Zigzag – Haniflik – Bir millet kendini düzeltmedikçe – Zaman – Tarihin yeniden yazılması – İnşallah ne demek

Madem milat 50 yıl öne gelebiliyor. Açıkça söylüyorum. Hanif Allah’ımızın nurunu tamamlatmasında bir kriter/ölçüttür. 150 yıl niye öne gelmesin?

“Bir  M İ L L E T  kendini düzeltmezse, onu Allah da düzeltmez, hatta MAUN” eder.

Bir de tersi var: HANİF İBRAHİM MİLLETİ kendini düzeltirse, ALLAH da onları düzeltir. O zaman 50-150 yıllar zaman zelzelesinde inanılmaz PARANORMALLER yaratır. (Artık paranormallere alıştık)

Gelecek İNŞA-ALLAH kelimesindeki gibi “Bunu Rabbim yarından da önce yapar” ayetinin sırrı ortaya çıkar. Zaman zelzelesinin anlamı budur.

O ayeti yazabilir miyiz? Kehf suresindeydi. “İnşaallah” ayetini…

Bakalım zaman zelzelesi NELER NELER yapıyor. Siz yazadurun, bir lavabo molası geliyorum. Sanırım 25. ayet cıvarındaydı, emin değilim.

<> İki bahçe sahibinin misalinde.

<> 18-Kehf/24: Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Unuttuğun zaman Allah’ı an ve “Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir.”de.

Evet bu, fakat mealini bozmuşlar. (Anlamadıklarından elbette) Başka bir meal daha var mı elimizde? Bir meali bile beceremeyen DİN ALİMLERİMİZ bunlar.

<> 18-Kehf/23: Hiçbir şey için, “Ben bunu yarın kesinlikle yapacağım.” deme.

<> 18-Kehf/24: “Allah dilerse” şeklinde söyleyebilirsin. Unuttuğunda, Rabbini an. Ve de: “Umarım ki Rabbim beni, bundan daha yakın bir zamanda başarıya/aydınlığa ulaştırır

Bu biraz yaklaşmış. Sağolun.

Milat/Millenium’un ilk bildirimini yaparken hatırlıyor musunuz? Aslında 50 yıl olacaktı. 2050’de ZigZag yerini Tic-Toc’a bırakacak kendini lağvedecekti. Ama bu Ağustos ayında oldu, yaklaşık 50 yıl kazanıldı. Yani yarın 359 yıl sonra olacağına 310 yıla indi.

Şimdi şu ayete dikkat:

“Hiçbir şey için, “Ben bunu yarın kesinlikle yapacağım.” deme”

1. Deme çünkü TARİH değiştirilebilir. (Zaman savaşları, Hızır’ın tarihi değiştirmesi)

2. YARIN (359 yıl sonra) DEME “Allah dilerse” şeklinde söyleyebilirsin.

İNŞA ALLAH=Allah dilerse demek değil! Zaten HERŞEY ALLAH’IN DİLEMESİDİR. (İradet=istence)

Burada başka bir şey var: ALLAH İNŞAA ediyor. (İnşaat arapçadır)

Allah neyi İNŞAA ediyor? Fizik dilinde CPT’yi, yani GELECEĞİ inşaa ediyor… Ve onu sen yakınlaştırabiliyorsun.

Devam edelim: “Unuttuğunda, Rabbini an.”

UNUTMA HANGİ KOŞULDA OLUYORDU? Hatırladınız mı?

<> zamanın geriye çalışmasında

Evet.

Zamanı geriye çalıştıran şey de Zaman gelgit’i. (ZilZal=Gelgit demek ve enine olur. Med-Cezir ise dikinedir.) Gel-Git (Zilzal) gelecekten gel/geçmişe git. Giderken UNUT

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 25/01/2002 (051/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 051 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

051-07-kuran-zaman-insallah-kodu

Yorumlar