Vacib ne demek – Peygambere has işler – Süfyanilik – Cilbab – Vitir namazı var mıdır-1

Vacib’i ilk kez “Yalnız sana ait/mahsus/özgü olmak üzere gecenin bir yerinde kalk ve namaz kıl!” ayetiyle tanıdık. Bu Resulullah’a VACİB idi. (Müminlere farz değildi. Farz demek ve bu namazı kılmak GÜNAHTIR.)

Sadece Resulullah’a EMİR idi. (Haşa bizler Resulullah değiliz!)

Ve Allah doğruladı: “Allah gecenin bir yerinde kalkıp sana mahsus olan vacibi kıldığını gördü.”

Başka bir vacib daha [Ö]:

“Yalnızca Resulullah eşlerine mahsus olmak üzere üzerlerine Cilbab (Kukuletalı pelerin) giysinler ve mü’mine kadınlar da (DİKKAT: RESULLAH EŞLERİNE REFAKAT EDENLER, ONLARLA BİRLİKTE MESELA PAZAR’A ÇIKAN HANIMLAR) da üzerlerine Cilbab alsınlar”.

(Bunlar ayettir.)

Şimdi  A L A M A Y I Z [Ö], Aramızda Resulullah eşleri yok! Ki yanlarına da kendi eşlerimizi katalım ve cilbab giydirelim! Cilbab kalktı.

Ve VİTİR NAMAZI DA KALKTI. O sadece Resulullah’a aitti.

 

<> 33-Ahzab/59: Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu, onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah bağışlar ve merhamet eder.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 10/03/2002 (067/13)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 067 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

067-13-vacip-nedir-cilbab-carsaf-vitir

Yorumlar