz ki: “Yeter ki ay eksilmesin penceremden.”

Ne doğan güne hükmüm geçer

Ne halden anlayan bulunur

Ah aklımdan ölümüm geçer..

Bu şiir/şarkıyı anımsadınız mı?

<> Borges

<> pencerindeki ay (ali abim). Sizin hayranınız. Sizi çok ama çok seviyor

Ben de kendisini GÖRMEDEN seviyorum. Herbirinizi ayrı ayrı tek tek çok çok sevdiğimi defalarca söyledim… Hissetmeseydim o kadar SEVGİ üzerine söyleşiyi nasıl yazardım? Hisseden yazar. Ismarlama olmaz bu işler…

<> Biz de 10 yıldır görmeden seviyoruz.

Yani “filan milli bayram yurtta ve yurtdışında temsilciliklerimizde kutlandı. CBaşkanı da konuşmasında önemli mesajlar verdi…” Ben sevgiyi böyle yazmıyorum. Yaşıyorum sonra taşıyorum ve size aktarıyorum…

Kitaplarım buram buram sevgi kokuyor. Sevgiyi laf olsun diye jigolo gibi hissedemezsiniz. Sevgi bir karasevda gibidir, daha doğrusu Mavisevda gibidir…

<> Mavisevda?

Er-dişi birbirini sevdi. Bu mavi sevda.

Karasevda da şu: + proton – elektronu deliler gibi sevdi evlendiler yuva (atom) kurdular.

Elektrik alan magnetik alanı bir melankoliyle sevdi.

<> Sevdanın kelime anlamı?

Sevda garip bir kelime. Yarısı arapça yarısı türkçe. Böyle kelimeler çoktur ama farkında değiliz çoğunlukla… Örneğin GidişAT. Gidiş türkçe, AT genelleme eki de Arapça.

Sev+DA. Sevmek ve Farsça perçin.

<> daussıla’daki gibi da?

Evet.

Bazı kelimeler Kur’an’da bile iki ayrı dilden tamlama yapıyor. Defi’u Haced gibi. Def’etmek Hint-İran dillerinden, Hacet ise Arapça’dan.

[] Şeytanı nasıl yeneriz?

Biz şeytanın içine girerek yeneriz… Ölmeden ölmek gibi. Şeytanın vasıfları belli: Kibir, Öfke, Süperbencillik vb. Bunları alt ediniz yeterli.

Bir nötrino vesvesesinin hakkından bir Euzü besmele geliyor zaten.

Ondan sonraki şeytan kendimiziz=”Minel…NAS” yani insandan şeytanlar.

Kendimizi nasıl yeneriz? Hayat bir manastır değil ki, uzlete inzivaya çekilip keşiş gibi yaşayalım? Allah’a kendimizi adayamayız… 24 saat bunu yapacak bir tek peygamber bile bulamazsınız.

Sözgelimi resulullah…. 23 yıl elçilik görevinde bulundu. İki sene HİÇ ayet gelmedi. 24 yıl sayalım: Bunun üçte birini UYUDU, yani 8 yıl her insan gibi uyudu.

***

C=Cosmosmos (Cosmos-Osmos) Yani ödeme dengeleme geçidinden geçen.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 02/12/2001 (028/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 028 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

028-04-atom-sevgi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar