Namazda amin denir mi – Namaz abdestini bozan şeyler – Cifir – Arşın katları – Maaşlı imam ardında namaz kılınmaz – Maun suresi

<> AMİN kelimesini kullanmak normal midir?

Tabi ama Namaz içinde değil. O evrensel bir kelimedir. Fakat Fatihayı okuyup (NAMAZ İÇİNDE) amin derseniz namaz bozulur.

(Bir amin namaz bozuyorsa, siz Sübhaneke okuyanın namazının kaç kere bozulduğunu varın bir düşünün.)

<> Kitabınızda fatiha+amin kullanmışsınız?

Tamam ama NAMAZ içinde değil. O fatiha ve Sübhanekeyi okuyorum ama namazdan ÇIKINCA. Oraları dikkatle oku.

<> Ok.

[] Fatiha+Amin

Evet o Zezzağ harflerinin toplamına bir de ayn ile mim ve nunlatan eklediğinizde evrensel bir şifre oluyor. Orada FATİHA değil ARŞ katlarından sonuncusu olan ZEGZAĞ harfleri kastediliyor. Sure değil ZİGZAG arşı+Amin deniyor.

Namazı şunlar bozar (Ayetlerden derlenmiş ve süzülmüş bir özet):

1. Katı

2. Sıvı

3. Gaz olan bir artığın

4. Bevli yollardan (Ön ve arka boşaltım sistemimiz) çıkması.

5. Sadece kadınlara has olmak üzere bilinen akıntılar bile namazı değil abdesti bozar. Kadın dilerse hayız ve nifas halinde bile abdestini (namaz abdestini) alarak namazı bırakmadan kılabilir.

6. Namazda bunlar abdesti bozan şeylerdi. Namaz şartlarından şunları yapmamak da namazı bozar:

Vakit farzı: Girmemiş vakite niyet edenin namazı sakıt olur. Kur’an’dan olmayan bir şeyi bir tek HECE bile okumak namazı bozar. İkindi ve Yatsı’ya “FARZ” diye niyet etmek tüm ömürboyu namazları toptan bozan bir afettir. (MAUN suresine bakınız.) Allah’ın farz etmediğini FARZ ettirTmek namazı bozar.

Daha bunlar çok uzun ama, Amin de içinde.

<> 107-Maun/4: Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki

<> 107-Maun/5: Onlar namazlarını ciddiye almazlar.

<> 107-Maun/6: Onlar gösteriş yapanlardır

<> 107-Maun/7: Ve hayra da mani olurlar.

Evet… Eğer bir paralı imamın arkasında namaz kılıyorsan ve sana ezan okunur okunmaz “Gel hemen arkamda dikil” diyorsa Sana ikişer rekat daha fazla farz icat edip, iki vakit de kafadan koyuyorsa bu şu demektir: Senin namazının hayrına ENGEL olunuyor.

“Ve hayra da mani olurlar.”

Namazın MAUN olup geri iade edilir.

“Uydum imama” yüzünden SEVABINIZ heba olmuştur… Keşke aranızda cemaat olsaydınız da maaşlı olmayan bir imam ardında bu namazı kılsaydınız.

“Allah günün iki tarafı diyor, Sabahtan öğlene ve öğlenden akşama iki dilim. (Bunu en kısa gölge=öğle ayırıyor.) Ama koşun hemen ezan okununca gidin denmiyor ki. Yani Gündüzün içinde kılınan Akşam’a bir de YATSI denen uydurma namazı koydunuz o da yetmemiş gibi bir de geceyarısından sonra kalkıp kılınacak olan VİTİR’i eklediniz. Bu nasıl bir din?” diye sorarlar adama ve bu namazlar geri gelir yüzümüze çarpılır…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 07/12/2001 (030/11)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 030 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

030-11-abdest-ve-namazi-bozan-seyler

Yorumlar